Prekmurci ne popuščajo
Nafta je v 10. krogu Prve lige premagala HIT Gorico s 3:0 (2:0).

Tekma ekip, ki sta v minulem krogu v gosteh zmagali, je bila tudi obračun statistično gledano učinkovitih napadov in slabših obramb.

Pri domačih zaradi kartonov ni igral Erdžan Bečiri, pri gostih pa je iz enakih razlogov manjkal Aris Zarifović.

V prvih desetih minutah je bil dvakrat v ugodnem položaju Jože Benko, a je tako v tretji kot sedmi minuti zapravil svoji priložnosti. Gosti so v 12. minuti prvič resneje ogrozili domača vrata, strel Sandija Arčona je Tomaž Murko obranil. V 27. minuti je silovit strel Admirja Kršića končal kakšen meter nad okvirjem.

Pet minut silovitih napadov Nafte je obrodilo sadove. V 30. minuti so Lendavčani izvedli lepo akcijo; Aleš Čeh je podal do Vedrana Vinka, ta je s peto odigral do Arpada Vaša, ki je neubranljivo z 12 metrov zadel levi spodnji kot.

Le pet minut za tem je bilo 2:0. Vasiljev je izvedel kot z leve strani, Benko je najvišje skočil in z glavo zadel desni spodnji kot. Vasja Simčič se je žoge sicer dotaknil, ni pa mu uspelo preprečiti zadetka.

Lendavčani so tudi v nadaljevanju igrali napadalno. Zoran Lesjak je v 48. minuti silovito sprožil čez gol po podaji Vaša, štiri minute pozneje pa je Čeh zgrešil iz voleja.

Gosti so bili najbližje zadetku v 62. minuti, ko je po podaji z leve strani Gregor Balažic s 17 metrov močno streljal, Murko pa je žogo odbil v prečko in rešil zanesljiv zadetek. V svojem prvem nastopu za Nafto je po podaji Vedrana Vinka 18-letni Simon Pavel še tretjič zatresel gostujočo mrežo in poskrbel za zanesljivo zmago.

V naslednjem krogu bo Nafta v nedeljo, 26. septembra, gostovala pri Primorju, Novogoričani pa bodo dan pred tem gostovali pri Olimpiji.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Gorica

    Oglejte si izjave po tekmi 10. kroga Prve lige Nafta - HIT Gorica.

DELI NA