Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov

Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.

Pokalno tekmovanje na članskem nivoju predstavlja daleč najmnožičnejše nogometno tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in medobčinskih nogometnih zvez. V želji po večji popularizaciji nogometa, tudi v krajih, kjer se ne igra nogomet najvišjega ranga, je Skupščina NZS potrdila tekmovalni sistem, po katerem se bo pokalno tekmovanje izvedlo v eni tekmovalni sezoni tako na nivoju medobčinskih nogometnih zvez kot Nogometne zveze Slovenije.

Pokalna sezona 2022/23 se pričenja s predkrogom, ki bo, tako kot tudi prvi in drugi krog tekmovanja, izpeljan znotraj posamezne medobčinske nogometne zveze. V prvem krogu se bo pokalnim bojem pridružila šesterica prvoligašev, v drugem krogu pa se bodo predstavili še Koper, Maribor, Mura in Olimpija, ki so poleti zaigrali v evropskih tekmovanjih.

Takšen sistem tekmovanja na lokalnem nivoju dviga zanimivost Pokala Pivovarna Union, saj bodo prvoligaši do drugega kroga igrali s klubi iz matične medobčinske nogometne zveze. S tretjim krogom - to bo šestnajstina finala - se bo Pokal Pivovarne Union pričel izvajati pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Čeprav prvoligaši v predkrogu Pokala Pivovarne Union še ne bodo aktivni, pa bodo nogometni sladokusci na svoj račun prišli z nekaj sosedskimi obračuni tradicionalnih klubov. Pet tekem predkroga Pokala Pivovarna Union pa si boste lahko ljubitelji nižjeligaškega nogometa ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Kamera Nogometne zveze Slovenije bo že to nedeljo, ob 17:30, prisotna na Goričkem, v Križevcih, kjer bo domači petoligaš gostil ponovno obujeno člansko ekipo Bakovcev. Prav v Pomurju bodo odprli pokalno sezono, tekme predkroga pod okriljem MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota bodo v večini odigrane že v soboto in nedeljo.

V sredo, 17. avgusta, ob 17. uri, boste na spletni strani NZS spremljali dvoboj Zagorja in Brinja Grosuplje, v torek, 23. avgusta, pa boste lahko uživali v dveh prenosih. Ob 17. uri bo Kočevje gostilo Rudar Trbovlje, dve uri zatem pa bo na sporedu še štajersko-koroški obračun Dobrovc in Radelj. V sredo, 24. avgusta, bo kamera pospremila še sosedski obračun dveh gorenjskih klubov, ob 17. uri se bosta udarila Šenčur in Zarica Kranj.

Vse pare predkroga najdete tukaj, tako da najprej v levem meniju izberete želeno medobčinsko nogometno zvezo. Več o tekmovalnem sistemu izveste iz tega dokumenta.

V predkrogu, prvem in drugem krogu Pokala Pivovarna Union v primeru neodločenega rezultata po 90 minutah igre o napredovanju odločajo streli z bele točke. 

SPLETNI PRENOSI TEKEM PREDKROGA POKALA PIVOVARNA UNION:


 

Tekst: PDo
Grafika: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.
 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.

DELI NA