Pred tekmo: Triglav - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

TRIGLAV KRANJ - ALUMINIJ

21. junij 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: ? gledalcev)

Cena vstopnic: 
- omejeno število gledalcev

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Triglava in Aluminija po vrnitvi na nogometne zelenice še niso okusili sladkobe zmage, rane pa bodo celila v nedeljskem spopadu. Štajerci so morali priznati premoč Sežancev, rezultat tekme v Kidričevem pa ni šel niti na roko Gorenjcev, ki so po preobratu v zaključku tekme izgubili z Mariborom. Kranjčani so vnovič dokazali, da so v letošnji sezoni sila trd oreh za aktualnega prvaka, jeseni pa so imeli več težav z Aluminijem. Tekmi v Kidričevem sta se končali z zmago domačih, z enakim razpletom pa je postreglo tudi srečanje v orlovem gnezdu. Vprašanje o zmagovalcu je deset minut pred zadnjim sodniškim žvižgom odločil Luka Majcen, ki je Matijo Kovačića premagal s strelom z bele točke. Kdo se bo veselil v nedeljo?

Kdo je vroč?

Triglav se je Mariboru zoperstavil brez prvega moža svoje obrambe. Milan Milanović po zaslugi štirih rumenih kartonov v četrtek ni smel nastopiti, že v nedeljo pa se vrača v zadnjo vrsto orlov. Postavni Srb se je Triglavu pridružil ob koncu poletja, prvič zaigral v devetem krogu prvenstva in hitro postal nezamenljiv člen gorenjske obrambe. V letošnjem prvenstvu je odigral 17 srečanj, s svojo višino pa je pogosto nevaren tudi za vrata nasprotnika. Tako ne čudi, da ima na svojem računu tudi tri zadetke.

Ali ste vedeli?

Četrtkova tekma Triglava in Maribora je bila v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije, ki so jo lahko spremljali tudi gledalci. Čeprav v omejenem številu, je imela kranjska tribuna znova bolj pisano podobo, Triglavu pa bodo že v kratkem sledili tudi preostali prvoligaši. Nič drugače ne bo niti v nedeljo, ko bo v Kranju gostoval Aluminij, domača ekipa pa bo lahko vnovič računala na pomoč svojih pristašev.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić in Stipe Vrdoljak

Sežanski Tabor je podaljšal krizo Aluminija, ki po vrnitvi na igrišča niza poraze. Kidričani so izgubili zadnje štiri tekme, ob porazu v polfinalu Pokala Slovenije so trikrat klonili tudi v državnem prvenstvu. Rdeči imajo težave tako v fazi napada kot obrambe. Prav čvrsta obramba je bila pred meseci zaščitni znak čete Slobodana Gruborja, ki ob luknjasti zadnji vrsti pogreša tudi razpoložene nogometaša na polovici nasprotnika. Kidričani so na štirih tekmah po vrnitvi na igrišča dosegli zgolj zadetek, na novega pa - če upoštevamo tudi pokalno tekmovanje - čakajo že 305 minut. Medtem ko so Štajerci na štirih tekmah dosegli zgolj zadetek, sta Matija Kovačić in Luka Janžeković izza svojega hrbta skupaj pobrala 12 žog.

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor v pokoronskem obdobju na zelenici pogreša vodjo, ki bi znal v kritičnih trenutkih povleči barko Kidričanov v mirnejše vode. Prvi strelec Nikola Leko okreva po poškodbi, s katero se je v minulih dneh spopadal tudi Matic Vrbanec. Mihael Klepač ne najde jesenske forme, podobno velja tudi za napadalca Anteja Živkovića. Je lahko adut Aluminija Luka Štor, ki je kranjsko mrežo zatresel že pred poletno selitvijo v nemški Dresden?

Ali ste vedeli?

Kidričani bodo nedeljsko tekmo s Triglavom odigrali brez Nemanje Jakšića, tudi tokrat pa v rdeči opravi ne bo Ilije Martinovića. Črnogorec je zadnjo tekmo v dresu Aluminija odigral že v jesenskem delu prvenstva, spomladi pa ni več stopil na zelenico, saj s klubom ni podaljšal sodelovanja. Skupna zgodba je v četrtek dobila tudi uraden zaključek, saj so iz Kidričevega sporočili, da visokorasli napadalec ni več član Aluminija. Za “šumare” je odigral 63 ligaških tekem, kar ga uvršča na osmo mesto večne klubske lestvice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visoka zmaga Aluminija v Kranju
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali kranjski Triglav s 4:1 (1:0).

DELI NA