28.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Radomlje

Prva liga Telemach, 33. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KALCER RADOMLJE

30. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Dober vtis s tekem proti Olimpiji in Mariboru je bil premalo za točke Tabora. Kraševci so doživeli dva tesna poraza, za nameček pa so Radomljani prednost na osmem mestu povečali še za štiri točke. Prav zasedba Nermina Bašića v soboto prihaja v Sežano, obračun 33. kroga Prve lige Telemach pa bo za gostitelje tekma za biti ali ne biti. Za Primorce v lovu na osmo mesto, ki jim trenutno beži za sedem točk, šteje zgolj zmaga. Z njo bi četa Dušana Kosića okrepila svojo samozavest in se znova vključila v boj z Radomljami. Ni namreč odveč dodati, da nogometaše Tabora po soboti tekmi čakata preizkušnji s finalistoma Pokala Pivovarna Union. Koprčani bodo Sežance gostili pet dni pred finalom, Bravo pa na Kras prihaja štiri dni po finalnem obračunu v knežjem mestu.

Kdo je vroč?

Dino Stančič je na sobotnem srečanju z Mariborom izkoristil najstrožjo kazen in na svoj račun dodal deseti gol sezone. Primorec si tako deli četrto mesto ligaške lestvice strelcev, v letošnji sezoni pa se je zavihtel tudi na vrh večne klubske lestvice. Izkušeni napadalec je v dresu Tabora dosegel 16 prvoligaških golov, če bo zaigral tudi v obračunu z Radomljami, pa bo v statistiko vknjižil stoti nastop v Prvi ligi Telemach. Sežančan je krstne prvoligaške nastope nabiral v dresu Kopra.

Ali ste vedeli?

Stančič je v letošnji sezoni na prvem mestu prvoligaške večne lestvice prehitel Predraga Sikimića, Srb pa je ob domačinu edini nogometaš Tabora, ki je v prvoligaški konkurenci dosegel dvomestno število zadetkov. Dvojcu z devetimi goli sledi Christos Rovas, ki letos znova igra v domovini, osem golov pa so v sežanskem dresu dosegli Rodrigue Bongongui, Marko Krivičić in Leon Sever. Deseterico s petimi goli zaključuje Romano Obilinović, ki ga s pomočjo spleta poznajo tudi mlajši spremljevalci Prve lige Telemach. Dalmatinec je v Sloveniji prvič zaigral ravno za Tabor, sezono kasneje pa je nase opozoril kot napadalec Primorja, bil pa je tudi član Kopra in Mure.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Gal Primc

Radomlje so s skalpom Mure vnovič potrdile, da rezultati v nadaljevanju sezone niso naključje. Štiri kroge pred koncem sezone je tudi matematično potrjeno, da se rumeno-črnim ne bo ponovil scenarij iz sezon 2014/15 in 2016/17, ko so se ekspresno hitro poslovili od prvoligaške druščine. »Mlinarji« imajo pred zadnjim Aluminijem neulovljivo prednost, a je že nekaj časa jasno, da so Radomljani ekipo iz »šume« že pred časom pustili za svojim hrbtom. Moštvo Nermina Bašića se lahko v soboto odkriža še enega tekmeca, čeprav je bosansko-hercegovski strokovnjak že po zmagi nad Muro opozoril, da ima njegova ekipa težji razpored od Tabora. Je pa računica povsem enostavna, če bodo Radomljani na Krasu slavili zmago, bodo potrdili najmanj osmo mesto. Z zmago bi si tri kroge pred koncem sezone zagotovili že deset točk naskoka.

Kdo je vroč?

Bodo povratniki med prvoligaše v Sežani še četrtič zapored ostali neporaženi? Remijema s Kidričani in Mariborčani je sledila odmevna zmaga v spopadu z Muro, mrežo katere je načel Ivan Šarić. Posojeni član Hajduka se je veselil šestega zadetka sezone, le nekaj minut zatem pa je s podajo zaposlil še Sandija Nuhanovića, ki je ob golu odlično zaustavil Luko Bobičanca. Ljubljančan se je rumeno-črnim pridružil že kot mladinec, 23-letnik pa je v letošnji sezoni izpustil zgolj dve ligaški tekmi svojega kluba.

Ali ste vedeli?

Tretjo domačo zmago sezone, s katero so Radomlje na lestvici domačih tekem prehitele Tabor in Aluminij, je v končici tekme potrdil Tomislav Mrkonjić. Tehnično odlično podkovani napadalec se je v Radomlje preselil pred nadaljevanjem sezone in hitro dokazal, da je dobrodošla popestritev igre Radomljanov. »Messi« iz dalmatinskih Zmijavcev se je s skupno sedmimi goli že zavihtel na prvo mesto prvoligaške lestvice strelcev Nogometnega kluba Radomlje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani z zmago v Sežani potrdili prvoligaški obstanek
    Nogometaši Radomelj so z zmago v Sežani, ki jo je z golom v 94. minuti priigral Gedeon Guzina, potrdili obstanek v Prvi ligi Telemach.

DELI NA