11.01.2012 | 2. SNL
Pregled 2. SNL: Prednjači Aluminij

Ligaško tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi je po končanem jesenskem delu tekmovalnega leta 2011/12 postreglo s precejšnjo prednostjo prvouvrščene ekipe pred zasledovalci (9 točk) in prav tako velikim zaostankom desetouvrščene ekipe za devetouvrščeno (8 točk), medtem ko preostalih osem ekip razvrščenih od drugega do devetega mesta loči le deset točk.

Navedeno nakazuje zanimive boje v spomladanskem delu prvenstva, tako v boju za obstanek, kot tudi v boju za napredovanje oziroma uvrstitev v kvalifikacije za popolnjevanje 1. SNL. Prednost devetih točk nikakor ne dopušča spanja na lovorikah, prav tako pa zaostanek osmih ne pomeni slovesa od drugoligaške druščine.

Najuspešnejši strelec jesenskega dela prvenstva je Robert Kurež, igralec NK Aluminij, ki je zadel 10 od skupno 174 doseženih golov v tem tekmovanju.  Obisk gledalcev na tekmah (16410 gledalcev na 70 tekmah pomeni povprečen obisk 234 gledalcev na tekmo) ni na nivoju preteklih sezon. Z več kot nadpovprečnim številom gledalcev na domačih tekmah se lahko pohvalijo v ekipah Šampion Celje, Šmartno 1928 in Kalcer Radomlje, medtem ko je pri ostalih ekipah obisk povprečen ali pod povprečjem.  Sodniki so pokazali skupaj 364 rumenih kartonov (4,94 na tekmo) in 30 rdečih kartonov (0,43 na tekmo), za kar so bili vsi igralci skupaj kaznovani s prepovedjo nastopanja na 39 tekmah.

V jesenskim delu tekmovanja je na drugoligaške zelenice stopilo skupaj 223 igralcev, od tega jih je 8 nastopilo na prav vseh tekmah in to od začetka do konca. To sta vratarja ekip Garmin Šenčur in Dravinja Kostroj Šmajd Gregor in Čelofiga Sebastjan ter igralci Topolovec Denis in Sambolec Boris (oba Aluminij), Ribič Marjan (Dravinja Kostroj), Ajdovec Jure (Garmin Šenčur), Centrih Matej (Bravo 1 Interblock) in Barukčič Igor (Kalcer Radomlje).

V tekmovanje za fair play po jesenskem delu sorazmerno prepričljivo vodi ekipa Šampion Celje, izrazito negativnem smislu pa ne izstopa nobena izmed ekip.

Fair play lestvica

 

1

Šampion Celje

60

2

Aluminij

72

3

Dravinja Kostroj

82

4

Garmin Šenčur

83

5

Šmartno 1928

90

6

Krško

102

7

Roltek Dob

103

8

Bravo 1 Interblock

109

9

Bela krajina

109

10

Kalcer Radomlje

113

Tekst: NZS/BK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | 2. SNL
  Drugoligaši odpirajo nogometno pomlad
  Po več kot trimesečnem tekmovalnem premoru se na igrišča vračajo še drugoligaši. Vodilna Nafta bo v nedeljo pred kamerami Sportkluba gostila četrto Gorico, drugouvrščeni Beltinčani pa se odpravljajo na dolgo gostovanje v Tolmin, kjer bo srečanje pospremila kamera NZS.
 • 19.11.2023 | 2. SNL
  Krka do prve domače zmage, vodilni dvojec klonil v Ljubljani in Kranju
  Novomeščani so pred zimskim tekmovalnim premorom dočakali prvo zmago na domačem Portovalu, ugnali so Dravinjo. Nafta je po 12 tekmah brez poraza izgubila v Ljubljani, Beltinčani pa so po preobratu še drugič to jesen klonili v dvoboju s Triglavom.
 • 16.11.2023 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaši se bodo s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta bo vrh lestvice branila v Ljubljani, pred kamerami Sportkluba pa se bodo srečali peti Kranjčani in drugi Beltinčani. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali nedeljski dvoboj Bistrice in Dekanov.
 • 13.11.2023 | 2. SNL
  Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice
  Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.
 • 10.11.2023 | 2. SNL
  Kamere v Velenju in Lendavi
  Drugoligaše še dva kroga ločita do zimskega premora, konec tedna bodo na sporedu tekme 17. kroga. Kamere Sportkluba bodo pospremile ponedeljkov obračun Nafte in Bistrice, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali nedeljsko srečanje Rudarja in Ilirije.
 • 09.11.2023 | 2. SNL
  Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
  Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
 • 06.11.2023 | 2. SNL
  Tabor do prve zmage, Beltinci po porazu v Ajdovščini ujela Nafta
  Sežanci so prvo ligaško zmago sezone dočakali v Kranju, Ajdovci pa so v nedeljo po preobratu premagali vodilne Beltinčane, ki so jih z zmago v Novem mestu ujeli Lendavčani. Goričani so v izdihljajih tekme z Grosupeljčani rešili točko, vendar podaljšali zmagovalni post.
 • 03.11.2023 | 2. SNL
  Pričenja se druga polovica tekmovanja, četrto Primorje z vodilnimi Beltinci
  Po polovici drugoligaškega tekmovanja najbolje kaže Beltincem, ki se bodo v nedeljo pred kamerami Sportkluba v Ajdovščini pomerili s četrtim Primorjem. Zanimivo bo tudi v bližnji Novi Gorici, kjer bo kamera NZS pospremila dvoboj pete Gorice in sedmega Brinja.
 • 29.10.2023 | 2. SNL
  Beltinci na vrhu tudi po polovici sezone, na Portovalu kar devet zadetkov
  Beltinci bodo po zmagi na Koroškem drugo polovico prvenstva pričakali na vrhu lestvice, vodilni ekipi sledijo Lendavčani, ki so ugnali Dravinjo. Bistrica je z izjemnim preobraom v končnici srečanja premagala Bilje, kar devet golov pa je padlo v Novem mestu, kjer so slavili Velenjčani.
 • 27.10.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši zaključujejo prvo polovico prvenstva
  S tekmami 15. kroga se v 2. SNL zaključuje prva polovica letošnjega tekmovanja. Kdo je po zgoščenem ritmu tekem ohranil največ moči? Vodilni Beltinci bodo po sredinem porazu gostovali na Ravnah, dvoboj s Fužinarjem pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila primorski obračun Gorice in Tolmina.

DELI NA