Pred tekmo: Triglav - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

18. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 585 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- vstopnice za tekmo

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Milan Milanović

Na petkovi tekmi z Domžalami je že dišalo po zmagi Triglava, a so orli kljub igralcu več zapravili minimalno prednost. Kranjčani so se morali zadovoljiti z remijem in 28. točko sezone, s katero Triglav ostaja na osmem mestu. Domžalčane in Kranjčane loči zgolj točko, še točko več so doslej zbrali Sežanci. Gorenjski prvoligaš po uspešnem vstopu v pomlad, ko je premagal ekipi Rudarja in Olimpije, na slavje čaka pet tekem, Kranjčane pa v četrtek čaka nova zahtevna naloga. V orlovo gnezdo prihajajo Mariborčani, ki imajo s Triglavom precej neporavnanih računov. Luka Majcen in soigralci so jeseni dvakrat presenetili v Ljudskem vrtu, bodo podobno uspešni tudi na domačem dvorišču? Čeprav bo tekmo izpustil steber obrambe Milan Milanović, bodo v dodatno pomoč tudi navijači.

Kdo je vroč?

Luka Majcen prvič to sezono ligaškega srečanja ni pričel v začetni enajsterici Triglava. Ljubljančan je v igro vstopil 20 minut pred koncem tekme, mesto v konici napada pa je dobil Berat Beçiri. Albanec z danskim potnim listom je v uvodu drugega polčasa hiter protinapad Triglava pretvoril v vodstvo in se veselil drugega zadetka v kranjskem dresu. Strelskega prvenca se je veselil že ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko je zatresel mrežo Rudarja.

Ali ste vedeli?

Tekma Triglava in Maribora bo prva po trimesečni prekinitvi prvenstva, ki bo odigrana pred gledalci. Kranjčani so v ponedeljek potrdili, da so prejeli zeleno luč upravne enote, zato bo četrtkov obračun odigran pred omejenim številom gledalcev. Gorenjci so v ponedeljek v prodajo sprostili 335 vstopnic, vladna uredba pa dovoljuje javna zbiranja z največ 500 udeleženci. V to številko so vključeni tudi vsi nogometaši, funkcionarji, novinarji in ostali akterji.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Sergej Jakirović se je, potem ko je v Domžalah debitiral z zmago, uspešno predstavil tudi v domačem Ljudskem vrtu. Vijolice so v deževnem nedeljskem večeru dobili sosedski dvoboj s Kidričani, ki so v preteklosti že znali prekrižati mariborske načrte. Tokrat ni bilo tako, pa čeprav so Mariborčani dolgo oblegali vrata gostov iz “šume”. Gostitelji so povedli v zadnji sekundi prvega polčasa, ko je nesrečni Ivan Kontek zatresel lastno mrežo, zmago pa sta v drugem polčasu potrdila Luka Zahović in Amir Dervišević. Za nekaj skrbi je poskrbela zgolj poškodba Mitje Vilerja, tokratni kapetan Maribora je tekmo sklenil še pred odmorom. Jakirović je že potrdil, da v četrtek ne bo zaigral, resnost poškodbe kolena pa bodo potrdili zdravniški pregledi.

Sergej Jakirović, trener Maribora: "Zdaj nas zanima le Triglav in četrtkova tekma v Kranju. Ne bo lahko, naši tekmeci imajo svoje probleme in cilje, borijo se za obstanek v ligi, potrebujejo točke. Toda moramo gledati nase. Če bomo šli na igrišče s takšno energijo kot proti Aluminiju, bi se lahko spet veselili."

Kdo je vroč?

Maribor je v štajerskem obračunu pogrešal Rudija Požega Vancaša, ki je odločil obračun v Domžalah. Njegova odsotnost se kljub temu ni pretirano poznala, kar je dober pokazatelj, da Jakirović razpolaga s širokim in kakovostnim kadrom. Znova je nase opozoril Felipe Santos, ki je tudi tokrat predstavljal enega od adutov s klopi. Brazilec je sredi drugega polčasa zamenjal Bajdeta, podobno kot ob Kamniški Bistrici pa je znova izsilil enajstmetrovko. Lahko krilni nogometaš v četrtek dobi mesto v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Dvoboj Maribora in Aluminija se je pričel z minuto molka, s katero so se spomnili na pokojnega Herberta Vabiča. Nekdanji vratar se je poslovil v 79. letu starosti, kot vratar in kasneje tudi trener vratarjev pa je močno zaznamoval zgodovino kluba. Bil je med začetniki zgodbe novoustanovljenega kluba, med vratnicama je prvič stal 12. marca 1961, zadnji nastop pa je zabeležil 27. aprila 1975. S 317 nastopi v vijoličastem dresu še vedno zaseda šesto mesto na večni lestvici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav - Maribor 1:3
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:0).

DELI NA