29.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Radomlje

Prva liga Telemach, 15. krog

CB24 TABOR SEŽANA - KALCER RADOMLJE

30. oktober 2021, ob 14.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- PCT pogoj

TABOR

Prepoved nastopa: /

Tekma med Taborom in Mariborom je bila zadnja od štirih obračunov 14. kroga Prve lige Telemach, ki so se končali z minimalno zmago gostiteljev. Podatek, ki je zagotovo razvnel statistike, nekoliko manj navdušeni pa so bili ljubitelji lepega nogometa. Končni rezultat je glede na dogajanje na igrišču pravzaprav še kar primeren: ob ne najboljši travnati površini in po nekaj zgrešenih podajah je bilo jasno, da bomo spremljali obračun redkih priložnosti. In res, zadetkov na Krasu verjetno ne bi videli, če Bojan Mertik po uri igre ne bi pokazal na najstrožjo kazen. Rok Kronaveter jo je zanesljivo izvedel, varovanci Dušana Kosiča pa bodo morali točke iskati proti Radomljam.

Kdo je vroč?

Tekmo z Mariborom si bo zapomnil Filip Kosi. Ne zato, ker bi bila kaj posebnega v nogometnem smislu, a zato, ker je 19-letnik prvoligaško srečanje sploh prvič začel v udarni enajsterici. Doslej ga je Dušan Kosić v igro pošiljal s klopi, a mu nikoli ni namenil več kot pol ure igre. No, tokrat je bilo vendarle drugače: Kosi je bil na igrišču do 70. minute, ko ga je zamenjal Tom Kljun, a ni uspel preprečiti poraza svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Ni pa Filip Kosi edini, ki je proti vijoličastim prišel do dragocenih izkušenj. Med elito sta debitirala 19-letni Mark Seliškar in komaj 16-letni Mattia Gotter. Prvi se je članski ekipi letos priključil iz domače mladinske šole, drugi pa je produkt akademije Udineseja. Na drugi strani Dušan Kosić do januarja ne more računati na Denisa Kouaa, ki se je zaradi težav s stegensko mišico odločil za operativni poseg.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Darko Marjanović

Novinec med elito je odlično izkoristil slabo podobo aktualnih prvakov. Ti so bili vsaj v prvem polčasu povsem nenevarni, za apatičnost pa so bili kaznovani z žogo v svoji mreži. Po premoru je bila gostujoča zasedba, osvežena s trojno menjavo, nekoliko ambicioznejša, a so imeli tudi Radomljani svoje načrte. Pol ure pred koncem so zadeli še drugič in se sprostili, kot se ob že pregovorno varljivem vodstvu z 2:0 rado zgodi. Tokrat so priložnost zgrabili Prekmurci, znižali zaostanek, nekaj minut pred koncem pa prišli do izenačenja. Izid je ostal nespremenjen, tekmeca sta domov odnesla vsak po točko. Mlinarji s svojo ne bodo pretirano zadovoljni, bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Marko Božić si je prejšnji konec tedna z dvema zadetkoma v črno-beli mreži prislužil naziv igralca kroga. Ob prvem golu je izkoristil slabo posredovanje gostujoče obrambe, drugič (skupno pa četrtič v rumeno-črnem dresu) se je s pravcatim evrogolom med strelce vpisal po uri igre. V sredo ga je Rok Hanžič v igro poslal v upanju, da bo Avstrijec spremenil potek srečanja, a je zgolj uspešno izvedel svojo enajstmetrovko.

Ali ste vedeli?

Sandi Nuhanović je na nedeljski tekmi z Muro vpisal svoj jubilejni stoti nastop za mlinarje. Dvaindvajsetletnik, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je v Fazaneriji odigral praktično celoten obračun: globoko v sodnikovem dodatku ga je zamenjal Jonathan Bumbu. Za Francoza je bila to prva minuta za novi klub, še 43 pa jih je zbral proti Celju. Zanimivo, tudi v tem primeru ga je Hanžič v ogenj poslal namesto Nuhanovića.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2021 | Prva liga Telemach
    Radomljani do zmage v Sežani v zadnji minuti
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:1 (0:0).

DELI NA