Pred tekmo: Triglav - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

TRIGLAV KRANJ - GORICA

7. oktober 2018, ob 15.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 720 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Ermin Alić

Kranj bo gostil zaključno tekmo 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije, obračun v nedeljskem popoldnevu pa bo tudi zadnji pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Kranjski orli bodo na domači zelenici gostili novogoriške vrtnice, ki vztrajajo na tretjem mestu ligaške razpredelnice. Triglav je po prvem gostujočem porazu izgubil eno mesto in je zdaj osmi, pred Gorenjce pa se je na podlagi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih prebila Mura. Kranjčani so v začetku tega tedna ostali praznih rok v Kidričevem, gostitelji so za hrbet Luke Čadeža pospravili dva zadetka, gostje pa po izključitvi Ivana Konteka niso izkoristili številčne prednosti. Nogometaši Triglava bodo napadali četrto zmago sezone, zanimivo pa je, da so v prvoligaških spopadih z Gorico dosegli zmago več. Bodo uspešni tudi v nedeljo?

Dejan Dončić, trener Triglava: »Gorica je sila specifična ekipa. Njena igra je kompaktna, vselej čvrsta in v vsakem trenutku vedo kaj hočejo. Vsekakor pričakujem nadvse trdo tekmo, je pa povsem jasno in naravno, da ciljamo na zmago. Pred domačimi gledalci bomo storili vse, da vpišemo nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Dejan Dončić bo moral v nedeljo obrambo sestaviti brez Ermin Alića. Gorenjski strateg na popolno zasedbo ni računal niti na ponedeljkovi tekmi na Štajerskem, saj je v Kidričevem pogrešal prvega napadalca Luko Majcna. Kapetan Triglava je dvoboj z Aluminijem izpustil zaradi bolezni, ki je hitrega Ljubljančana za nekaj dni oddaljila od igrišč. Štirikratni strelec je v četrtem krogu zatresel tudi mrežo Gorice, v dvobojih s katero dolgolasemu nogometašu ne manjka motiva, saj je v preteklosti nosil tudi sinje-modri dres.

Ali ste vedeli?

Triglav spada med prvoligaše, ki so zelo dejavni tudi na družabnih omrežjih. Pri orlih so se med tednom pohvalili tudi z mednarodno prisotnostjo, saj so Kranjčani navdušili enega od francoskih ljubiteljev okroglega usnja. Petindvajsetletni John iz Lyona je namreč osnoval neuradni profil na platformi Twitter, na katerem v francoščini objavlja informacije o kranjskem klubu. Kot je Francoz dejal za spletno stran Triglava, so ga Kranjčani prepričali s filozofijo kluba, usmeritvijo v akademijo in mlade nogometaše.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so tudi v obračunu s Celjem podaljšali niz neporaženosti, ki se zdaj vleče že vse od petega kroga. Primorci so v tem času slavili trikrat, ob tem pa iztržili še štiri neodločene izide, zadnjega v ponedeljkovem spopadu s Celjani. Gostje so sicer hitro povedli z golom Rudija Požega Vancaša, Gorica pa je izenačila še pred odmorom. Andrej Kotnik je po dolgi podaji Mattea Tomička žogo nastavil Roku Grudini, ki je okroglo usnje spretno pospravil za hrbet celjskega vratarja Matjaža Rozmana. Sinje-modri so zadržali tretje mesto, a obenem niso izkoristili pomoči Krčanov. Posavci so remizirali v Stožicah, Gorici pa se je po novem remiju Olimpije ponujalo drugo mesto, a le-to ostaja v lasti zmajev. Primorski prvoligaš ostaja pri zgolj enem porazu, se bo uspešna serija nadaljevala tudi na Gorenjskem?

Matteo Tomiček, branilec Gorice: »Navijači lahko od nas tako kot vedno pričakujejo borbeno igro, naš cilj pa je seveda zmaga. Triglav velja za čvrsto ekipo, ki se vselej bori, zato moramo iti v tekmo z maksimalno zbranostjo.«

Matija Kavčič, branilec Gorice: »Zasedamo tretje mesto, kar je odlično. Smo mlada in motivirana ekipa, in naredili bomo vse, da ohranimo stik z vrhom oziroma z mesti, ki vodijo v boj za evropska tekmovanja, kar je seveda naš cilj.«

Kdo je vroč?

Andrej Kotnik se je poleti vrnil na sever Primorske in si hitro zagotovil vidno mesto v začetni enajsterici. Primorec je v Italiji in Španiji pridobil pomembne izkušnje, ki jih zdaj s pridom izkorišča tudi v sinje-modrem dresu. Tehnično odlično podkovani vezist resda še čaka na prvi zadetek sezone, a je s svojo prisotnostjo na zelenici izjemno pomembno orožje Gorice. Bo to dokazal tudi na gorenjskih tleh?

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič je lahko v minulih dneh na treningih pozdravil tudi Grego Sorčana in Tilna Lipuščka. Dvojec je po silovitem trku predčasno končal dvoboj z Olimpijo, mlada reprezentant Slovenije pa sta po nekajdnevnem počitku izpustila tudi tekmo s Celjem. Že v nedeljo bosta tako Sorčan kot Lipušček del moštva, nato pa se bosta z Janom Humarjem pridružila mladi izbrani vrsti, ki bo skušala v zaključku kvalifikacij izboriti še dve dodatni tekmi za preboj na evropsko prvenstvo.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na zadnji tekmi kroga slavje Gorice
    Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kranju premagali Triglav s 4:2 (1:1).

DELI NA