Primorska goliada pripadla Kopru

CB24 Tabor Sežana - Koper 3:4 (1:4)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Glažar, Šprah, Burjan.
* Strelci: 0:1 Barišić (4.), 0:2 Barišić (7.), 1:2 Stančič (8.), 1:3 Mulahusejnović (21.), 1:4 Žužek (38.), 2:4 Djalo Aldair (61.), 3:4 Stanković (90.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Makoumbou, Grobry, Mihaljević (od 26. Salkić, od 82. Stanković), Kouao, Stančič, Babić (od 46. Djalo Aldair), Stare (od 46. Rovas).
* Koper: Vargić, Jozinović (od 66. Mišić), Rajčević, Žužek, Palčič, Knežević, Jelić Balta, Krajinović (od 80. Vošnjak), Vršič (od 60. Dodlek), Barišić (od 66. Stevanović), Mulahusejnović (od 60. Spinelli)
* Rumeni kartoni: Makoumbou, Babić, Briški, Kouao, Salkić, Djalo Aldair; Vršič, Krajinović.
* Rdeči karton: /.

Sežanska ekipa je v zadnjem jesenskem krogu na domačem igrišču prvič v sezoni izgubila. Njen niz je prekinil Koper, ki je večino dela opravil že v prvem polčasu. Izbranci Mirana Srebrniča, ki so ostali na četrtem mestu, so se tako pobrali po dveh zaporednih porazih, Sežance, ki so šesti, pa so ugnali drugič na treh medsebojnih tekmah sezone.

Prvi polčas v Sežani je ponudil kar pet zadetkov, na žalost privržencev Tabora so kar štiri žoge končale v domači mreži. Že v četrti minuti je za vodstvo Kopra zadel Maks Barišić, ko je prejel podajo Bojana Kneževića, na koncu pa v kazenskem prostoru obšel še Jana Koprivca za 1:0. Svoj drugi zadetek je Barišić dosegel v sedmi minuti, ko je sam stekel v kazenski prostor in učinkovito končal akcijo.

Nekaj upanja domačim je vlil Dino Stančič v osmi minuti, ko je v kazenskem prostoru odvzel žogo nespretnemu in nepazljivemu Aleksandru Rajčeviću ter zadel za 1:2. Toda domačim ni uspelo nič več, na drugi strani pa so Koprčani še nekajkrat zagrozili prek Kneževića, Barišića in Dareta Vršiča, v 21. in 38. minuti pa so še dvakrat zadeli. Najprej je svoj deveti gol sezone dosegel Nardin Mulahusejnović po podaji Nikole Krajinovića (ta je po mnenju domačih pred tem storil prekršek nad Denisom Kouaom), nato pa je Žan Žužek za 4:1 zadel z lepim volejem z 20 metrov.

Po mirnem uvodu v drugi del so domači znižali zaostanek v 61. minuti, ko je po dolgi podaji v kazenski prostor malce z desne strani z nizkim diagonalnim strelom zadel Djalo Aldair. Gostitelji so se pričakovano trudili, da bi prišli še bližje, a jim rumeno-modri niso pustili prav veliko zaključnih strelov.

V 78. minuti so sicer že razveselili tretjega zadetka, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 87. minuti je pred golom do strela prišel še Stančič, a žogo poslal mimo vrat, v zadnji akciji na tekmi pa je Jakoslav Stanković s 15 metrov postavil končni izid.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Koper
    Koper po dveh porazih čaka eno izmed zahtevnejših gostovanj v ligi. Bo sežanski Tabor doma ostal nepremagan?

DELI NA