28.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Radomlje

Prva liga Telemach, 33. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – KALCER RADOMLJE

30. april 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
?- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Po dveh točkah, ki jih je Tabor odgriznil Domžalam ter Celju in s katerima se je na lestvici poravnal s predzadnjo Gorico, so privrženci sežanskega kluba pozitiven rezultat pričakovali tudi na dvoboju z razglašeno Muro. In res, varovanci Dušana Kosiča so bili od Sobočanov boljši v vseh statističnih parametrih, le v tistem, ki šteje, ne – dosegli so en zadetek, na drugi strani so Prekmurci dosegli dva in domov odnesli tri točke. Glede na prikazano bi si Kraševci zaslužili vsaj remi, zamujeno pa bodo skušali nadoknaditi v nedeljo, ko gostijo Radomlje. Kako se bodo odrezali proti zasedbi, ki je bila še nedolgo tega neposreden tekmec za obstanek?

Kdo je vroč?

Ko je v 86. minuti po izredni akciji Mirlinda Dakuja Mihael Klepač še drugič zatresel sežansko mrežo, si je soboški strateg ob robu igrišča bržkone oddahnil, Kosič pa se je sprijaznil z usodo. Nato pa je že čez nekaj sekund svojo ekipo v igro vrnil Aleksandar Zeljković. Bratu Adrianu se je na igrišču pridružil le tri minute poprej, zadetek, ki ga je dosegel, pa je bil tudi njegov prvi med elito. Bo znova pri strelu v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Vse kaže, da bo odločitev o tem, kdo bo ostal med elito in kdo se bo od nje poslovil, prišla v zadnjem krogu, ko se bosta udarila neposredna tekmeca za obstanek. Spomnimo, nekaj podobnega smo videli ob koncu sezone 2018/19 (oziroma na začetku sezone 2019/20), ko sta se Tabor in Gorica pomerila v dodatnih kvalifikacijah. Takrat se je s skupnim seštevkom 2:1 napredovanja veselil Tabor. Se bodo vrtnice maščevale?

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Sandi Nuhanović, Vicko Ševelj

Že nekaj časa je jasno, da so Radomlje izpolnile svoj osnovni cilj in si zagotovile obstanek med elito, čeprav v teoriji še niso ušle nevarnosti izpada. Podaljšanje prvoligaškega statusa so si mlinarji priborili z odličnimi spomladanskimi rezultati; nazadnje so bili lahko zadovoljni z remijem proti Kopru. Če so bili v prvem polčasu še enakovreden tekmec, na kar je kazal tudi izid na semaforju, so po odmoru pobudo prevzeli kanarčki. Koprski napadi niso obrodili sadov, Oliver Bogatinov in druščina pa so z osvojeno točko še nekoliko utrdili svoj položaj. Tokratnemu tekmecu bežijo za deset točk, bodo prednost v nedeljo popoldne še povečali?

Kdo je vroč?

Čeprav je bil v zapisniku pred začetkom tekme kot vratar Radomelj zaveden Emil Velić, se je 28-letnik med ogrevanjem poškodoval, priložnost za dokazovanje (tretjo letos) pa je tako dobil Luka Baš. Neizkušenost dvajsetletnega čuvaja mreže je do izraza prišla že ob prvi nevarnosti, ko so se Koprčani vodstva veselili po povsem nedolžnem predložku. Bo Baš kljub vsemu tokrat znova stal med rumeno-črnima vratnicama?

Ali ste vedeli?

Mlinarji so sredi tedna prek družabnih omrežij sporočili, da so podaljšali pogodbo z Anelom Zulićem: perspektivni osrednji branilec bo v Radomljah ostal vsaj do leta 2025. Nogometaš, ki se je kalil v mladinskih pogonih Olimpije in Domžal, je sicer tudi slovenski mladinski reprezentant. Za rumeno-črno člansko selekcijo je letos zbral 14 nastopov in več kot tisoč minut, v mladinski konkurenci pa je dosegel tudi tri zadetke.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Radomelj v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 33. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 1:2 (1:0).

DELI NA