06.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telemach, 4. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

8. avgust 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Tekma ob Kamniški Bistrici se je končala z delitvijo točk, lahko pa bi se odvila tudi v povsem drugo smer. Domžalsko ali sežansko. Kraševci so naleteli na uvodoma ne najbolj zbrane gostitelje, evropsko utrujenost rumenih pa so izkoristili že takoj na začetku. V minutah, ki so sledile, bi vodstvo kmalu podvojili (ali celo potrojili), a je bil vselej na mestu domžalski vratar. Varovancem Sabita Šljiva je še pred koncem prvega dela pošla sapa in pobudo so prevzeli domačini, ki pa so za hrbet tokrat izredno razpoloženega Jana Koprivca pospravili le eno žogo. Ta konec tedna v goste na krilih zmage proti Mariboru prihaja ljubljanska Olimpija. Lahko češnje zakuhajo presenečenje?

Kdo je vroč?

Da rumena družina vendarle ni prišla do popolnega preobrata, je poskrbel Jan Koprivec. Izkušeni čuvaj mreže je navdušil z lepim številom obramb, še posebej pa se je izkazal v zadnjih sekundah srečanja. Ob Grobryju je v 94. minuti padel Šoštarič Karič in Alen Borošak je pokazal na belo točko. Strel Arnela Jakupovića sploh ni bil slab, še boljše pa je bilo Koprivčevo posredovanje. Bo preglavice delal tudi zeleno-belim?

Ali ste vedeli?

Sedma okrepitev sežanskega kluba v poletnem prestopnem roku je Til Mavretič. Triindvajsetletni vezist na Kras prihaja prav iz vrst Domžal, kjer se je nogometno udejstvoval v jesenskem delu lanske sezone. Pomlad je kot posojen igralec preživel v Novi Gorici, zdaj pa bo vsaj dve leti branil rdeče-črne barve. Mavretič je na karierno pot sicer stopil pri Bravu, pohvali se lahko tudi s triletno epizodo v italijanski tretji ligi.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Potem ko Ljubljančani na prvi evropski stopnički kljub statusu favorita niso navdušili (malteškega malčka Birkirkaro so odpravili šele po strelih z bele točke), vmes pa so svoje navijače razočarali še z bledo predstavo proti radomeljskemu novincu, so mnogi boljše možnosti za uspeh na večnem derbiju pripisovali Mariboru. In se ušteli. Olimpija v nedeljo ni letela po igrišču, je bila pa dovolj dobra za tokrat izredno raztresene Štajerce. Na krilih vijoličastega skalpa so se zmaji sredi tedna spustili v boj za evropsko jesen, a se je portugalski predstavnik, vsaj na domačem terenu, izkazal za previsoko oviro. Bo imelo gostovanje na Krasu slajši priokus?

Kdo je vroč?

Dve od treh žog je v mariborsko mrežo pospravil Antonio Delamea Mlinar. Povratnik v zeleno-belem dresu je prvič odlično skočil v izdihljajih prvega polčasa, delo pa je dokončal po slabi uri igre (tudi takrat je kajpada streljal z glavo). Ta konec tedna bo moral v roke pljuniti tudi v fazi branjenja: na Kras se je po letu dni namreč vrnil nevarni Rodrigue Bongongui. Ga bo izkušeni branilec znal zaustaviti?

Ali ste vedeli?

Žreb v Nyonu je zeleno-belim, če jim seveda uspe preskočiti Portugalce, v zadnjem krogu kvalifikacij za UEFA Konferenčno ligo namenil zmagovalca dvoboja Soči – Partizan. Prvi rusko-srbski spopad se je končal brez zmagovalca. Ob Črnem morju je bilo 1:1, rusko vodstvo (Noboa v 66. minuti) je četrt ure pred koncem izničil Gomes. Tekmeca, ki bo v vsakem primeru neugoden, bo Olimpija dobila v četrtek zvečer.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpija z zmago v Sežani pod vrh
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:2 (0:0).

DELI NA