26.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Radomlje

Prva liga Telemach, 15. krog

CB24 TABOR SEŽANA – RADOMLJE

29. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Tabor se je sredi prejšnjega tedna v pokalnem tekmovanju znesel nad komenskim nižjeligašem in se prepričljivo uvrstil v naslednji krog, a mu je nato zmanjkalo goriva za soboški izziv. Mura je tekmo na Stadionu Rajko Štolfa odločila po dobre pol ure igre, domačinov pa črno-beli do besede niso pustili niti v nadaljevanju. Srečanje so z veliko mero zrelosti pripeljali do konca in vpisali tretjo zaporedno zmago, stanje na Krasu pa je medtem precej manj rožnato. Nazadnje (in edinkrat v letošnji sezoni) so varovanci Dušana Kosiča slavili pred skoraj tremi meseci, na štirih od zadnjih petih tekem so vpisali ničlo. Kako se bodo znašli v spopadu dna lestvice?

Milan Kocić, branilec NK Tabor: "V soboto prihajajo Radomlje, ki so zadnjo tekmo odigrale dobro, vendar to ne spremeni ničesar. Igramo doma in tri točke morajo ostati v Sežani."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, v nedeljo nihče od sežanskih nogometašev ni postregel z omembe vredno predstavo, zato pa so nekaj dni poprej uprizorili pravo strelsko revijo. Najbolj razpoložen je bil Stevan Nikolić, ki je v mrežo Komna pospravil kar štiri žoge. Do hat-tricka je prišel že v prvem polčasu, v 85. minuti pa je zabil za 7:1. Devetnajstletnik se očitno najbolje počuti na pokalnih tekmah, kjer je na dveh tekmah dosegel šest golov.

Ali ste vedeli?

Čeprav to ne more biti opravičilo za slabo podobo Tabora v prvem polčasu, je treba omeniti, da so se Kraševci v srečanje z Muro podali v močno okrnjeni podobi. Zaradi poškodb in bolezni so manjkali Adrian Zeljković, Mihael Briški, Tom Kljun, Andraž Struna, Oguzhan Demirci, Coba Da Costa, Milan Vukotić in Tom Alen Tolić. Slednji je prejšnji konec tedna prestal operacijo križnih vezi, otroka Dinama pa čaka polletno okrevanje.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Vedran Vrhovac

Nihče od vodilne trojice v prejšnjem krogu ni vpisal zmage. Kot zadnjemu je spodrsnilo Kopru, ki je iz Domžal odšel zgolj s točko. Kanarčki so v tekmo z mlinarji kajpak krenili v vlogi favorita, ki so jo vsaj v uvodnih dvajsetih minutah potrdili tudi na igrišču. Domačini niso našli pravega odgovora za agresiven pristop tekmecev in že zgodaj so se znašli v zaostanku. Kazalo je, da bodo Radomlje lahek plen za Primorce, ki pa jih je nato povsem presekalo izenačenje. Do zadnjega žvižga smo nato spremljali precej dinamičen dvoboj. Končalo se je, kot zapisano, z delitvijo točk, ki je rumeno-črne rešila pred zdrsom v cono izpada. Kako dolgo bodo ostali varni?

Kdo je vroč?

Drugi izenačujoči zadetek so si Koprčani zabili kar sami (nespreten je bil Maj Mittendorfer), pod prvega pa se je podpisal Samsondin Ouro. Reprezentant Toga, ki za Radomlje igra kot posojen nogometaš Mure, je v 23. minuti prevzel odgovornost in suvereno izvedel enajstmetrovko. Za obrambno naravnanega vezista je to drugi zadetek v rumeno-črnem dresu (do prvenca je prišel v 11. krogu proti Celju) in skupno tretji med elito.

Ali ste vedeli?

Med Radomljani se bo na zelenici Stadiona Rajko Štolfa najbolj domače počutil Leon Sever. Vezist se je namreč proslavil prav v rdeče-črnem dresu, nato pa se je pred dobrim letom dni odpravil na tuje. Epizoda pri turški Manisi se je za 24-letnika končala že po dveh mesecih, nakar se je vrnil na sončno stran Alp. V lanski sezoni je branil barve Brava, julija pa je prestopil k mlinarjem. Je Sever skriti adut Nermina Bašića?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor s preobratom do zmage
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (0:1).

DELI NA