Prekmurci ugnali zmajčke
Nafta je v zadnji tekmi 3. kroga Prve lige v gosteh premagala Olimpijo z 1:0 (0:0).

Zadnja tekma tretjega kroga državnega prvenstva naj bi bila tudi zadnji dvoboj Olimpije na začasnem domovanju v Spodnji Šiški. Zeleno-beli se bodo preselili na stadion Stožice, ob slovesu pa jim je nasproti stala Nafta.

Oba kluba sta za popotnico v ponedeljkov obračun prinesla dober izid iz prejšnjega kroga. Olimpija je s točko v Novi Gorici pobegnila z dna lestvice, Nafta pa je premagala povratnika v prvo ligo Primorje. V postavi Lendavčanov pa je bil tokrat tudi zadnja okrepitev Erdžan Bečiri, ki so ga morali pred tednom dni po prijateljski tekmi odpeljati na pregled v bolnišnico.

Zadnjo predstavo Ljubljančanov v Šiški si je prišlo ogledat kakšnih 600 navijačev in v prvem polčasu bi skoraj videli uspeh svoje ekipe. Skoraj, kajti domači so bili nevarnejši, imeli več od igre, imeli več lepih priložnosti, a so bili zelo neučinkoviti.

Najlepši priložnosti je zapravil Davor Škerjanc. V 15. minuti je streljal po podaji Enesa Rujoviča, toda vratar Tomaž Murko je bil zbran in je strel ubranil. Podobno je bilo pet minut pozneje, ko je bil isti igralec spet pred vrati Lendavčanov, a se je njihov vratar spet izkazal.

Gostje so zapretili le ob strelu Jožeta Benka pred koncem polčasa, potem ko so v nadaljevanju po začetnem hudem pritisku zeleno-belih le vzpostavili ravnotežje. Zadnji nevaren poskus Olimpije pa je bil strel Sebastijana Cimirotiča s kakšnih desetih metrov, a mimo vrat.

V drugem polčasu je bilo nadaljevanju v znamenju gostov. Najprej Aleš Čeh in nato Benko bi lahko poskrbela za vodstvo gostov, na gol pa je bilo treba počakati do 64. minute.

Takrat so se nogometaši Nafte tekmecem maščevali za neučinkovitost v prvem polčasu. PO močnem strelu Arpada Vaša je bil pri odbiti žogi na pravem mestu Vedran Vinko, ki je v igro prišel v drugem polčasu, in jo potisnil v mrežo.

Do konca tekme je ostalo pri minimalnem izidu 0:1. Obe ekipi sta si priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar pa so bili gostje dovolj zbrani in so brez večjih težav preprečevali gradnjo Olimpijinih akcij. Slednja se je zapletala tudi v prepovedane položaje, s porazom pa ostaja pri eni točki. Nafta se je s šesto zdaj prebila tik pod vodilna Maribor in Domžale na tretje mesto.

SORODNE NOVICE

  • 02.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 3. kroga Olimpija - Nafta.

DELI NA