Pred tekmo: Triglav Kranj - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE

15. april 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 650 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Vlado Šmit in David Zec

Kranjčani še vedno čakajo na prvo pomladansko zmago. Po porazu v Domžalah, ko so gostitelji v drugem polčasu trikrat zatresli mrežo orlov, so bili v zaostali tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije boljši tudi nogometaši Maribora. Štajerci so v gol Triglava poslali pet zadetkov, za nameček pa so Gorenjci izgubili še tri nogometaše. Nedeljski dvoboj z velenjskim Rudarjem bo po izključitvi izpustil David Zec, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo počival tudi Vlado Šmit, Nejc Križaj pa je igrišče sredi prvega polčasa tekme z Mariborom zapustil na nosilih. Siniša Brkić bo tako vnovič prisiljen v nekaj kadrovskih sprememb, za nameček pa so pritisk povečali še Ankarančani. Primorci so se s četrtkovo zmago v Velenju prebili na deveto mesto lestvice, točko pred Gorenjce. Orli so jeseni že presenetili velenjske nogometaše, se lahko v nedeljo vrnejo pred Ankarančane?

Tilen Mlakar, vezist Triglava: »Lahko rečemo, da se pritisk na ekipo viša, ob sebi imamo Ankaran, še vedno pa lovimo tako zelo želeno osmo mesto. Zato je še toliko bolj pomembno, da hitro pozabimo na Maribor in se kar najbolje pripravimo na nedeljsko tekmo z Rudarjem. Takrat bomo seveda napadli domačo zmago in prekinitev črne serije.«

Kdo je vroč?

Jesenski tekmi Triglava in Rudarja sta tako v Kranju kot v Velenju pripadla gostujočemu moštvu. Po velenjskem slavju na Gorenjskem – srečanje se je končalo z 1:2 v korist knapov – so orli z enako mero vrnili v Šaleški dolini. Domačo mrežo je načel Matej Podlogar, po izenačenju Bolhe pa je za slavje Gorenjcev zadel Matej Poplatnik. Prvi strelec Gorenjcev ostaja na čelu ligaške lestvice strelcev, čeprav je nazadnje v polno meril pred dobrim mesecem, v spopadu s Celjani. Bo napadalec Triglava na vrhu tudi po nedeljskih tekmah?

Ali ste vedeli?

Triglav se v spopad z Rudarjem podaja kot zadnja ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Pred kranjsko ekipo so v četrtek skočili Ankarančani, ki so ugnali prav zasedbo Marijana Pušnika, in gorenjsko zasedbo prvič po 11. krogu prvenstva izrinili na dno ligaške razpredelnice. Medtem ko sta si prvo mesto letos izmenjala zgolj Maribor in trenutno vodilna Olimpija, je bilo na repu več sprememb. Prva dva kroga so zadnje mesto držali Celjani, sledil je goriški teden na začelju, z izjemo desetega in enajstega kroga pa so bili na dno priklenjeni Ankarančani. Komu bo deseto mesto pripadlo po 27. krogu?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Velenjčani se v zadnjo preizkušnjo tretje četrtine prvenstva Prve lige Telekom Slovenije podajajo s slabo popotnico. Rudar je po prepričljivi predstavi v obračunu z Aluminijem, v mreži katerega so končali štirje zadetki, v zaostali tekmi 20. kroga lovil novo zmago, a po rezultatskem preobratu Ankarana Hrvatinov ostal brez točk. Četa Marijana Pušnika, ki je po porazu sicer pohvalil igro v prvem polčasu, je zapravila priložnost, da bi se z novim slavjem oddaljila od Celja, tako pa grofje s štirimi točkami zaostanka še vedno pretijo sosedom. Vložek je velik, saj lahko tudi četrto mesto ob ugodnem razpletu pokalnega finala Olimpije in Aluminija prinese evropsko vozovnico, zato bodo točke na Gorenjskem skorajda nuja. Bodo knapi ponovili jesenski scenarij, ko sta za veselje v deževnem Kranju zadela Leon Črnčič in Milan Tučić?

Kdo je vroč?

Marijan Pušnik je lahko v četrtek prvič po reprezentančnem premoru računal tudi na Milana Tučića, ki zaradi poškodbe z mlado izbrano vrsto ni odpotoval v Bolgarijo. Sedemkratni strelec je zaigral v končnici srečanja, ko so knapi lovili še tretje vodstvo. Prvo prednost je z golom v osmi minuti zagotovil Dominik Radić, ki je aprila dobro izkoristil luknjo v konici napada, saj je na zadnjih dveh tekmah trikrat meril v polno. Naziv prvega strelca moštva po slovesu Maryja pa kljub vsemu ostaja pri Milanu Tučiću, novinec na prvoligaških igriščih je šestkrat meril v polno.

Ali ste vedeli?

Damjan Trifković je izpustil četrtkov obračun z Ankaranom Hrvatini in tako ostal brez priložnosti, da vknjiži 300. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije. Bo izkušeni vezist jubilejno tekmo odigral v Kranju? Knapi bodo na Gorenjskem lovili stoto prvoligaško zmago na gostujočih igriščih, potem ko jim v zadnjih treh poskusih ni uspelo. Zeleno-črni so remizirali v Mariboru in Gorici, izgubili pa v Ljubljani. Velenjčani, ki so bili del prvoligaške druščine že takoj po slovenski osamosvojitvi, so morali na prvo gostujoče slavje čakati vse do 26. kroga. Knapi so bili konec marca 1992 uspešni v soboški Fazaneriji. Dvakrat je zadel Andrej Goršek, po domačem izenačenju pa je za zgodovinsko veselje gostov zadel Stjepan Pranjić.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Knapi do zmage v Kranju
    Nogometaši Triglava Kranja so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Rudarju z 0:2 (0:2).

DELI NA