21.04.2024 | 1. SŽNL
Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun

Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.

Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.

SŽNL, 20. krog, 21.4.
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (11.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00) (prenos na Sportklubu)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

2.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00)

Pohvala ekipi

V Kopru se bosta pomerila domači ŽNK Gažon in WFC Drava Ptuj. Ekipi prihajata na derbi spodnjega dela lestvice po porazih. Primorke so klonile na Gorenjskem (0:2 proti ŽNK Cerklje), Ptujčanke pa so doma izgubile proti Krimu (3:4).

„Priprave na tekmo potekajo kot za vsako dosedanjo tekmo. Na treningih pripravljamo mlajša dekleta (dekleta stara šestnajst, sedemnajst in nekatera osemnajst), da postanejo nosilke igre in prihodnost ekipe ŽNK Gažon. Dekleta brez izjeme to zrelo sprejemajo in s pridom izkoriščajo minute, ki so jim namenjene v SŽNL,“ napoved na tekmo začne Robert Zirnstein, ki trenira in tudi vzgaja dekleta v ŽNK Gažon.

„V obeh dosedanjih srečanjih z Dravo smo nesrečno izgubili. Nikoli nismo bili v podrejenem položaju. Pred nami je tretja tekma. Ne želimo jamrati in v naprej iskati izgovorov, moramo pa omeniti, da se je dosedanje kapetanke in ena od nosilcev igre, Žane Bjelkić ponovno poškodovala in je zanjo prvenstvo že zaključeno. Njena odsotnost se je poznala na tekmi proti Cerkljam, posebno v prvem polčasu, v drugem pa so mladenke Zahar, Turk, Kržič, Zec in Ambrožič skupaj z izkušenejšimi soigralkami vzpostavile ravnotežje. Želimo si, da bi v bodoče uspeli pritegniti Koprčane in tudi ostale prebivalce obalnih občin na naša srečanja, da se v živo prepričajo, da tudi dekleta znajo igrati nogomet,“ napove Robert Zirnstein. Ekipi sta se letos pomerili dvakrat: z 2:0 v zmagah vodijo Ptujčanke.

Po nove tri točke

Pravo nogometno zgodbo pišejo tudi v Ajdovščini, kjer so v zadnjih mesecih naredili korak naprej, kar je dobra vzpodbuda za naprej. Da so na pravi poti, želijo potrditi tudi proti ŽNK Cerklje.

„Predvsem se veselimo, da lahko igramo na domačem igrišču, kjer nam podpora s tribun iz tekmo v tekmo narašča, za kar smo hvaležni vsem podpornikov kluba. Ekipa je popolna razen Marije Capuder, ki je odsotna že ves spomladanski del sezone. Smo analizirali vse tekme spomladanskega dela nasprotnic in točno vemo, kje so njihove slabosti in prednosti. Zato večjih presenečenj v njihovi igri ne pričakujemo. Želimo nadaljevati z dobrimi igrami, ki jih kažemo v tem delu tekmovanja in bomo naredili vse, da tri točke ostanejo doma. Predvsem pa tekmo čakamo v sproščen vzdušju in po veliki želji po novem dokazovanju,“ sporoča Peter Kristan, trener Ajdovk, ki so z Gorenjkami v tej sezoni odigrale dve tekmi: v 5. krogu je bilo 1:1, v 14. pa 4:1 za Primorje Gaia Naturelle.

Tekst: D.P.
Foto: Primorje Gaia Naturelle

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA