Pred tekmo: Triglav - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

TRIGLAV KRANJ - KRŠKO

33. maj 2019, ob 14.50

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 631 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav se na zadnjih tekmah ni uspel znebiti spremstva Gorice, kar pa ne čudi, saj so orli v točkovno malho ob treh porazih dodali zgolj še remi. Če bodo Gorenjci želeli mirnejši konec zaključek prvenstva, že v sredo nujno potrebujejo nove točke, naslednji tekmec zasedbe Dejana Dončića pa bo praktično že odpisano Krško. Posavci so z devetimi točkami zaostanka za deveto Gorico v izgubljenem položaju, a tudi v Kranj ne bodo pripotovali z belo zastavo. Krčani predvsem pod vodstvom Andreja Panadića precej boljše predstave kažejo na gostovanjih. Na drugi strani Kranjčani na domači zelenici ne beležijo sijajnih rezultatov, saj so v svojem gnezdu nabrali prav toliko točk kot na gostovanjih - 16. Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da so Kranjčani na domačem igrišču doživeli dva poraza več kot na tujih igriščih. Kakšen bo tokratni izplen?

Kdo je vroč?

Kranjčani so izgubili tudi zadnjo preizkušnjo, na gorenjskih tleh so se zmage veselili nogometaši Celja. Dejan Dončić ni našel pravega recepta za zaustavitev razpoloženih grofov, medtem ko se domača četa na razmočeni zelenici ni najbolje znašla. Svojega dne ni imel niti Luka Majcen, ki se tokrat ni uspel vpisati med strelce. Ljubljančan je bil pred tedni precej bolj vroč v Krškem, saj je na Gubcu dvakrat zatresel domačo mrežo in bil osrednji junak pomembnega slavja orlov. Bo hitri napadalec tudi v sredo potrdil vlogo prvega napadalca Triglava?

Ali ste vedeli?

Gorenjci v zadnjih tednih pogrešajo prvega vratarja Jalna Arka, ki se je spomladi izkazal z nekaj odličnimi predstavami. Poškodovanega mladeniča je med vratnicama zamenjal izkušeni Darjan Curanović, ki je na zadnjih dveh tekmah prejel kar sedem zadetkov. Kranjčani sicer niti približno ne slovijo po trdni obrambi, saj so na 32 tekmah prejeli kar 73 golov, kar je največ v ligi. Pet manj so jih doslej prejeli Velenjčani, zanimivo pa je tudi dejstvo, da se lahko s precej trdnejšo obrambo pohvalijo tudi zadnji Krčani. Posavci so prejeli 55 zadetkov, kar je manj kot dva na tekmo, a Krčane mučijo težave v konici napada.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marco Da Silva

Tudi proti Muri ni šlo. Krčani so se morali po obračunu s Prekmurci sprijazniti z novim porazom, že 19. v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo hrvaškega stratega Andreja Panadića je bilo zopet premalo konkretno, kar so gostje znali izkoristiti, Žiga Frelih pa je moral izza svojega hrbta pobrati tri žoge. Se bodo Krčani zdaj, ko jih štiri tekme pred koncem prvenstva do devete Gorice loči devet točk, dokončno predali? Pristaši zelenih si želijo, da se Krčani v slogu Matije Gubca, po katerem nosi ime tudi krški nogometni objekt, borili vse do zadnjega. Posavci bi za sanjski preobrat potrebovali pravcati nogometni čudež, a to ne pomeni, da v izdihljajih letošnje sezone ne morejo prekrižati načrtov tekmecev. Čeprav v letošnji sezoni Triglava še niso premagali, bi jih moralo prav to dejstvo gnati do skrajne sile in novih točk.

Kdo je vroč?

Andrej Panadić se bo moral v Kranju znajti brez izkušenega Marca Da Silve, ki mora počivati po že devetem rumenem kartonu. Francoz portugalskih korenin je osrednja figura krške zvezne vrste, na Gorenjskem pa bo moral njegovo vlogo prevzeti nekdo drug. Morda bo to David Kovačič, ki v zadnjem obdobju ni dobil veliko priložnosti za igro. Otrok krškega kluba je na tekmi z Muro zaigral prvič po 27. krogu, a po vstopu v igro ni uspel preobrniti poteka tekme. Bo kot produkt krške nogometne šole učinkovitejši v Kranju?

Ali ste vedeli?

Se bodo Krčani po štirih sezonah poslovili od Prve lige Telekom Slovenije? Nekateri že pogledujejo proti 2. SNL in se ozirajo proti vrhu lestvice, kjer trenutno najbolje kaže ljubljanskemu Bravu. Zasedba iz prestolnice ima po sobotnem remiju Tabora na Ptuju tri točke naskoka pred prvim zasledovalcem, drugoligaše pa čakajo še tri preizkušnje. Na dogajanje v 2. SNL so z enim očesom pozorni tudi v Kranju, saj se orli še niso otresli igranja dodatnih kvalifikacij, ki so jih okusili lani. V igri za drugo mesto ostajajo Radomljani, ki za Sežanci zaostajajo za dve točki.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani poraženi tudi v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:0).

DELI NA