Pred tekmo: Triglav - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

TRIGLAV KRANJ - CELJE

25. avgust 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 700 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Kranjska krivulja je bila na začetku sezone usmerjena odločno navzgor. V prvem krogu so presenetili Mariborčane, sledil je poraz proti Aluminiju, nato pa so varovanci Dejana Dončića znova navdušili v tretjem krogu, ko je s 3:2 padel Rudar. To so bile tudi zadnje prvenstvene točke za Gorenjce, ki so po triumfu nad knapi občutno padli. V Stožicah si jih je privoščila ljubljanska Olimpija, teden kasneje pa so doma klonili proti Muri. Po pokalni zmagi proti brežiškemu drugoligašu so si Kranjčani obetali svetlejšo prihodnost, a jih je pretekli konec tedna zasenčil še Tabor. Rezultatsko krizo bodo orli reševali proti znova samozavestnim Celjanom.

Dejan Dončić, trener Triglava: Celje se dviguje v formi in je zagotovo dobra ekipa, kar je dokazala z zadnjimi rezultati. Ampak mi gremo vselej na pozitiven rezultat in tako se pripravljamo tudi tokrat. Želimo popraviti vtis z zadnje domače tekme proti Muri, kjer nismo zadovoljili s predstavo in pristopom. Igramo tudi za navijače, ki nas doma in v gosteh podpirajo v zelo lepem številu. Pričakujem, da bo vsak posameznik, v ekipi in v strokovnem štabu, dal svoj maksimum."

Kdo je vroč?

Forma Tijanića in Majcna iz začetka sezone je, podobno kot tistih nekaj dobrih rezultatov, že pozabljena. Tako mladi vezist kot izkušeni napadalec sta padla med sivo kranjsko povprečje, a sta kljub temu pokazala nekaj prebliskov in (vsaj zaenkrat) ostajata najnevarnejša igralca svojega moštva. Da zmore, je v uvodu dokazal tudi novinec v kranjskih vrstah, Victor Aliaga.

Ali ste vedeli?

Triglavani so svoje vrste pred časom okrepili s Filipom Jankovićem, Srb bo debi v bordo-belem najverjetneje dočakal že ta konec tedna. Produkt akademije Crvene zvezde je že zaigral za Parmo, Catanio, Extramaduro, Cordobo in Radomlje, nazadnje pa je po slovenskih zelenicah tekal v domžalskem dresu. Štiriindvajsetletnik že nekaj časa trenira pod vodstvom kranjskega stratega Dejana Dončića.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so se pretekli konec tedna dokončno izkopali iz jame, v katero so se spustili v uvodnem delu sezone. Četa Dušana Kosiča je vzpon začela ob Kamniški Bistrici, zmago v Domžalah so "potrdili" še v pokalnem obračunu z Bledom, grofe pa ni uspelo zaustaviti niti Mariborčanom. Štajerski derbi je pretekli konec tedna prvič po sezoni 2017/18 pripadel Celju. Do mariborskega skalpa so Celjani prišli z obilo borbenosti in srčnosti, da so tri točke ostale v knežjem mestu pa je bilo potrebne tudi nekaj sreče. Grofi, ki so se med tednom okrepili z vezistom Karlom Plantakom, bodo v nedeljo na novozraslih krilih poskusili preleteti še kranjski Triglav, ki mu v zadnjem času ne gre najbolje.

Kdo je vroč?

Dvig forme, ki ga doživljajo grofi, gre pripisati predvsem peščici navdahnjenih posameznikov. Mitja Lotrič je navdušil že proti Domžalam, ogromno je opravil tudi pretekli konec tedna in (na nek način) tudi podal za zmago svoje ekipe. Do tretjega prvenstvenega zadetka je prišel Dario Vizinger, največ zaslug za celjsko slavje pa ima skoraj zagotovo tudi vratar Matjaž Rozman.

Ali ste vedeli?

Na štajerski derbi se je v nedeljo odpravilo lepo število gledalcev. Na celjski stadion se je vsega skupaj zlilo 3.000 ljudi – takšnega obiska v knežjem mestu ni bilo že dolgo. Severno tribuno so po sedmih letih znova zasedli Celjski grofje, ob pomoči navijaške skupine pa se je, kar je najpomembneje, prebudila tudi glavna tribuna.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani visoko premagali Triglav
    Nogometaši Celja so v 7. krogu 1. lige Telekom Slovenije v Kranju premagali domači Triglav s 6:0 (3:0).

DELI NA