23.08.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Bratoncev, Maribor okrepljen

Mariborčanke v 2. krogu SŽNL prihajajo v Radomlje (tekma je na sporedu v nedeljo ob 11. uri). V 2. krogu so na sporedu še obračuni Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet, ŽNK Olimpija – Koper Obala ter ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje. Obračun iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo Gorenjke, boste lahko od 11.00 spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 2. krog, 25.8.
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – Koper Obala (17.00)

Lestvica strelk po 1. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 2
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija) 2
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 2

Preveč napak

Ekipi sta prvi krog končali s polovičnim izkupičkom, Mariborčanke pa obžalujejo poraz prozi ŽNK Krim RollJetu. „Imeli smo več od igre, a to je nogomet, kjer presenečenja nikoli ne počivajo,“ razmišlja trener Semir Šabotič. „Naredili smo precej napaka. Katere? Predvsem nismo bili dovolj zbrani v zaključku akcij, imeli smo šest, sedem zrelih priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. V obrambi pa smo dovolili dva protinapada, ki sta bila usodna za nas. Prepozno smo dosegli gol,“ se Šabotič ozre na 1. krog. V teh dneh so bili v Mariboru precej dejavni.

Vrača se kapetanka, prihaja Eva Potočnik

„V prvi vrsti smo trenirali, da odpravimo napake s prve tekme,“ jasen Šabotič, ki pove, da se v ekipo vrača kapetanka Živa Hanžič, v Radomlje pa ekipa odhaja po pozitiven rezultat. „Vem, da nas čaka dobra tekma. Radomljanke sem si ogledal tudi na posnetku. Zdi se, da so pod vodstvom novega trenerja bolj pozorne v obrambi,“ še dodaja trener Mariborčank, ki bo lahko računal tudi na novinko v svoji vrsti. Ekipi se je pridružila Eva Potočnik, ki prihaja na posojo iz vrst ŽNK Nova Pomurje Beltinci. „S prihodom Eve smo dobili kvalitetno in eksplozivno levonogo igralko. Mislim, da bo njen prihod velik plus za našo ekipo,“ še doda Šabotič.

Ponosni na Pijo

So pa v Mariboru ponosni na svojo igralko Pijo Kovačič. Po poškodbi Sare Agrež je selektor Borut Jarc za začetek kvalifikacij za Euro 2021 vpoklical prav članico mariborskega prvoligaša. „Pija dobro dela, trenira in se razvija. Pijin vpoklic je dokaz, da gredo tudi v našem klubu v pravo smer,“ sklenejo v Mariboru.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Maribor Tabor/S.K.

SORODNE NOVICE

 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 29.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17
  Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.

DELI NA