Preobrat Domžal za tri točke

Domžale - CB24 Tabor Sežana 2:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Matković, Perger, Šumer.
* Strelci: 0:1 Stančič (42.), 1:1 Jakupović (60.), 2:1 Vuklišević (89.).
* Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Pišek (od 65. Käit), Svetlin (od 65. Vuk), Jakupović (od 85. Podlogar), Ibričić, Kolobarić (od 90. Klemenčič).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Azinović, Nemanič, Doukoure Grobry (od 46. Tolić), Krivičić, Mihaljević, Salkić, Sever (od 90. Stare), Djalo Aldair (od 77. Pogba), Stančič (od 70. Stanković).
* Rumeni kartoni: Husmani, Šoštarič Karič; Doukoure Grobry, Nemanič, Azinović.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so prišli do zmage proti Taboru, potem ko je Damjan Vuklišević v izdihljajih tekme poskrbel za preobrat. S tem so se prebili na četrto mesto prvenstvene lestvice. Tabor, ki je med drugimi pogrešal Antoina Makoumbouja, Denisa Kouaa in Hristosa Rovasa, pa je padel na osmo mesto.

Domžalčani so bili večino prvih 45 minut nekoliko boljši tekmec, a Kraševci so bili tisti, ki so znali izkoristiti ponujeno. Slednji so bili tudi prvi z lepo priložnostjo, ko je v sedmi minuti poskusil Antonio Azinović z glavo. Gosti so za nekaj vznemirjenja poskrbeli tudi v 17. in 38. minuti, ko sta bila premalo natančna Erik Salkić in Aldair Djalo.

V 42. minuti pa so povedli, potem ko je Dino Stančič sam prišel pred Ajdina Mulalića po lepi podaji Marka Krivičića za hrbet domžalske obrambe in zadel za 1:0.

Pri Domžalčanih je bil sprva zelo aktiven Gregor Sikošek, ki je v prvih 20 minutah trikrat meril nenatančno, natančnejši pa je bil Janez Pišek v 39. minuti, ko je sprožil z 18 metrov, a Jan Koprivec je bil na mestu. V 45. minuti je po kotu z glavo streljal še Damjan Vuklišević, a slabo.

So pa domači izenačili v 60. minuti, ko je prosti strel s približno 20 metrov izvrstno izvedel Arnel Jakupović in prek živega zidu zadel za 1:1. Kmalu zatem je imel priložnost za Domžale še Dario Kolobarić, a je bil uspešnejši Koprivec.

Ta se ni pustil premagati niti po poskusu Andraža Žiniča, je pa pri gostih v 77. minuti priložnost za igro v napadu dobil Mathias Pogba, brat precej slavnejšega Paula Pogbaja, zvezdnika Manchester Uniteda. A ta je v 89. minuti le videl preobrat Domžal, potem ko je po kotu z glavo zadel Vuklišević za 2:1.

Domžale bodo v 23. krogu v sredo gostovale pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Tabor
    Razigrani Domžalčani doma pričakujejo Tabor. Lahko četa Igorja Božiča upa na točke?

DELI NA