Preobrat Olimpije za skok na vrh

Triglav - Olimpija 2:3 (1:0)

* Športni center, sodniki: Mertik, Smej in Herženjak.
* Strelci: 1:0 Majcen (10./11 m), 2:0 Petric (49.), 2:1 Lupeta (67.), 2:2 Lupeta (69.), 2:3 Vukušić (78.).
* Triglav: Arko, Šalja, Gajič (od 70. Herić), Udovič (od 76. Kumer), Mlakar, Kryeziu, Milanović, Tijanić, Petric, Kuhar (od 88. Hasanaj), Majcen.
* Olimpija: Vidmar, Samardžić, Bagnack, Boakye, Jurčević, Putinčanin (od 46. Lupeta), Tomić, Savić (od 63. Kidrič), Menalo, Valenčič, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Kuhar, Udovič, Šalja; Savić, Bagnack, Vukušić, Kidrič.
* Rdeči karton: Lupeta (80.).

Tekma v Kranju je ponudila ogromno dogajanja, od zadetkov, preobratov do izključitev, na koncu pa so se treh točk veselili Ljubljančani, ki so se povzpeli tudi na vrh lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Mariborom. Triglav, ki je nudil dober odpor in vodil vse do 69. minute, pa je po skupno že devetem porazu ostal na predzadnjem mestu.

Čeprav prvi polčas ni ponudil veliko nogometnih užitkov, pa so bili domači navijači zadovoljni, saj so njihovi ljubljenci po prvih 45 minutah vodili. Edini zadetek v prvem delu je dosegel Luka Majcen, ko je v deseti minuti izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Mario Jurčević s prekrškom nad Ožbejem Kuharjem.

Olimpija je sicer terensko prevladovala, večkrat streljala, še najnevarnejša pa je bila v 14. minuti, ko je po desni prodrl Luka Menalo, streljal, Jalen Arko pa je bil dobro postavljen in je strel ustavil. Vratar domačih je bil na mestu tudi v 35. minuti, ko je odbil žogo po prostem strelu Anteja Vukušića z 20 metrov.

Gorenjci so v uvodu drugega polčasa podvojili prednost, ko je Egzon Kryeziu v protinapadu podal žogo na desno do vtekajočega Gabra Petrica, ta pa jo je poslal v mrežo za 2:0 in svoj prvoligaški prvenec.

Olimpija je zatem zaigrala malce bolje, Jucie Lupeta je najprej v 59. minuti z glavo grdo zgrešil iz bližine, a se je nato izkazal v 67. in 69. minuti, ko je dosegel zadetka za izenačenje. Obakrat je zadel iz bližine in po podaji z leve strani, prvič mu je podal Tomislav Tomić, drugič pa Menalo.

Popoln preobrat se je v 78. minuti zgodil po podobni akciji, spet je z leve pred gol podal Menalo, v vlogi strelca pa se je znašel Vukušić, ki je tako dosegel svoj deveti gol sezone in se na vrhu lestvice pridružil Dariu Vizingerju iz Celja.

V 80. minuti pa je moral iz igre junak ljubljanskega preobrata Lupeta, zaradi grobega starta proti Veronu Šalji je dobil rdeči karton, tako kot tudi trener zeleno-belih Safet Hadžić zaradi protestiranja.

Kljub številčnemu primanjkljaju pa so v 86. minuti Ljubljančani prišli do nove priložnosti, ko je Rok Kidrić s strelom z glavo zadel prečko.

Kranjčani bodo v 14. krogu 19. oktobra gostovali v Murski Soboti, Ljubljančani pa bodo gostili Velenjčane.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Olimpija
    Ljubljanske rane se po porazu z Mariborčani še celijo, kljub temu pa bodo zmaji v Kranju želeli osvojiti vse tri točke. Bodo Triglavani poskrbeli za presenečenje?

DELI NA