Pred tekmo Hit Gorica : Luka Koper

Koprčanom v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije ne cvetijo rožice, popolnoma drugače pa je v Pokalu Hervis, kjer se bodo rumeno-modri v dveh dvobojih pomerili s Hit Gorico.

Pokal Hervis, polfinale, 15. 04. ob 20.00
Hit Gorica : Luka Koper

Goričani sicer stojijo precej bolje na lestvici, saj s 41 točkami zasedajo peto mesto in neposredno dihajo za ovratnik Domžalam in Rudarju, kljub temu pa je v tem pokalnem polfinalu težko določiti favorita.

Tekma je za obe ekipi izjemnega pomena, kar sta potrdila napadalec Hit Gorice, Etien Velikonja, in vezist Kopra, Aleš Mertelj.

"Vsi se zavedamo, da nam uspeh v primeru, da se v finale uvrsti tudi Maribor, prinaša poln Ljudski vrt in osebno si želim, da bi se to tudi zgodilo. Hkrati pa sodelovanje v finalu pomeni tudi uvrstitev Gorice v evropska tekmovanja," je povedal trenutni kralj strelcev v Prvi Ligi, mladi reprezentant Velikonja, medtem ko se Mertljev Koper poleg Evrope spogleduje z bolj črnim scenarijem na domačih tleh: "Za nas je pokalno tekmovanje vsekakor pomembno. S pokalno lovoriko si lahko zagotovimo nastopanje v Evropi tudi prihodnje leto, kar je velika želja nas vseh, kljub temu, da je prvi cilj obstanek v ligi. Še vedno smo v nevarnih vodah in tega se prav vsi v klubu dobro zavedamo. Ne slepimo se s tem, da smo mogoče trenutno v boljšem položaju kot ekipi za nami, zato moramo vsako prvenstveno tekmo odigrati kot da je odločilna za obstanek. Smo dovolj motivirani da opravimo obe nalogi v našo korist."

Moštvi sta doslej v prvenstvu srečali že trikrat, dvakrat so slavili Goričani, enkrat pa Koprčani. Kako pa bo tokrat v Novi Gorici? Goričani vidijo svojo možnost v prvi tekmi doma. "Prvo tekmo imamo doma, tako da bomo igrali na zmago in poskusili iztržiti čimboljši rezultat. Verjamem da smo tega sposobni, kar pa ne pomeni, da Koper podcenjujemo. So dobra ekipa, kar so dokazali tudi na zadnjih dveh tekmah prvenstva, ko so proti Celjanom in Mariborčanom osvojili 4 točke," je o Koprčanih spoštljivo spregovoril "Eti".

Podobno kot kolega na goriški strani, je tudi Mertelj izpostavil, da Koprčani v to tekmo še zdaleč ne bodo stopili lahkomiselno, po njegovem pa bo odločilna druga tekma na Bonifiki: "Prva tekma je v Novi Gorici, kar je lahko prednost, saj igramo drugo pred domačimi gledalci. Trenutno je Gorica v dobri formi, imajo serijo pozitivnih rezultatov, a tudi mi ne igramo slabo in smo po zmagi ter remiju z vodilnima ekipama v državi pred nadaljevanjem sezone nadvse optimistični. Vsekakor bo Gorica doma želela opraviti večino dela ter zmagati, naša naloga pa je,  da jim delo otežimo že na prvi tekmi. S pametno igro lahko v Novi Gorici iztržimo ugoden rezultat, ki ga lahko nadgradimo z uvrstitvijo v finale. Ekipo Gorice dobro poznamo in prepričan sem, da bomo ubrali pravo taktiko za preboj v finale. Ob obstanku v ligi, bi nam pokalna lovorika zagotovo lažje zacelila rane iz prvenstva."

Če bi Mertlju in kolegom pokalna lovorika pomenila nekakšno zadoščenje po slabši sezoni v prvenstvu, pa bi bila za mladega reprezentanta Velikonjo, ki je poleg Roberta Beriča eden večjih hitov prvenstva, to lepa popotnica pred verjetnim odhodom v tujino: "Ker se poleti najverjetneje odpravljam v tujino, je tudi moja osebna želja, da osvojimo pokal in se poslovim vsaj z eno lovoriko z Goričani. To bi mi veliko pomenilo!"

Tekst: NZS/MK
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA