Pred tekmo: Triglav - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

TRIGLAV KRANJ - GORICA

2. maj 2019, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 661 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Aleš Mertelj in Žan Rogelj

V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu in igranju v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Sedmi Triglav gosti osmo Gorico, ki ima na svojem računu dve točki manj od tokratnih gostiteljev. Goričani na Gorenjsko prihajajo po tem, ko so jezo po nizu skromnih rezultatov stresli nad Celjani in grofom nasuli kar štiri zadetki. Orli so se s praznimi žepi vrnili z gostovanja v Kidričevem, čeprav so po golu Davida Tijanića dobili prvi polčas. Gorenjci so popustili v nadaljevanju tekme, ko so Štajerci z goloma Jureta Matjašiča prišli do popolnega preobrata in zmage z izidom 2:1. Kidričani so Triglavu zadali 16. poraz sezone, četrtega na zadnjih petih tekmah, za nameček pa je Dejan Dončić ostal še brez dve članov začetne enajsterice. Kako se bodo Kranjčani znašli brez Aleša Mertlja in Žana Roglja?

Kdo je vroč?

Žilavi Gorenjci so se morali v Kidričevem podpisati pod poraz, ki je zapletel bitko za neposredni obstanek. Tudi zato bo morebitna četrtkova zmaga štela dvojno, Kranjčani pa bodo veliko upov polagali na pleča Luke Majcna. Prvi strelec moštva kot po pravilu dobro igra proti nekdanjim klubom, med katere spada tudi Gorica. Hitri napadalec je mrežo primorskega prvoligaša zatresel na obeh tekmah v Novi Gorici, lahko dosežek ponovi tudi v Kranju?

Ali ste vedeli?

Triglav se bo moral v četrtek znajti brez Aleša Mertlja in Žana Roglja, ki sta v nadaljevanju prvenstva praktično nezamenljiva člana začetne enajsterice. Tako Mertelj kot Rogelj sta od prve minute pričela vseh deset preizkušenj, izkušenejši v dvojcu za nameček ni izpustil še niti minute. Otrok Triglava, sicer pa dolgoletni nogometaš Maribora, je prav v Kidričevem presegel novo magično mejo, saj je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že več kot 19 tisoč minut nogometa.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Jani Curk, Andrija Filipović in Bede Osuji

Dež ni pokvaril veselja Goričanov. Primorci so se v deževnem vremenu znašli bolje od oslabljenih Celjanov, ki so na sever Primorske pripotovali brez Rudija Požega Vancaša in Janeza Piška, kaznovali slab dan grofov in proslavili pomembno zmago. Varovanci Saše Kolmana so večino posla opravili v drugi polovici prvega polčasa, ko je Metod Jurhar izza svojega hrbta pobral kar štiri žoge. Dvakrat je bil natančen Etien Velikonja, veselila sta se tudi Žiga Lipušček in Andrija Filipović, nič manj pa zmage niso slavili preostali člani sinje-modre čete s trenerjem Kolmanom na čelu. Tolminec kot nekdanji pomočnik Mirana Srebrniča in Nermina Bašića diha z moštvom, kar je bilo dobro vidno tudi ob zadetku Filipovića, že tekma v Kranju pa bo pokazala, če mu je uspelo dokončno prebuditi goriško vojsko. Točke bodo na Gorenjskem štele dvojno, tudi zaradi dejstva, ker bodo Goričani orlovo gnezdo napadli brez treh kaznovanih nogometašev.

Kdo je vroč?

Jani Curk, Andrija Filipović in Bede Amarachi Osuji sestavljajo novogoriški seznam nogometašev, ki v četrtek nimajo pravice nastopa. Curk se je pod Kolmanovo taktirko vrnil v moštvo, o vlogi Filipovića in Osujija pa ni potrebno izgubljati besed. V Kranju bo potrebno zakrpati precejšnje luknje, zato bo še toliko pomembnejša predstava Etiena Velikonje. Šempetrčan je dobro izkoristil »prosti« teden, napolnil baterije in z dvema goloma v mreži Celja dokazal, da lahko hitro piči kot osa.

Ali ste vedeli?

Kdo bo v gorenjski prestolnici nadomestil trojico manjkajočih nogometašev? Andrija Filipović je s sedmimi zadetki in tremi asistencami statistično najučinkovitejši član Gorice, nič manj pomembna ni niti vloga Osujija, ki je trem podajam dodal še pet golov. Vidno vlogo v napadu »vrtnic« igra že omenjeni Velikonja, ki se je po zimski vrnitvi v rodno grudo razveselil šestih zadetkov. Izkušeni napadalec je kar štirikrat zatresel mrežo Celja, z zadnjim golom pa je na večni klubski lestvici ujel Miloša Breznikarja. Napadalca, ki sta se v preteklosti pohvalila s krono najboljšega strelca lige, si z 38 zadetki delita šesto mesto.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA