Pred tekmo: Triglav - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

TRIGLAV KRANJ - CB24 TABOR SEŽANA

12. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 534 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- omejeno število gledalcev

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Žan Rogelj

Triglav je izgubil tudi v Murski Soboti in z novim porazom še poglobil svoje težave.  Goste iz Gorenjske sta v Fazaneriji razžalostila Staniša Mandić in Luka Bobičanec, poraz Triglava pa bi lahko bil glede na priložnosti Sobočanov še višji. Gorenjce, ki so na petih tekmah izgubili štirikrat, v zadnjih štirih krogih prvenstva čaka sila zahtevna naloga. Osmo mesto - zasedajo ga Domžale - je po novi ničli oddaljeno pet točk, zato bo zmaga v nedeljo nujno potrebna. Luka Majcen in soigralci se bodo v spopadu spodnjega dela lestvice udarili s Taborom, ki v Kranj prihaja po novem skalpu Maribora. Nov poraz bi Kranjčane pahnil v praktično nerešljiv položaj. Se bodo orli vrnili med žive po izvolitvi novega predsednika? Bena Fekonjo, ki je postal direktor kluba, je nasledil Jure Gortnar.

Kdo je vroč?

Kranjčani so bili v Fazaneriji na pragu novega visoka poraza, a je Gorenjce nekajkrat rešil Jalen Arko. Starejši od dvojice mladih vratarjev Triglava se je na levem bregu reke Mure vrnil med vratnici, med katerima je zamenjal Luko Čadeža. Slednji je v obračunu z Olimpijo klonil sedemkrat, poraz v Murski Soboti pa je bil precej nižji. Tudi po zaslugi Arka, ki se je izkazal z nekaj obrambami, a to kljub vsemu ni zadostovalo vsaj za točko.

Ali ste vedeli?

Jalen Arko v Murski Soboti ni uspel še petič to sezono zakleniti svojih vrat. Sobočani so v kranjsko mrežo pospravili dve žogi, Triglav pa se je še prebližal klubskemu “negativnemu” rekordu iz lanske sezone. Kranjčani so lani nasprotnikom dovolili 83 golov, na 32 tekmah letošnjega prvenstva pa so prejeli 77 zadetkov. Gorenjci sicer zaključujejo deveto prvoligaško sezono, z najtrdnejšo obrambo pa so se lahko pohvalili v sezoni 2012/13, ko so s 50 prejetimi goli zasedli osmo mesto.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Je Tabor z novim skalpom Maribora poskrbel, da vijolice ne bodo ponovile lanskoletnega uspeha? V taboru Kraševcev se na položaj Štajercev ne bodo ozirali, saj jih že v nedeljo čaka dvoboj, ki lahko odloči bitko za obstanek. Tabor bi z novo zmago potrdil prvoligaško vstopnico za sezono 2020/21, s kompletom točk bi prednost pred devetim Triglavom povečali na neulovljivih devet točk. Sežanci so zasedbi iz Kranja pobegnili že s četrtkovo tekmo, ko so na domači zelenici ponovili jesenski scenarij. V mariborskem golu so vnovič končale kar štiri žoge, varovanci Maura Camoranesija pa so si z odmevno zmago povrnili načeto samozavest po bolečem porazu v Domžalah. A pozor, Kraševci so jeseni, ko so Mariborčane prvič spravili na kolena, v Kranju ostalih praznih rok.

Kdo je vroč?

Mauro Camoranesi je lahko na tekmi z Mariborom znova računal na starega znanca. Čeprav se je Rodrigue Bongungoui po remiju z Bravom poslovil od Sežane, Kraševci pa so potrdili, da se Francoz seli v Izrael, do odhoda v Izrael še ni prišlo. Krilni nogometaš se je tako vrnil v kader Tabora in bil tudi ob zmagi nad Mariborom pomembno orožje Sežancev. Tehnično odlično podkovani nogometaš je podal za drugi in tretji gol gostiteljev, na svojem računu ima zdaj sedem asistenc.

Ali ste vedeli?

Sežanci so se tudi ob zmagi nad Mariborom izkazali s čvrsto predstavo. Kljub pritisku Štajercev niso dovolili veliko zrelih priložnosti, domači obrambi pa je odlično poveljeval Antonio Azinović. Kapetan sežanskega moštva se lahko pohvali z najvišjo minutažo v slačilnici Tabora, pa čeprav je odigral 29 od skupno 32 srečanj. Robustni Zagrebčan pa se lahko v Kranju zavihti na vrh klubske lestvice. Z 2.593 minutami prvo mesto drži Žarko Aranđelović, Azinovića pa do njega loči še točno 40 minut igre.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do zmage v Kranju
    Nogometaši Triglav Kranja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 1:2 (0:1).

DELI NA