07.09.2022 | 1. SFL
Pripravljeni na novo sezono

V petek, 9.9., se začenja nova klubska futsal sezona. Minulo soboto pa je v organizaciji KMN Slovenske gorice v Spodnjem Dupleku potekal Dan slovenskega futsala. Sklenil se je s tekmo superpokala.

Izobraževanja

Dan slovenskega futsala je že tradicionalni dogodek, ko se na enem mestu zberejo vsi akterji slovenskega futsala in preverijo, ali še dodatno izboljšajo svojo pripravljenost. Tako so predavanju pred začetkom sezone prisluhnili delegati (predavatelja Andrej Narat in Stane Kokalj) in časomerilci (predavatelja Štefan Tivold in Silvo Borošak), sodniki so svojo pripravljenost najprej potrdili na fizičnih testih, popoldan je sledilo še predavanje (predavatelja Štefan Tivold in Silvo Borošak). Na licenčnem seminarju za trenerje so predavali Tomislav Horvat, Mile Simeunovič in Kujtim Morina.

Pozitivna ocena

„Sam trenerski seminar ocenjujem zelo pozitivno. Dobro smo izbrali tudi teme, kjer je bilo za vsakogar nekaj – menim, da je bil to celo prvi seminar, ki je ponudil tako širok nabor tem. Da so bile zanimive, pa potrjuje dejstvo, da so bili trenerji večino časa prisotni na predavanjih. Na tem mestu zahvala vsem predavateljem, super pohvala domačinu – organizatorju KMN Slovenske gorice, ki nam je odstopil tudi mlade igralce, demonstratorje,“ je po trenerskem izobraževanju povedal Dušan Razboršek, podpredsednik Združenja nogometnih trenerjev Slovenije. Razboršek je potrdil, da bo v prihodnje na voljo tudi obsežen videopovzetek tokratnega trenerskega seminarja.

Pozornost sprembi pravil futsal igre

„Za nami je bil naporen dan. Ocenjujem pa, da je seminar sodnikov uspel. Prvenstveno smo izpostavili spremembo pravil futsal igre. S tem so se seznanili tudi kontrolorji. Verjamem, da bodo tako sodniki kot kontrolorji to znanje uporabljali v sezoni, ki se začenja,“ pa je pristavil Silvo Borošak, predsednik futsal sodniškega odbora.

Pohvala za KMN Slovenske gorice

„Kot vsa leta je tudi letos pred začetkom sezone 2022/2023 potekal Dan slovenskega futsala, kjer smo opravili izobraževanja za trenerje, sodnike, kontrolorje, delegate in nove časomerilce; pri tem bi se rad zahvalil vsem predavateljem za zelo kvalitetno izpeljana izobraževanja. Dan slovenskega futsala je potekal v Spodnjem Dupleku ob odlični organizaciji KMN Slovenske Gorice, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Ob koncu izobraževanj smo spremljali še tekmo superpokala in tako zaključili uspešen dan za futsal v Sloveniji. Čestitke tudi ekipi Siliko Vrhnika za osvojitev superpokalnega naslova,“ je po uspelem dogodku v Spodnjem Dupleku povedal Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.10.2022 | 1. SFL
  Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
  Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.

DELI NA