Pred tekmo: Triglav - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE

25. november 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 575 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Rok Elsner

V nedeljo se bodo v boj za točke podali nogometaši Triglava in Domžal. Gostje so neporaženi na zadnjih petih tekmah, a želijo serijo zmage in štirih remijev podaljšati z novim slavjem, Kranjčani pa se želijo z novim presenečenjem oddaljiti od zadnjega Krškega, ki bo v soboto gostoval v Ljudskem vrtu. Gorenjski orli dve tekmi pred koncem prve polovice prvenstva zasedajo osmo mesto lestvice in imajo tri točke naskoka pred Posavci. Kranjčani so doslej slavili štirikrat, septembra pa so se veselili tudi ob Kamniški Bistrici. Dvoboj v Športnem parku Domžale je postregel z dramatičnim zaključkom, saj so rumeni z golom Tilna Klemenčiča izenačili v 89. minuti, Kranjčani pa so v naslednjem napadu vnovič povedli in po zaslugi Tilna Mlakarja domov odnesli poln izplen. Kdo se bo veselil v gorenjski prestolnici?

Dejan Dončić, trener Triglav: »O zimskem premoru pravzaprav ne razmišljam, saj moramo do takrat še marsikaj postoriti. Vse je podrejenu temu, da do devetega decembra opravimo kar največ dobrega, da igramo najbolje in zberemo največ točk. Stremimo k agresivni in atraktivni igri, po omenjenem datumu, ki prinaša zadnjo tekmo tega dela sezone, pa bo veliko časa, da potegnemo črto, analiziramo položaj in vse skupaj nadgradimo za drugi del prvenstva.«

Tom Žurga, napadalec Triglav: »V tekmo z Domžalami bomo, tako kot v vsako, šli s ciljem, da osvojimo tri točke. V Domžalah smo odigrali zelo dobro tekmo. Tudi tokrat bomo šli z enakim pristopom in motivacijo, da točke ostanejo doma.«

Kdo je vroč?

V kranjski obrambi bodo v nedeljo zagotovo močno pogrešali izkušenega Roka Elsnerja, ki zaradi štirih rumenih kartonov nima pravice nastopa. Dejan Dončić bo tako v ogenj poslal novega aduta, med pomembna orožja orlov pa spada tudi Tilen Mlakar. Krilni nogometaš je v letošnji sezoni pokazal precejšen napredek, ki je viden tudi v statistiki. Produkt nogometne šole Triglava je v polno meril že trikrat, ob golu v mreži Domžal in Mure je nazadnje zadel tudi v Ljudskem vrtu, a Kranjčani v spopadu z motiviranimi Mariborčani niso uspeli zadržati vodstva.

Ali ste vedeli?

Dejan Dončić se v letošnji sezoni kot trener prvič preizkusa v članskem nogometu, še nekaj mesecev nazaj pa je bil ena najpomembnejših figur Mladinskega nogometnega centra Domžale. Zdajšnji strateg Triglava je bil vodja nogometne šole in trener kadetske ekipe, zato ne čudi, da je šlo skozi njegove roke nekaj zdajšnjih članov prvega moštva. Najvidnejšo vlogo v Rožmanovi zasedbi imata Adam Gnezda Čerin in Žan Žužek, pod Dončićevo taktirko pa so rasli tudi Matija Rom, Blaž Urh in drugi mladi upi rumenih.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Tilen Klemenčič

Domžalčani so na novembrski reprezentančni premor odšli s serijo petih tekem neporaženosti, a niz vseeno ni zadovoljil rumenih, saj so v tem obdobju slavili zgolj enkrat. Ravbarji so premagali Gorico, s še trojico konkurentov  za tretje mesto – Muro, Aluminijem in Celjem – pa so remizirali. Domžalčani se s petimi zmagami nahajajo na petem mestu lestvice, a se lahko ob pomoči ligaških tekmecev že v nedeljo povzpnejo tudi do tretjega mesta. Simon Rožman, ki je reprezentančni premor izkoristil tudi za izobraževanje v Barceloni, bo v Kranju pogrešal Tilna Klemenčiča, saj je bivši član kranjskega kluba predčasno sklenil dvoboj s Celjani. Obračun z grofi se je končal brez zmagovalca, potem ko je celjsko zmago v končnici srečanja preprečil Matej Podlogar.

Žan Žužek, vezist Domžal: »Veselimo se novega ligaškega obračuna, ki bo tudi eden zadnjih v tem koledarskem letu. Zadnje tekme nas lahko navdajajo z optimizmom, saj smo prikazali nekaj zelo dobrih predstav. Točkovno morda nismo bili tako uspešni, kot bi si želeli, a smo vseeno v dobrem nizu in tako ostajamo blizu vrha. Upamo in verjamemo, da lahko nove tri točke vknjižimo že v nedeljo, ko nas čaka precej zahtevno gostovanje v Kranju. Serijo neporaženosti si želimo podaljšati z zmago, ki pa zagotovo ne bo lahko dosegljiva.«

Adam Gnezda Čerin, vezist Domžal: »Na zadnjih treh tekmah želimo osvojiti čim več točk. Tri zmage bi verjetno zadostovale za tretje mesto in v tem primeru bi si pripravili idealno izhodišče za drugi del sezone. To je naš cilj.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so v spopadu s Celjem vknjižili šesti remi sezone – več so jih nabrali zgolj Goričani –, precej zaslug za izenačenje pa ima tudi Senijad Ibričić. Bosansko-hercegovski vezist je znova zablestel s sijajnim preigravanjem in prodorom. Po podaji Ibričića je v polno meril Podlogar, nekdanji član Hajduka pa se je podpisal pod peto asistenco. Ibričić je proste dneve izkoristil tudi za obisk izbrane vrste BiH, zato je v domovini že završala novica, da se vrača v reprezentančni dres. Šlo je zgolj za ugibanje, izkušeni vezist bo tudi v prihodnje igral zgolj za Domžale.

Ali ste vedeli?

Kranjčani so v pripravljalni tekmi premagali ekipo Rudeša, ki v hrvaškem prvenstvu zaseda dno lestvice, Domžalčani pa so brez lepega števila nosilcev igre izgubili z Lokomotivo. Zagrebčani so v Domžalah slavili z 0:3, dvoboj pa je zaradi poškodbe izpustil tudi Slobodan Vuk. Napadalec je v tem tednu skleni pogodbo z Domžalami, ob Kamniški Bistrici pa bo tako igral vsaj do konca sezone. Robustni nogometaš se je med rumene konec avgusta vrnil s statusom posojenega nogometaša Tromsoja, po povratku pa je v polno meril enkrat, zatresel je mrežo Krškega.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani zanesljivi v Kranju
    Nogometaši Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (0:2).

DELI NA