Pred tekmo: Triglav - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

TRIGLAV KRANJ - CELJE

8. marec 2020, ob 15:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 627 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

TRIGLAV

Prepoved nastopa: /

Zmagovita serija orlov je bila sladka, žal pa tudi kratka. Kranjčani so svoj pohod sredi tedna zaključili na Krasu, kjer je bila domača ekipa enostavno preveč razigrana za nekoliko utrujene Gorenjce. Ti so nenazadnje v tednu in pol nabrali kar sedem točk (pred tem so jih v celotnem jesenskem delu vpisali le dvajset), predvsem tekmi z Olimpijo in Muro sta kranjsko četo izčrpale tudi psihološko. Za derbi zaledja je tako zmanjkalo elana, kar pa bi Triglavane utegnilo tepsti ob koncu sezone. V mnogih pogledih je tekma s Taborom namreč štela dvojno, konec koncev so češnje neposredni tekmec za obstanek med elito. Kakšen bo kranjski odziv po prvem porazu pomladi?

Kdo je vroč?

Triglavani so v četrtek zadeli iz prve prave akcije na tekmi. Milan Milanović je v 5. minuti z dolgo podajo z nekaj sreče našel Filipa Jankovića. Petindvajsetletni vezist se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem in zabil še drugič v sezoni. Prvenca se je veselil septembra, takrat so nasproti stali Domžalčani. V kranjskem taboru lahko znova računajo na prvega strelca Luko Majcna, ki se na zelenice vrača po prestani kazni.

Ali ste vedeli?

Navijaška skupina kranjskega kluba, Small Faces, bo v nedeljo zagnala projekt »Oživljanje sosesk«. Pred vsako domačo tekmo se bodo zbrali v eni izmed kranjskih sosesk (pred tekmo s Celjem bo to Planina) in skupaj odšli proti stadionu. Vstop za navijače bo prost, ob dnevu žena pa si bodo prvoligaški spopad brezplačno lahko ogledale tudi vse pripadnice nežnejšega spola.

CELJE

Prepoved nastopa: /

V sredo so na štajerskem derbiju zasluženo slavili Celjani. Predvsem je bila to velika zmaga za Dušana Kosiča, ki je popolnoma izigral svojega trenerskega kolega na klopi vijoličastih. Darko Milanič je ob bliskovitih protinapadih in neprepustni obrambi domače ekipe lahko le nemočno pospremil poraz svojih varovancev. Tri točke so grofe potegnile na tretje mesto, vzpona pa po videnem najverjetneje še ni konec. Štajerci so trenutno namreč najboljša ekipa zgornjega dela lestvice, če ob tem upoštevamo še nihanja, ki jih te dni kaže četverica Olimpija-Maribor-Aluminij-Mura, so celjski apetiti upravičeno visoki. Se bo mariborskemu in kidriškemu skalpu ta konec tedna pridružil še kranjski?

Kdo je vroč?

Zmago na štajerskem derbiju sta svoji ekipi zagotovila kdo drug kot Dario Vizinger in Mitja Lotrič. Hrvat se je veselil v 56. minuti, ko je po učbeniškem protinapadu v režiji Žana Benedičiča okroglo usnje s polvoleja poslal v gostujočo mrežo. Še lepši zadetek je v 89. minuti uspel Lotriču, Kenana Pirića je premagal z natančno odmerjenim strelom z roba kazenskega prostora.

Ali ste vedeli?

Dario Vizinger je na štajerskem derbiju dosegel svoj 29. zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije in se na klubski lestvici strelcev PLTS na desetem mestu poravnal z Benjaminom Verbičem. Slovenski reprezentant je za ta dosežek sicer potreboval štirinajst nastopov več od Hrvata. Na prvem mestu je s 67 goli osamljen Andrej Goršek, sledita mu Faik Kamberović (62 golov) in Dominik Beršnjak (53 golov).

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani pustošili po Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:5 (0:2).

DELI NA