09.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telemach, 20. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

11. november 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor v sredo ni bil videti kot ekipa, ki bo zimski premor po vsej verjetnosti pričakala na zadnjem mestu na lestvici in ki ji že pošteno teče voda v grlo. Varovanci Dušana Kosiča so bili letargični, pasivni; še zdaleč niso pokazali borbenosti, kakršno bi verjetno potrebovali, da bi se rešili iz trenutnega položaja. Drži, morda bi se tekma odvila drugače, če ne bi Koper rdeče-črne mreže načel že v 5. minuti. A jo je. Po pol ure igre se je kraški zaostanek podvojil, tekma pa je bila odločena na začetku drugega dela. Sežančani so vpisali novo ničlo, tudi tokrat pa jih najbrž čaka podobna usoda. Z drugega konca lestvice na obisk prihaja ljubljanska Olimpija.

Kdo je vroč?

Vendar pa so imele kljub vsemu tudi češnjice svoje priložnosti: v prvi vrsti je bila to enajstmetrovka sredi drugega polčasa, ki pa je Fahd Ndzengue ni izvedel uspešno. Tolažilni zadetek je v sodnikovem dodatku nato vseeno dosegel Mihael Briški. Branilec je sprožil v slogu najboljših napadalcev in se med strelce vpisal prvič v letošnji sezoni, skupno šestič med elito. Kdo bo najnevarnejši za zeleno-bela vrata?

Ali ste vedeli?

Dušana Kosiča se starejši navijači Olimpije dobro spomnijo iz časov, ko je danes 51-letni strokovnjak še tekal po nogometnih zelenicah. Za zmaje je zbral neverjetnih 235 nastopov na prvoligaškem prizorišču. V letih 2010 in 2011 je zeleno-bele vodil s klopi, vendar pa je najbolj markanten trenerski dosežek nekdanjega vezista zagotovo naslov državnega prvaka, ki ga je v sezoni 2019/20 osvojil s Celjem.

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Svit Sešlar

Olimpija zadnje domače tekme sicer vrhunskega in v mnogih pogledih celo zgodovinskega jesenskega dela ni sklenila po željah. No, Ljubljančani bi bili še precej slabše volje, če bi Mura sredi tedna iz Stožic odnesla vse tri točke. Vseeno pa so z remijem Kopru in (morda pomembneje) Mariboru dopustili, da pred zimskim premorom zmanjšata zaostanek. Da ne bo pomote: zmaji so bili v ljubljansko-prekmurskem derbiju podjetnejši tekmec, še posebej v prvem polčasu, ko smo videli tudi oba razveljavljena zadetka. Končalo se je z najbolj osovraženim nogometnim izidom. Idealna priložnost, da popravijo vtis, se Albertu Rieri in druščini ponuja v nedeljo.

Kdo je vroč?

Mreža Mure se je zatresla v 38. minuti, ko se je v neposredni bližini črno-belih vrat znašel Svit Sešlar. Eden od najboljših posameznikov Olimpije v letošnji sezoni je soigralci že proslavil zadetek, ki bi bil njegov deveti v letošnji sezoni in s katerim bi na drugem mestu prvenstvene lestvice strelcev ostal sam (trenutno si ga deli s Kotnikom in Vipotnikom), nato pa mu je veselje pokvaril sodnik Šmajc. Kdo bo v njegove čevlje stopil v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Ker je Šmajc razveljavil tudi Klepačev zadetek, Mura pa do zadnjega žvižga ni več našla poti do ljubljanskega gola, Stožice za Prekmurce ostajajo neosvojljiva trdnjava. V nogometu je pač tako, da moraš za zmago doseči vsaj en zadetek. Odkar so se črno-beli vrnili med elito, sta se v ljubljanskem hramu nogometa zasedbi pomerili desetkrat: petkrat so bili boljši domačini, prav tolikokrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2022 | Prva liga Telemach
    Osem golov Olimpije v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:8 (0:2).

DELI NA