Pred tekmo: Triglav Kranj - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

22. julij 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij
- sezonske vstopnice

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Na Gorenjskem se bosta v uvodni sobotni tekmi drugega kroga udarila aktualna prvaka. Triglav, ki je bil pred meseci najboljši v drugoligaški konkurenci, bo v dvoboju z državnim prvakom Mariborom iskal presenečenje in prvo zmago po povratku med prvoligaše. Mariborčani po izločitvi Zrinjskega nadaljujejo evropsko popotovanje, v taboru Triglava pa so v želji, da po dvoboju z Ankarančani zacelijo bojne rane in se pripravijo na obračun s prvakom med tednom odpovedali pripravljalno srečanje z izraelskim Ashdodom. Orli so se med prvoligaše vrnili s točko in neodločenim rezultatom na Koroškem. Tekma v Dravogradu, kjer v vlogi gostiteljev igrajo Ankaran Hrvatini, ni ponudila zadetkov, čeprav priložnosti ni manjkalo na eni in drugi strani igrišča. Varovanci trenerja Tončija Žlogarja bodo v prvi domači tekmi pred svojimi gledalci poleg prve zmage lovili tudi prvi zadetek po povratku v družbo najboljših klubov.

Luka Majcen, napadalec Triglava: »Na vsaki tekmi je treba verjeti v pozitiven rezultat. Če ekipa ne verjame vase in v pozitiven rezultat, je bolje, da se na igrišču sploh ne pojavi. Mogoče lahko iščemo svoj trenutek pri osredotočenosti Maribora na Evropo, a vseeno ne smemo pozabiti, da igramo proti aktualnim prvakom.«

Kdo je vroč?

Elvis Džafić je minulo soboto prvič po 1. decembru 2013 odigral prvoligaško srečanje. Ljubljančan je odigral 65 prvoligaških tekem, kot član Olimpije pa je odigral tudi šest derbijev z Mariborom. Šestindvajsetletnemu vratarju, ki prihaja iz »vratarske družine«, saj sta si z vratarskim poklicem kruh služila tudi brata Damir in Nedžad Botonjić, izkušenj v dvobojih z Mariborom torej ne manjka, v soboto pa se bo s 14-kratnim državnim prvakom prvič soočil v vratih Triglava. Kranjčanom ne manjka igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, saj lahko Žlogar računa tudi na Dejana Robnika, Alena Krcića, Enisa Đurkovića, Luko Majcna, Mateja Poplatnika in Vlada Šmita, ki je igral tudi v italijanski Serie A.

Ali ste vedeli?

Po malce več kot dveh letih se bo v gorenjsko prestolnico vrnil tudi Aleks Pihler. Nekdanji orel je zdaj pomemben člen Maribora, v vrste katerega se je vrnil lansko poletje. Vezist se je na prvoligaškem zemljevidu uveljavil v dresu Zavrča, zajetnejšo minutažo v članskem nogometu pa je dočakal prav v zasedbi tokratnega nasprotnika vijolic. Kot posojeni član Domžal je danes 23-letni nogometaš za Triglav odigral 24 drugoligaških srečanj, dosegel pa tudi zadetek, a kranjskemu klubu v sezoni 2014/15 ni uspel pomagati do preboja v Prvo ligo Telekom Slovenije.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

V mariborskem taboru se po preboju v tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov zopet ozirajo proti domači fronti. Moštvo, ki v letošnji sezoni brani naslov državnega prvaka, je v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije krenil z minimalno zmago nad Aluminijem, mrežo katerega je po podaji novinca Jasmina Mešanovića zatresel že omenjeni Aleks Pihler. V drugem krogu prvenstva čaka Štajerce gostovanje v Kranju, na katerega je pred pričetkom sezone opozoril tudi mariborski športni direktor Zlatko Zahovič. Vijolice so z enajstih prvoligaških tekem v gorenjski prestolnici odnesli šest zmag, ob treh neodločenih izidih pa so dvakrat tudi izgubili. Mariborčani so se na kranjski zelenici nazadnje opekli oktobra 2012, ko je za minimalno slavje Gorenjcev zadel Matej Poplatnik. Kranjčani so v lepem spominu ohranili tudi predzadnje gostovanje v Ljudskem vrtu, ko je v dramatični končnici za presenetljivo zmago Triglava zadel Ajdin Redžić.

Blaž Vrhovec, vezist Maribora: »Gostovanja v Kranju nikdar niso bila lahka. Verjamem, da se bodo domači in tudi naši navijači odzvali v velikem številu ter bo lepa kulisa na stadionu. Za nas je najbolj pomembna zdaj naslednja tekma proti Triglavu. Razumljivo evropske preizkušnje prinašajo večji naboj, a ko stopiš na igrišče, ni preračunljivosti. Ker si želimo zmagati prav vsako tekmo, bo tako tudi v soboto. Temeljito se pripravljamo, cilj so nove tri prvenstvene točke.«

Mitja Viler, branilec Maribora: »Bolj je prisotna psihološka utrujenost. Čakanje do tekme je bilo dolgo, bili smo povsem osredotočeni le na to, kako opraviti svojo nalogo proti moštvu Zrinjskega. Cilj je izpolnjen in od četrtka smo začeli razmišljati o Triglavu. O Islandcih še ne. Hafnarfjordur je zdaj potisnjen v ozadje, dovolj bo časa po sobotni tekmi v Kranju za temeljito pripravo, zdaj pa je osredotočenost le na prvenstvenem dvoboju.«

Kdo je vroč?

Mariborčane tudi v prihajajočih dneh in tednih čaka zgoščen tekmovalni spored, saj so si varovanci trenerja Darka Milaniča z izločitvijo zrinjskega Mostarja priigrali vsaj še štiri evropske preizkušnje. Že v sredo bo v štajerski prestolnici gostoval islandski Hafnarfjördur, zanimivo pa bo videti, koliko rotacij v začetni enajsterici bo pred tekmo s Triglavom opravil Milanič. Med tiste, ki v ozadju čakajo na priložnost, spada tudi Martin Kramarič. Mladi Belokranjec se je po leto in pol dolgem nabiranju izkušenj v Krškem vrnil v Ljudski vrt ter pred tednom dni nekajkrat ogrozil vrata Aluminija. Bi se lahko v Kranju veselil tudi zadetka?

Ali ste vedeli?

Aleks Pihler predstavlja Triglav v mariborski garderobi, z nekdanjim članom Maribora pa se lahko pohvalijo tudi Kranjčani. Vijoličasto opravo je pred leti nosil tudi Dejan Robnik, ki je z 32 leti eden najizkušenejših posameznikov v gorenjski četi. Nogometaš sredine igrišča se je v Triglav vrnil pred letom in pol, potem ko je bil pred tem član Zarice, ob ponovnem snidenju z Mariborom pa od Robnikovega igranja v Ljudskem vrtu mineva že dobro desetleje. V jesenskem delu sezone 2006/07 je kot član Maribora odigral 15 srečanj. Nekdanji član milanskega Interja se je razveselil dveh zadetkov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do zmage po preobratu
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:3 (0:0).

DELI NA