Pred tekmo: Triglav - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

22. september 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 575 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov


TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Triglavani so pretekli konec tedna nanizali nov prvenstveni poraz. V izdihljajih tekme so do prvega kompleta točk v sezoni prišle Domžale, varovanci Dejana Dončića pa so še sedmič letos ostali praznih rok. Če zraven prištejemo še sredin izpad iz pokalnega tekmovanja in upoštevamo, da je bilo v državnem prvenstvu odigranih samo devet tekem, so številke precej mizerne. Kranjčane pred zadnjim mestom zaenkrat še rešujeta dve zmagi z začetka sezone, ko so vpisali tudi zadnje prvenstvene točke. V nedeljo v gorenjsko prestolnico prihaja Maribor, na katerega imajo nogometaši Triglava (vsaj zaenkrat) lepe spomine. V prvem krogu so bili orli namreč z izidom 2:1 boljši od vijoličastih.

Tilen Mlakar, branilec Triglava: "Gremo na zmago, to je edino vodilo. Ne oziramo se na tekmeca, lahko je to Maribor, Olimpija, Mura ali kdorkoli. Pripravili se bomo na tekmo in iskali zmago za izhod iz krize."

Kdo je vroč?

Proti Domžalam je po dobrem mesecu znova udaril Luka Majcen. V 24. minuti se je kapetan najbolje znašel v gneči pred golom in izkoristil podajo s strani. Drugi gol je prispeval novinec v kranjskem dresu Filip Janković, sicer nekdanji član Domžal, ki je Ajdina Mulalića premagal z neubranljivim strelom v desni zgornji kot domžalskih vrat. Prvič sta na zelenico pritekla tudi Goran Brkić, posojen igralec Olimpije, in Milan Milanović, ki je v gorenjsko prestolnico prišel iz banjaluškega Željezničarja, a sta bila manj učinkovita od soigralca.

Ali ste vedeli?

Tevž Pokorn, produkt kranjske nogometne akademije, ki je pred začetkom sezone s Triglavom podpisal dolgoročno pogodbo, si je kmalu po sklenitvi dogovora strgal križno kolensko vez. Operacija je sicer uspela, a bo mladi vezist še nekaj časa odsoten z nogometnih igrišč. Devetnajstletnik bo, če bo vse po sreči, okroglo usnje brcal še pred koncem aktualne sezone, do takrat pa bo soigralce bodril s tribune.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Zmaga proti Aluminiju je bila ne glede na vse dokaj prepričljiva, a so Darko Milanič in druščina dober vtis pokvarili že na naslednji tekmi. V sredo je pokalne ambicije vijoličastih končal koprski drugoligaš, mariborski krvnik pa je bil nihče drug kot Dare Vršič. Še enkrat več je torej obveljal zakon bivšega, Mariborčani pa so v uvodu sezone ostali brez Evrope, brez pokala in predvsem brez izgovorov. Petnajstkratni državni prvaki se bodo (če ne želijo ob koncu sezone ostati praznih rok) že v nedeljo povsem posvetili prvenstvu. Nasproti jim bodo stali nogometaši Triglava, ki sicer ne blestijo, a so že proti Domžalam dokazali, da med reprezentančnim premorom niso sedeli križem rok.

Aleks Pihler, vezist Maribora: "Ne bo lahko, toda treba je čim prej odmisliti ta poraz. Je neprijeten, ne bi se smel zgoditi, toda v tej septembrski seriji ne gre drugače, kot da se takoj usmerimo k novemu izzivu. Že v nedeljo je nova tekma, v prvenstvu lovimo zaostanek, nanizali smo tri zaporedne zmage in v Kranju moramo nadaljevati serijo."

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je dobro predstavo proti Aluminiju kronal z zadetkom v 67. minuti, ko je podajo v sredino poslal Jasmin Mešanović, svoja vrata pa je prepozno zapustil vratar Kovačić. Hrvat je žogo iz mreže pobiral tudi kakšnih 15 minut pred tem, ko je z desne prodrl Dino Hotić in kot že ničkolikokrat poprej žogo zavrtinčil v mrežo. V sredo se je v Kopru drugić v sezoni med strelce vpisal Andrej Kotnik.

Ali ste vedeli?

Športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahović je nekaj ur pred dvobojem z Aluminijem slovenski nogometni javnosti sporočil, da si bo mariborska slačilnica v primeru zmage med seboj razdelila okroglih sto tisoč evrov, enako premijo pa je svojim nogometašem obljubil tudi za naslednjih štiri obračune. "Moštvo ima naše spoštovanje. Igralci so vaš in naš ponos. Kot športni direktor sporočam: igralcem vse!" se je glasil zapis na mariborski spletni strani.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor slavil v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).

DELI NA