Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

25. oktober 2020, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

CB24 TABOR SEŽANA 

Prepoved nastopa: Kevin Grobry

Tabor ostaja pod vrhom lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Kraševci po porazu Mure za vodilno ekipo prvenstv zaostajajo le še za točko, nazadnje so vzeli mero še ljubljanskemu Bravu. Za novo slavje primorskega prvoligaša sta zadela Christos Rovas in Leon Sever, ki je zadel skoraj s polovice igrišče. Tabor tako nadaljuje z izjemnim domačim nizom, saj Sežanci v aktualni sezoni na svoji zelenici še niso oddali točke. Na Stadionu Rajko Štolfa so doslej pokleknili nogometaši Kopra, Aluminija, Maribor in nazadnje še Brava, iz prestolnice pa prihaja tudi naslednji gost Kraševcev. Olimpija s treh gostovanj še ni prinesla zmage, kako uspešna bo v Sežani?

Kdo je vroč?

V spopadu z Bravom je nase opozoril tudi Christos Rovas. Grški napadalec je sredi prvega polčas načel ljubljansko mrežo in tako znova potrdil dobro formo. Poletni prišlek v Sežano je na zadnjih štirih ligaških tekmah Tabora zadel trikrat, uspešen pa je bil tudi v prvem krogu pokalnega tekmovanja. Šestindvajsetletnik prvič igra izven meja domovine, uvod prvenstva pa nakazuje, da so imeli Kraševci srečno roko pri izbiri napadalca. Lansko jesen je v dresu Tabora eksplodiral Predrag Sikimić.

Ali ste vedeli?

Sežanci v letošnjem prvenstvu blestijo na domači zelenici, čeprav so s podobnim scenarijem točke nabirali že v sezoni 2019/20. V uvodu te sezone je ta razlika še očitnejša, saj Tabor ob štirih domačih zmagah in popolnem izplenu še ni našel recepta za točke na gostovanjih. Rdeče-črni so izgubili v Murski Soboti, Domžalah in Celju, za nameček pa so praznih rok ostali tudi v Radomljah. V drugem krogu Pokala Pivovarna Union so v drugem polčasu zapravili prednost dveh zadetkov in morali priznati premoč vodilne ekipe 2. SNL.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Mihail Caimacov

Olimpija je po začetnih krčih našla pot do uspešnejše serije rezultatov, a se v ljubljanski igri še vedno pojavljajo nihanja. To je pokazalo tudi pokalno gostovanje v Brežicah, kjer so Ljubljančani zaostajali že za dva gola, zmaje pa sta v končnici rednega dela tekme rešila Andres Vombergar in Miral Samardžić, zeleno-beli so se po zaslugi enajstmetrovk prebili v četrtfinale. Ljubljančani so bili uspešni tudi na zadnji ligaški preizkušnji, v Stožicah so maščevali poraz iz zadnjega kroga minule sezone, ko so v knežjem mestu ostali brez naslova držanih prvakov. Četa Dina Skenderja se je dokopala do tretje ligaške zmage v letošnjem prvenstvu, na lestvici pa se je povzpela na tretje mesto. Kako visoko bodo po osmem krogu?

Jan Andrejašič, branilec Olimpije: "Gostovanja v Sežani so vedno težka, a se bomo maksimalno pripravili, tako kot na vsako drugo tekmo. Delati bomo morali drug za drugega in narediti čim boljši rezultat."

Kdo je vroč?

Miral Samardžić je bil junak zadnjih dveh tekem Olimpije. Jeseničan v ljubljanski obrambi je v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije z mojstrskim udarcem odločil obračun s Celjani, v sredo pa je v 86. minuti izničil prednost Brežičanov in poskrbel, da se je igral polurni podaljšek. Nekdanji reprezentant Slovenije bo tudi v Sežani pomembno orožje Olimpije. Na Krasu bo lovil 99. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani v letošnji izdaji državnega prvenstva še čakajo na prvo gostujočo zmago. Olimpija je uvodoma iztržila točko na koprski Bonifiki, po porazu v Kidričevem pa se je z neodločenim izidom končal tudi veliki derbi v Mariboru. Zmaji so v Stožicah dobili tri od štirih tekem, letošnja slika pa je povsem drugačna lanski. Zeleno-beli so lani več točk nabrali na gostovanjih, s katerih so prinesli kar devet točk več, kot so jih osvojili na domači zelenici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Djalo režiser preobrata v Sežani
    Nogometaši sežanskega Tabora so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:1 (1:1).

DELI NA