Preobrat Gorice za tri točke

Gorica - Kalcer Radomlje 2:1 (0:0)

* Športni park, gledalcev 450, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Skok (Ptujska Gora).
* Strelca: 0:1 Nunić (78.), 1:1 Arčon (85.), 2:1 Arčon (90.).
* Gorica: Sorčan, Jogan, T. Kavčič, Celcer, Gregorič, Kolenc (od 61. Nagode), Grudina, Osuji (od 68. Arčon), Kapić, Žigon, Burgić (od 82. Franciosi).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jazbec, Karamatič, Anđelković, Barukčić, Šipek (od 56. Jugovar), Cerar (od 72. Gajić), Nunić, Kovjenić, Osmanaj (od 87. Jakovljević).
* Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc; Kovjenić, Karamatič, Jugovar, Jazbec.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so Radomljane pričakali z vlogo favorita. Če so to še upravičevali s pobudo na igrišču, pa so bili za nekaj minut celo v izgubljenem položaju, saj so novinci v športnem parku vodili. Toda Sandi Arčon je le poskrbel za drugo zmago Gorice v sezoni, s katero so Primorci tik pod vrhom lestvice. Kalcer pa je doživel tretji poraz in je na dnu razpredelnice.

Ekipi v prvem polčasu nista pokazali nogometa po željah gledalcev. Na obeh straneh je bilo veliko napak, edino priložnost pa so domači zapravili v drugi polovici prvega dela, ko je po podaji Dejana Žigona Miran Burgić žogo poslal v naročje vratarja gostov.

V drugem delu domači nogometaši kljub pobudi niso znali streti novincev v ligi. Vedno več je bilo negodovanja na tribunah, to pa je vrhunec doseglo v 78. minuti, ko je za vodstvo gostov in njihov prvi zadetek v sezoni poskrbel nekdanji član Gorice Marko Nunić s strelom z roba kazenskega prostora ter poskrbel za (ciničen) aplavz domačih navijačev.

Toda Novogoričani so se v končnici tekme pobrali in na koncu poskrbeli celo za popoln preobrat in zmago. Glavni akter je bil Arčon, ki je naprej v 85. minuti zadel s strelom z leve strani, nato pa v 90. minuti z močnim strelom poskrbel za končnih 2:1. Na treh tekmah je zbral tri zadetke in je vsaj začasno na vrhu lestvice strelcev.

Novogoričani bodo v 4. krogu prihodnjo soboto gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Kalcer Radomlje
    Večerni termin bo ljubiteljen nogometa v Novi Gorici prinesel tekmo med Gorico in Radomljami. Ekipi, ki sta v zadnjem krogu zabeležili ničlo, bosta že tokrat iskali novo priložnost za točke.

DELI NA