22.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telemach, 2. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

24. julij 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov
- otroci do 5 let: prost vstop

TABOR

Prepoved nastopa: /

Pred primorskim obračunom, ki smo mu bili priča v prejšnjem krogu, si nihče ni drznil z gotovostjo trditi, v kakšni luči se bo predstavil Tabor. Sežančani so poletje namreč izkoristili za malodane popolno prenovo zasedbe. Ta nato v petek vendarle ni presenetila državnih podprvakov z Obale: razmerje moči na igrišču je bilo približno takšno, kot bi ga pričakovali. Ob koprski prevladi so si gostje sicer pripravili nekaj priložnosti, eno celo izkoristili in si skoraj izborili remi, a so zadnjo vseeno rekli kanarčki. Prve točke bodo Kraševci tako iskali v nedeljo, ko gostijo Olimpijo. Bodo utrujeni Ljubljančani pravšnji tekmec za češnjice?

Kdo je vroč?

Sežančani so izid pravzaprav poravnali zelo hitro – le osem minut po prvem Kotnikovem zadetku. Osrednjo vlogo je odigral komaj 21-letni Jakoslav Stanković, ki se je po slabi reakciji koprske obrambe znašel iz oči v oči z vratarjem Golubovićem in ga rutinirano premagal. Za mladeniča to sicer ni bil prvi zadetek na prvoligaškem odru: ta mejnik je postavil že v sezoni 2020/21, tudi takrat se je tresla mreža Kopra.

Ali ste vedeli?

Kraševci so pred spopadom z Olimpijo v svoje vrste pripeljali kar štiri nogometaše. Iz francoske pete lige prihaja Nabil Khali, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, iz Maribora pa napadalec Stevan Nikolić; splitski Hajduk je rdeče-črnim posodil 18-letnega bočnega branilca Elvisa Letaja; kot zadnji se je Taboru pridružil Lan Štravs, ki se je slovenski nogometni javnosti predstavil že v dresu Celja.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Za četo iz prestolnice je nekaj pestrih tednov. Po številnih kadrovskih spremembah in trenerski menjavi so jim preveč sivih las najprej povzročili luksemburški predstavniki v kvalifikacijah za UEFA Evropsko konferenčno ligo. Sledila je saga z vračanjem v domovino, nato pa dvoboj z Muro, za katero Stožice kljub vsemu ostajajo preklete. Olimpija je kaznovala slabšo prekmursko podobo v drugem polčasu in si priigrala nekaj zatišja pred potjo v Romunijo. A tudi gostovanje pri tamkajšnjem Sepsiju se ni razpletlo po željah Alberta Riere in njegovih varovancev, ki jih že v nedeljo čaka preizkušnja na Krasu. Si bodo znova kupovali čas na domačih tleh?

Kdo je vroč?

Tako tekma proti soboškim rivalom kot tudi evropska preizkušnja v Romuniji bi se lahko končali drugače oziroma še slabše, če ne bi v ljubljanskih vratih stal Matevž Vidovšek. Dvaindvajsetletni Korošec, ki se je v Slovenijo lani pozimi vrnil po epizodi na Cipru, je delal preglavice že črno-belim napadalcem, še boljši pa je bil sredi tedna – v Sfantu Gheorgheju je bil pravzaprav edina svetla točka čete iz prestolnice.

Ali ste vedeli?

Če bo Olimpija pred domačo publiko zaigrala znatno bolje in po manjšem nogometnem čudežu preskočila Sepsi, jo v naslednjem krogu čaka zmagovalec para Djurgarden – Rijeka. Na prvi tekmi je bil z 1:2 boljši švedski predstavnik, za katerega sta zabila Finndell in Edvardsen, na drugi strani pa je za nekoliko boljše izhodišče pred povratnim obračunom poskrbel občasni slovenski reprezentant Haris Vučkić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Olimpije v Sežani
    V 2. krogu Prve lige Telemach je Olimpija v Sežani premagala Cherrybox24 Tabor z 1:0 (1:0).

DELI NA