Pred tekmo: Tabor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

CB24 TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ

17. avgust 2019, ob 17:00

Neposredni prenos: Planet 2

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji
- sezonska vstopnica za B tribuno: 110 evrov (100 evrov za imetnike)
- sezonska vstopnica za A tribuno: 250 evrov

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved igranja: Stjepan Babić

Po tem, ko so jo v Sežani zagodli Domžalčanom, so Kraševci v Ljudskem vrtu skoraj presenetili še Mariborčane. Varovanci Andreja Razdrha bi kaj lahko poglobili vijoličasto krizo, a je Stjepan Babić le nekaj minut po izenačujočem zadetku soigralca Sikimića prejel še drugi rumeni karton. Tabor se je tako v drugi polčas podal oslabljen, žoga v sežanski mreži po strelu Požega Vancaša pa bi morala odločiti tekmo. S scenarijem se ni strinjal Predrag Sikimić in po prostem strelu zadel še drugič. Sežanska obramba žal ni zdržala pritiska, ki je sledil, in je še dvakrat klonila v končnici tekme. Tabor je tako ostal brez točk, drugo priložnost pa bodo češnje dobile že v soboto, ko na Kras prihaja Triglav.

Kdo je vroč?

Predrag Sikimić je v Mariboru dvakrat poravnal izid in se med strelce vpisal že na drugi zaporedni tekmi. Izkušeni srbski napadalec je bil v soboto med najboljšimi posamezniki na igrišču, dobro predstavo pa sta še enkrat več prikazala Rodrigue Bongongui in Leon Sever. Trojica razigranih nogometašev ni bila dovolj za pozitiven izid, kar se proti Triglavanom utegne spremeniti.

Ali ste vedeli?

Sobotna nasprotnika sta se med seboj že pomerila, kot drugoligaša sta se dvakrat spoprijela v sezoni 2003/04. Obe tekmi sta se končali z najmanj priljubljenim nogometnim izidom, z dveh srečanj pa sta oba tekmeca odnesla prav toliko točk. Le-teh so Kraševci do konca tiste usodne sezone nabrali premalo in izpadli iz tekmovanja.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved igranja: /

Triglavani so pretekli konec tedna upali na podaljšanje niza nepremaganosti, ki so ga proti murašem uspešno vzdrževali v prejšnji sezoni. Načrt jim ni uspel, Prekmurci so do vodstva prišli že v 21. minuti. Po strelu Šturma z nekaj več kot 30 metrov je napako storil kranjski vratar Čadež, ki ni uspel zadržati žoge. Prednost je ob koncu prvega polčasa s prvencem v črno-belem dresu povišal Marin Karamarko. Prebujeni Triglavani so prek Majcna sicer znižali zaostanek, a je nato zadnji žebelj v kranjsko krsto po lepem prodoru zabil Bobičanec. Gorenjci so kapitulirali še drugič zapored in padli na šesto mesto, iz sedmega pa jim za vrat dihajo prav Kraševci.

Kdo je vroč?

Luka Majcen je proti Muri hladnokrvno realiziral najstrožjo kazen, to pa je bilo tudi vse. Podobno povprečen je bil mladi up orlov David Tijanić, ki se je izkazal v prejšnjih krogih. Kranjski tandem bo do spopada s Taborom moral najti staro formo, Dejan Dončić pa se bo znova zanašal tudi na Victorja Aliago.

Ali ste vedeli?

Triglavani so v soboto končali niz pozitivnih rezultatov proti Muri. V štirih obračunih s Prekmurci so v prejšnji sezoni Kranjčani dvakrat slavili (v Kranju je bilo 3:0 in 2:1) in dvakrat remizirali (obakrat v Fazaneriji). Poleg ljubljanske Olimpije so tako Gorenjci proti Sobočanom edini ostali nepremagani – do prejšnje sobote, seveda.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA