Pred tekmo: Triglav - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE

12. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 633 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- zaprto za javnost

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Po treh mesecih čakanja so se na igrišča vrnili tudi slovenski prvoligaši. V petek se prvenstvo nadaljuje z zaključnim dejanjem tretje četrtine Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bosta odprla soseda na lestvici. Osme Kranjčane in devete Domžalčane loči zgolj točka, petkov obračun pa bo izrednega pomena za oba nasprotnika. Tako “orli” kot “ravbarji” že nekaj tekem čakajo na zmago, eni in drugi pa so se znašli sredi niza treh porazov. Kranjčani so praznih rok ostali tudi v Šiški, srečanje je v korist Brava odločil Aljoša Matko. Bordo-beli so zadnjo točko osvojili v 24. krogu prvenstva, ko so na domači zelenici remizirali z Muro, za nameček pa so ob zadnjih treh porazih dosegli vsega zadetke. Na drugi strani se je kranjska mreža zatresla devetkrat. Bo v petek drugače?

Reno Wilmots, vezist Triglava: "Ni skrivnost, da je vsaka tekma do konca sezone zelo pomembna. Vemo, da Domžale niso slaba ekipa, spoštujemo jih, a poznamo tudi svojo kakovost. Ne glede na vse se bomo borili do zadnjega atoma moči, naredili bomo vse za zmago."

Kdo je vroč?

Domžalčani so jeseni dobili obe tekmi s Triglavom, a je bilo v Kranju precej tesno. Rumeni so do tesne zmage prišli z golom v zadnji minuti, ko je domača obramba pozabila na Damjana Vukliševića. Zadnja vrsta bo na novi preizkušnji tudi v petek, znova pa gre pričakovati, da ji bo poveljeval Milan Milanović. Čvrsti Srb se je v aktualnem prvenstvu že nekajkrat izkazal tudi pred vrati nasprotnika, saj ima na svojem računu tudi tri zadetke.

Ali ste vedeli?

V zadnjem obdobju je bilo precej črnila prelitega tudi o prizorišču domačih tekem Triglava v zaključku sezone. V Kranju so po tem, ko so postavili reflektorje, pričeli še s prenovo atletske steze. V orlovem gnezdu so najprej potrdili, da bodo večino domačih tekem gostili na Brdu pri Kranju, med tekmo z Bravom se je v javnosti pojavila vest, da bi lahko tekme gostili v Novi Gorici, začetek tedna pa je poskrbel za nov preobrat. Triglav bo sezono sklenil na igrišču v Kranju, tako bo v gorenjski prestolnici odigrana že petkova tekma, dela na atletski stezi pa se bodo nadaljevala.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Nikola Vujadinović

Domžalčani tudi na šesti preizkušnji niso dočakali prve ligaške zmage po zimskem premoru. Četa Andreja Razdrha se je na tekmi z Mariborom predstavila s čvrsto in disciplinirano igro, a to ni bilo dovolj za uspeh, pa čeprav je že dišalo po njem. Rumeni gostom iz štajerske prestolnice niso pustili veliko prostora za igro, Mariborčani pa so tako imeli precej težav z razvojem svoje igre. Čeprav si Domžalčani niso pripravili veliko priložnosti, so vseeno povedli. Mrežo matičnega kluba je sredi drugega polčasa zatresel Sven Šoštarič Karić, Štajerci pa so se po zaušnici otroka Ljudskega vrta prebudili in po nekaj rošadah na zelenici tehtnico nagnili v svojo korist. Rumeni tako ostajajo pri zgolj eni spomladanski točki, izkupiček pa bodo skušali izboljšati že v petek.

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžal: "Pred nami je še deset tekem, prva pa nas čaka že jutri, ko bo nasprotnik kranjski Triglav, ki velja za zelo čvrsto ekipo. V svoji karieri sem veliko doživel in normalno je, da se tudi večji klubi v nekem trenutku znajdejo v situacijah, kot je naša. Do krize prihaja vsepovsod, pomembno je le, kako gremo skozi njo in ali imamo potrebno energijo, upanje in motivacijo. Sam vem, da imamo tega več kot dovolj."

Kdo je vroč?

Sven Šoštarič Karić je bil po zaslugi zadetka v mreži nekdanjega kluba prvo ime domžalske zasedbe, ki se bo morala v Kranju znajti brez pordečelega Nikole Vujadinovića. Z dobro predstavo se je izkazal tudi Ajdin Mulalić, ki je zaustavil nekaj nevarnih udarcev proti svojim vratom, pri obeh zadetkih pa je bil brez moči. Vratar iz bosanskega Bužima je letos prva izbira domžalskega kluba, saj je odigral 22 od 26 ligaških tekem. Petindvajsetletnik je je svojo mrežo šestkrat ohranil nedotaknjeno, a v drugem delu sezone še čaka na takšen dosežek.

Ali ste vedeli?

V Domžalah letos praznujejo stoletnico nogometnega delovanja, rumeni pa so danes eni od vidnejših predstavnikov slovenskega nogometa. Odmevnejše dosežke so dosegli po vstopu v 21. stoletje, ko so po dveh izpadih v 2. SNL postali stabilen prvoligaš, kasneje pa so dvakrat postali tudi državni prvaki. V Športnem parku Domžale gostijo 22. prvoligaško sezono, na 766 tekmah pa si je domžalski dres nadelo 344 nogometašev. Največ nastopov je zbral Luka Elsner, v večni deseterici pa najdemo dva trenutna člana kluba. Slobodan Vuk zaostaja dve tekmi za četrtim Gabrom Dobrovoljcem, Zeni Husmani pa lovi osmega Ivana Kneževića.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ibričić Domžalam priigral točko
    Nogometaši kranjskega Triglava in Domžal so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA