22.10.2021 | 2. SNL
Prenos iz Novega mesta in Rogaške Slatine

Drugoligaši se počasi približujejo proti zaključku prve polovice prvenstva. Konec tedna bomo spremljali tekme 13. kroga 2. SNL. Vodilni Triglav gostuje v Brežicah, na Sportklubu pa boste lahko spremljali zaključni obračun kroga med Krko in Dobom. Pred kamero NZS se bosta udarila Rogaška in Nafta.

Drugoligaši se počasi približujejo proti zaključku prve polovice prvenstva. Konec tedna bomo spremljali tekme 13. kroga 2. SNL. Vodilni Triglav gostuje v Brežicah, na Sportklubu pa boste lahko spremljali obračun zaključni obračun kroga med Krko in Dobom. Pred kamero NZS se bosta udarila Rogaška in Nafta.

Sobota, ob 15.00: ROGAŠKA - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Dominik Drk in Žan Kumer (Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

Napovednik 13. kroga 2. SNL pričenjamo s tekmo Rogaške in Nafte, ki si jo boste lahko v sobotnem popoldnevu ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani NZS. Slatinčani se bodo na domači zelenici pobirali po dveh porazih, saj so po domači ničli v dvoboju z Beltinci izgubili še v Dekanih. Štajerci so tako nekoliko pokvarili odličen vtis iz prejšnjih krogov, ko so nanizali nekaj odličnih rezultatov, na lestvici pa so zdrsnili na sedmo mesto. Kljub temu se pred 13. krogom nahajajo pred tokratnimi gosti iz Lendave, ki so pred dobrim tednom remizirali s Krko. Nafta po poletni prenovi ekipe še ni našla forme iz minule sezone, 16 osvojenih točk pa za zdaj zadostuje zgolj za deveto mesto. Pred modrimi je neugodno gostovanje, za nameček pa Dejan Dončić v Rogaški Slatini ne more računati na Dominika Drka in Žana Kumra.

 

Sobota, ob 15.00: GORICA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Goričani so se po tritedenskem premoru na nogometna igrišča vrnili z zmago. Četa Mirana Srebrniča je niz brez poraza podaljašala v Dobu, z goloma ob koncu obeh polčasov sta odpor gostiteljev strla Abel Marc in Luka Vekić. Goričani so z zmago zadržali drugo mesto, z dvema tekmama manj pa za vodilnim Triglavom zaostajajo za šest točk. Primorci se lahko v soboto vsaj za nekaj ur približajo na manjšo razliko, novo zmago pa bodo napadli v dvoboju z Dravo. Kaj pričakovati od Ptujčanov? “Kurenti” so v prejšnjem krogu prekinili serijo porazov, saj so se z Ilirijo razšli brez zadetkov, kljub temu pa so trenutno na mestih, ki ne prinašajo obstanka v ligi. Se bo ptujska zasedba pobrala v končnici jesenskega dela prvenstva?

 

Sobota, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - PRIMORJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Elvis Džafić in Gašper Trdan (Ilirija)

Ajdovci se po dveh zaporednih zmagah odpravljajo v prestolnico. “Sinovi burje” se bodo v Ljubljani šele drugič srečali z Ilirijo, s katero so se edinokrat pomerili v sezoni 2019/20, tedaj še v 3. SNL zahod. Dvoboj se je zaključil brez zadetkov, z izidom 0:0 pa so se Ljubljančani vrnili tudi z zadnjega gostovanja na Ptuju. Ilirija je v najstarejšem slovenskem mestu pogrešala Milana Đajića in Elvisa Džafića, ki tudi v 13. krogu prvenstva še nima pravice nastopa. Ilirijani bodo v spopadu s četo Borivoja Lučića, ki veliko stavi na napad, lovili 11. točko, Primorje se z 20 nahaja na petem mestu 2. SNL. Rdeče-črni so po slavju v Brežicah dobili tudi domačo tekmo z vročim Fužinarjem, ki se je s Primorske vrnil s tremi žogami v svoji mreži.

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - KRŠKO
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Nik Jermol (Bilje) ter Tarik Bagola (Krško)

V biljenski Dolinci se bosta v sobotnem popoldnevu pomerili zasedbi, ki jima v zadnjih tednih ne gre po načrtih. Gostitelji sobotnega obračuna so po Rudarju izgubili še s Triglavom, še dve tekmi daljši pa je niz krških porazov. Rudar, Rogaška, Triglav in nazadnje še Beltinci so vzeli mero Krčanom, ki so z devetimi točkami še tik nad gladino nevarne cone. Biljenci so zbrali tri točke več, večino od 12, kar deset, na domačem igrišču. Bodo črno-beli tudi v soboto postavljeni v vlogo favorita? Tekmeca sta se doslej pomerila zgolj dvakrat, srečanje v minuli sezoni ni dalo niti zmagovalca niti zadetkov, sezono poprej pa so se na Primorskem veselili Krčani.

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Tin Matć (Triglav)

Brežice bodo v tradicionalnem večernem terminu pričakale vodilno ekipo prvenstva. Posavci so po zmagi na Ptuju klonili pred Ajdovci in Velenjčani, tudi v soboto pa jih čaka zahtevna preizkušnja. Gorenjci so na 12 tekmah zgolj dvakrat ostali brez zmage, v prejšnjem krogu pa so s 3:0 odpravili še Bilje. Zmago “orlov” je z 11. golom sezone potrdil Tin Matić, a si je Hrvat nekaj minut pred tem prislužil tudi četrti rumeni karton. Prvi strelec tekmovanja bo tako izpustil srečanje v Brežicah, kar je lahko težava manj za Brežičane, ki se ne morejo pohvaliti z najtrdnejšo obrambo. Doslej so prejeli 30 zadetkov, več so jih dovolili zgolj Ptujčani in Krčani. Kranjčani so dobili tri od petih dvobojev, Brežicam je ob majskem remiju pripadla ena tekma.

 

Nedelja, ob 15.00: FUŽINAR VZAJEMCI - RUDAR VELENJE
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Andraž Paradiž in Matej Potokar (Fužinar)

Sedem tekem dolga serija Ravenčanov se je zaključila v prestolnici burje. Fužinar je v Ajdovščini doživel prvi poraz po sedmih tekmah neporaženosti, Primorci so v koroško mrežo pospravili tri žoge. Ravenčani kljub temu ohranjajo visoko uvrstitev, tretje mesto pa bodo branili v obračunu s prvim zasledovalcem. Velenjčani se na dobrih 40 minut vožnje oddaljene Ravne odpravljajo s točko zaostanka, Korošcem pa so se približali z domačo zmago nad Brežicami. Za Posavce sta bila usodna dvakratna strelca Vito Batistić in Bria Saramago. Nedeljska nasprotnika sta se doslej srečala zgolj enkrat, srečanje 14. kroga prejšnje sezone se je zaključilo z začetnim rezultatom.

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - JADRAN DEKANI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

V Beltincih in Lendavi počasi že odštevajo do prekmurskega derbija, Beltinčane pa še pred tem čaka domača preizkušnja z Dekančani. Jadran je v minulem krogu na svoji zelenici presenetil Rogaško, Primorci pa so se po dolgem čakanju veselili prve zmage v letošnji sezoni. Odpor Štajercev sta v končnici srečanja strla Haris Ibrahimović in Rok Jakomin, sin legendarnega napadalca Saše Jakomina. Uspešni so bili tudi Beltinčani, ki so v Krškem dosegli še gol več. Chris Cener, še en potomec Prekmurcem znanega nogometnega imena, in Luka Pihler sta posavsko mrežo zatresla v prvem polčasu, v nadaljevanju pa je v polno meril še Luka Hari. “Žuti” so zdaj neporaženi na petih zaporednih tekmah, na drugoligaški razpredelnici pa so povzpeli na osmo mesto, tik pred Nafto. Bodo pred Lendavčani ostali tudi pred sosedskim obračunom?

 

Nedelja, ob 20.00: KRKA - ROLTEK DOB
Sodnik: Niko Mihelič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Trinajsti krog 2. SNL bosta z nedeljskim večernim obračunom zaključili ekipi Krke in Doba. Na lestvici boljše kaže šestim Dobljanom, ki pa so na zadnjih treh tekmah osvojili zgolj točko, Gorica pa jim je zadala še drugi zaporedni poraz. Še v skromnejšem nizu so Novomeščani. Desetouvrščena zasedba lige je zadnjo zmago vknjižila v šestem krogu tekmovanja, na naslednjih petih tekmah pa je vknjižila zgolj dve točki. Dolenjci so po trenerski menjavi zaustavili serijo porazov, z gostovanj v Prekmurju pa so obakrat prinesli točko. V Lendavi so sicer dobro tretjino dvoboja odigrali z možem več, a številčne premoči niso znali kronati z golom za sicer prepotrebno zmago. Bodo uspešnejši v nedeljskem večeru? Prepričajte se pred malimi televizijskimi ekrani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA