13.04.2021 | Ženska A
Priprave kronale s suvereno zmago

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi proti Slovaški v Čatežu slavila visoko zmago s 5:0 (3:0). Ob zanesljivi zmagi je kapetanka Mateja Zver dosegla "hat-trick", po gol sta dodali še Pamela Begić in Lara Prašnikar. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Slovenke odigrale 12. junija proti Hrvaški.

Prijateljska tekma, 13.4.
Slovenija – Slovaška 5:0 (3:0)
1:0 Begić (30.), 2:0 Prašnikar (35.), 3:0 Zver (44.), 4:0 Zver (55.), 5:0 Zver (70.)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Zver, Prašnikar, Križaj, Kolbl, Eržen, Rogan, Begić.

Posnetek tekme:



Ženska reprezentanca bo jeseni začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V tem ciklu priprav sta bili načrtovani dve prijateljski tekmi, a je prva proti Srbiji v petek, 9. aprila, odpadla zaradi trenutnih zdravstvenih razmer.

Varovanke selektorja Boruta Jarca so bile danes ves čas boljše od Slovakinj, ki so na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 45., tri mesta pred Slovenijo.

V prve pol ure so bili poskusi sicer redki, Slovaška je imela blago terensko pobudo, v nadaljevanju pa so imele več od igre slovenske nogometašice. Povedle pa so ob izteku 30. minute, ko je akcijo začela vratarka Zala Meršnik. Zverova je poslala žogo v sredino, kjer jo je s pomočjo slovaške branilke v mrežo za prvenec v slovenskem dresu poslala Begićeva.

Napadalka Eintrachta iz Frankfurta Prašnikarjeva je povišala vodstvo v 35. minuti, ko je po odvzeti žogi na sredini igrišča začela akcijo, po podaji Špele Kolbl pa zadela še 24. za slovensko izbrano vrsto.
Varovanke Jarca so nato povsem prevzele pobudo, za 3:0 pa je v 44. minuti po odličnem strelu od daleč zadela še Zverova.

Kapetanka je v drugem polčasu v 55. minuti zadela po hitrem prodoru po levi strani. Peti zadetek je bil znova delo Zverove, ki je v sredino poslala predložek, ta pa je pristal za hrbtom slovaške vratarke.

Triintridesetletnica je rekorderka po številu zadetkov za reprezentanco in je že pri številki 37 po 67 nastopih.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„To so bile prve priprave pred začetkom novega dvoletnega ciklusa. Današnja tekma ob koncu priprav je bila zelo dobrodošla. Slovaška je bil nasprotnik po meri. Zelo sem zadovoljen s pristopom in prikazanim, kar so igralke odigrale. Krasili so jih pristop, odgovornost in realizacija.“

Mateja Zver, kapetanka:
„Za nas je bila to zelo koristna tekma, kot tudi celotne priprave. Dobro smo trenirali, danes pa odigrali zelo dobro.“

Kaja Korošec:
„Za nami so uspešne priprave, smo prava povezana ekipa, vedno boljše igramo. Danes smo nekajkrat izigrale nasprotnika, upoštevali smo navodila strokovnega štaba. Gostje niso niti imele resne priložnosti, mi bi lahko še zabili kak gol. Ponosna sem, da sem del te ekipe, delamo dobro, smo na pravi poti, še daleč bomo prišli!“

Tekst: STA, D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA