Pred tekmo: Triglav - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

TRIGLAV KRANJ - GORICA

30. julij 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: NZS.si

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev.

Cena vstopnic: 
- omejeno število gledalcev

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Kdo bo v Prvi ligi Telekom Slovenije igral v sezoni 2020/21? Si bodo Kranjčani s pomočjo popravnega izpita zagotovili obstanek ali se bodo Goričani pa sezoni v drugoligaški konkurenci vrnili med najboljše klube v državi? Nedeljska tekma v Novi Gorici se je končala z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije bo odločal četrtkov obračun v Kranju. Gorenjci so si po zaslugi gola Kristjana Arha Česna zagotovili ugodno izhodišče za povratno srečanje, a tudi Primorci še niso brez možnosti. Kdo se bo v gorenjski prestolnici veselil nove prvoligaške sezone?

Milan Milanović, branilec Triglava: "Pred nami je najbolj pomembna tekma sezone, pričakujemo pa jo dobro razpoloženi in mirni. Močno verjamemo v svoje sposobnosti in kdorkoli bo v četrtek prišel na igrišče, bo dal vse in še več od sebe za uspeh kluba. Mislim, da lahko pričakujemo podobno tekmo kot v nedeljo. Gorica ne bo menjala stila igre, mi pa smo naredili analizo in bomo skušali odpraviti napake iz prve tekme, da se nam ne bi ponovile nevšečnosti."

Kdo je vroč?

Na nedeljski tekmi so povedli Goričani, a je vodstvo gostiteljev trajalo vsega tri minute. V 30. minuti se je pred golom Darka Marjanovića najbolje znašel Kristjan Arh Česen. Obrambni nogometaš Triglava v letošnji sezoni ni bil med najstandardnejšimi člani ekipe, saj je v 20 nastopih zbral nekaj več kot 1.200 minut. Otrok kranjskega kluba je v prvoligaški konkurenci odigral 63 tekem, bo številko povečal v prihodnji sezoni? 

Ali ste vedeli?

Kranjčani v zakjlučku prvenstva niso blesteli. Ob velikem številu prejetih zadetkov v oči bode forma na domačem igrišču. Še posebej v zaključku sezone. Orli so doma slavili petkrat, nazadnje v 21. krogu prvenstva. Triglav je bil v prvem krogu po zimskem premoru boljši od Rudarja, Gorenjci pa so izgubili zadnjih pet domačih srečanj. V orlovem gnezdu so se veselili nogometaši Maribora, Aluminija, Olimpije, Tabora in Brava. Če se bo niz nadaljeval v četrtek, se Triglav poslavlja od prvoligaške elite.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani ostajajo v igri za povratek v Prvo ligo Telekom Slovenije. Četa Borivoja Lučića bo v Kranju lovila povratek med najboljše klube. Primorci morajo v četrtek v Kranju dobiti dvoboj ali pa iztržiti remi z vsaj dvema doseženima zadetkoma. Sinje-modri bodo skušali izkoristiti luknje v kranjski obrambi, a bodo morali ob tem paziti tudi na napade gostiteljev. Rok Grudina je po prvi tekmi priznal, da je imela goriška obramba preveč težav s trojico igralcev v kranjskem napadu, opozoril pa je tudi na izkušenega Aleša Mertlja. Bodo Goričani v četrtek zaustavili vsa orožja Triglava in v Kranju slavili povratek med prvoligaše?

Rok Grudina, vezist Gorice: "Vse je še odprto. Dosegli smo zadetek, vendar smo ga na žalost prehitro in prepoceni dobili. Vse je v naših rokah. Pokazati bomo morali boljšo igro."

Kdo je vroč?

Bede Amarachi Osuji je na prvi tekmi dokazal, da je najmočnejši adut Gorice. Kapetan moštva je imel že v uvodnih minutah priložnost za goriško vodstvo, a je Jalen Arko pravočasno zapustil svoja vrata, natančnejši pa je bil v 27. minuti tekme. Po odlični podaji Tineta Kavčiča je bil hitrejši od kranjske obrambe, po natančnem udarcu pa se je razveselil desetega gola v sezoni. Ker pa mu ob koncu sezone poteče pogodba, se privrženci Gorice sprašujejo, če bo v sinje-modrem dresu igral tudi v bodoče.

Ali ste vedeli?

Gorica se je po lanskoletnem razpletu kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije prvič poslovila od slovenske nogometne elite. Primorci so v prvoligaški konkurenci odigrali 28 sezon, kljub dejstvu, da je Celje odigralo sezono več, pa "vrtnice" ostajajo na drugem mestu. Maribor ima s 1884 osvojenimi točkami občutno prednost, Gorica pa je zbrala 79 točk več kot Celjani. Magično mejo tisočih točk so sicer presegli še nogometaši Domžal, Kopra in Rudarja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?
  • 03.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav po preobratu do še druge zmage
    Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).
  • 01.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Etien Velikonja se je v dres Gorice vrnil z dvema goloma, Aleš Mertelj je odigral pomembno vlogo pri zmagi Triglava. V prvem pomladanskem krogu so bili uspešnejši Gorenjci, kdo se bo veselil na Primorskem?
  • 07.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na zadnji tekmi kroga slavje Gorice
    Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kranju premagali Triglav s 4:2 (1:1).
  • 04.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Kranj bo gostil zaključno tekmo 12. kroga #PLTS, ki bo zadnja pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Kranjski orli bodo gostili novogoriške vrtnice. Bodo Primorci tudi na Gorenjskem ostali neporaženi?

DELI NA