25.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Triglav

Prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ

26. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Goričani bodo v Prvi ligi Telemach zamenjali Kidričane, zadnjega prvoligaša za sezono 2022/23 pa bomo dobili po dveh tekmah kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach. Bodo Sežanci zadržali prvoligaški status ali pa se bodo med elito vrnili Kranjčani? Sežanci se v dodatni preizkušnji za obstanek v prvoligaški druščini podajajo po skromni beri rezultatov, saj so na šestih tekmah osvojili le točko. Po petih zaporednih porazih so v zadnjem krogu sezone remizirali v Kidričevem. Čeprav so se lahko Kraševci pohvalili z dokaj čvrsto obrambo, so predvsem težave z doseganjem zadetkov botrovale, da so Primorci v tretji zaporedni prvoligaški sezoni nabrali le 30 točk. Bodo tudi v sezoni 2022/23 del najmočnejše nogometne druščine?

Kdo je vroč?

Robert Čakš in Mateo Monjac sta se v Kidričevem veselila prvega zadetka v prvoligaški konkurenci, še posebej zanimiv pa je prvi. Enaindvajsetletni napadalec spada med najvišje nogometaše, ki so v letošnji sezoni zaigrali na slovenskih zelenica. Štajerec, ki v višino meri skoraj dva metra, skriva zanimivo zgodbo, saj se je še kot mladine Celja pridružil mladinski ekipi španskega Alavaresa, po nekaj dobrih predstavah s dresu Šmartnega pa si je lansko poletje izboril prestop.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosić je na tekmi zadnjega kroga Prve lige Telemach pogrešal porumenelega Jana Koprivca, prvič to sezono pa je ligaško srečanje pričel Arian Renet. Vratar Sežancev zaključka dvoboja ni dočakal na zelenici, saj ga je dve minuti pred koncem rednega dela obračuna zamenjal Vasja Simčič. Osemintrideseletnik se je z 251 prvoligaškim nastopom tudi formalno poslovil od aktivne kariere.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Se bodo nogometaši Triglava po dveh letih dokazovanja na drugoligaških zelenicah vrnili v Prvo ligo Telemach? Ob koncu sezone 2019/20 je bila za orle usodna Gorica, ki je na krilih Tjaša Begića dobila povratno tekmo v orlovem gnezdu. Tako kot pred dvema letoma Goričani, so zdaj tudi Kranjčani postavljeni v vlogo izzivalca, saj so v 2. SNL zaostali za prvaki iz Nove Gorice, ki so se še drugo leto zapored ekspresno hitro vrnili med najbljše klubu pod sončno stranjo Alp. Gorenjci so v celotni sezoni 2. SNL izgubili zgolj štirikrat, se bodo novemu porazu izognili tud novih kvalifikacijah.

Kdo je vroč?

Tin Matić je bil najboljši strelec drugoligaškega tekmovanja v drugoligaški konkurenci. Hrvat, ki je eksplodiral že v jesenskem delu prvnestva, sezono pa je zaključil z 21 zadetki. Štiri manj je dosegel Brian Saramago, član Rudarja, ki se po polletni prenovi ekipe ni nikoli prav zares mogel vključiti z boj za vrh lestvice.

Ali ste vedeli?

Tabor ali Triglav, Sežanci ali Kranjčani? Odgovor na to vprašanje bo znan v nedeljo, ko bo Kranj gostil povratno tekmo kvalifikacij. Gorenjci pred dvema letoma niso bili uspešni, bolje pa jim je šlo v sezoni 2017/18, ko so v kvalifikacijah s preobratomna povratni tekmi premagali Dravo. Kdo bo dobil letošnjo bitko?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ostaja prvoligaš
    Tabor je s petimi zadetki na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach potrdil obstanek med prvoligaši. Mrežo Triglava je trikrat zatresel Dino Stančič, na Gorenjskem sta se veselila še Fahd Ndzengue in Žiga Ovsenek.
  • 28.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Po prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach je v boljšem položaju Tabor, a se pri Triglavu pred povratno tekmo na domači zelenici še niso predali. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2022/23?
  • 26.05.2022 | Prva liga Telemach
    Na prvi tekmi zmaga Kraševcev
    Sežanski Tabor si je v boju za ohranitev prvoligaškega statusa priigral lepo prednost, Kraševci so prvi dvoboj kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach s Triglavom dobili z rezultatom 3:1.
  • 12.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do zmage v Kranju
    Nogometaši Triglav Kranja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 1:2 (0:1).
  • 10.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Triglav je izgubil tudi v Murski Soboti in z novim porazom še poglobil težave. Orli v nedeljo nujno potrebujejo zmago, a bo Tabor na Gorenjskem zaigral navdahnjen po novem skalpu Maribora.
  • 05.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma znova uspešen
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Triglav s 3:1 (1:1).
  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Triglav je dvema zmagama dodal še remi in ostaja del četverice ekip, ki spomladi še ne poznajo poraza. Kranjčani bodo na zadnji tedni 24. kroga PLTS napadali sežansko trdnjavo, Kraševci pa se v dvoboj podajajo močnejši za točko iz Maribora.
  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav doma do zmage proti Taborju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:2).
  • 23.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Kranjčani so po trenerski menjavi kot prerojeni, znake življenja pa znova kaže tudi sežanski Tabor, ki je pretekli konec tedna navdušil proti Mariborčanom. Komu bo pripadel sobotni obračun?

DELI NA