Prva liga spet v Sežani!

Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so v Novi Gorici na današnji povratni tekmi kvalifikacij za Prvo Ligo Telekom Slovenije igrali neodločeno 0:0 z Gorico in si po zmagi z 2:1 na prvi tekmi zagotovili prvoligaški status.

ND Gorica : Cherrybox 24 Tabor Sežane 0:0 (skupaj 1:2)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Obrenović, Benc, Friš.

Strelci: /

Gorica: Sorčan, Celcer (od 75. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 68. Halilović), Grudina, Osuji, Kolenc, Marinič (od 79. Gulič), Velikonja, Filipović.

Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Salkić, Azinović, Nemanić, Aliaj, Sever (od 81. Kariž), Vukelić, Krivičič, Stančič (od 80. Ndzengue), Ibou Kebe, Stevanović (od 89. Slavec).

Rumeni kartoni: Filipović, Velikonja; Krivičić, Filipović, Kebe, Nemanič.
Rdeč karton: Kolman (87.).

Novogoriška zasedba se je po prejšnji tekmi, ki jo je v Sežani izgubila z 1:2, znašla v težavah. A izid prve tekme je pomenil še povsem odprt povratni dvoboj, saj bi Goričanom za obstanek med elito zadostovala že minimalna zmaga z 1:0.

A na koncu je ni bilo, spet se je izkazal vratar sežanske ekipe Arian Rener in gostje so se prvič po sezoni 2000/01 spet lahko razveselili prvoligaškega statusa. Goričani na drugi strani pa so sploh prvič doslej ostali brez prve lige, v Sloveniji sta tako z neprekinjeno prvoligaško tradicijo ostala le še celjska in mariborska ekipa.

V podobnem položaju so se Goričani znašli že v sezoni 2014/15, a so bili takrat v kvalifikacijah boljši od Aluminija.

Današnji dvoboj je minil v terenski premoči domačih, ki pa je niso znali izkoristiti. Gostje so igrali dovolj trdno in trdo, da so zapirali poti do vrat Renerja, ta je imel prvič nekaj več dela v 14. minuti ob poskusu Etiena Velikonje, a je bil zanesljiv. Andrija Filipović je žogo šest minut pozneje sicer spravil za njegov hrbet, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju.

Na sežanski strani je bil v tem delu igre najbolj nevaren Stefan Stevanović, ob njegovih strelih v 24. in 31. minuti pa je bil zbran domači vratar Grega Sorčan, podobno je bilo tudi v 40., ko je bila gostujoča ekipa zadnjič nevarna, za domače pa je dve minuti prej z leve strani za kakšen meter mimo gola meril Bede Osuji.

Prva velika priložnost v nadaljevanju se je Goričanom ponudila v 56. minuti; po prostem strelu, ki ga je sicer slabo izvedel Uroš Celcer, je žoga prišla do Leona Mariniča, ki pa je s kakšnih šestih metrov ni znal poslati v mrežo, ampak v vratarja Renerja.

V 64. minuti so bili najbližje zadetku nogometaši Tabora Sežane; prosti strel s kakšnih 14 metrov z desne strani je odlično izvedel Stevanovič in Sorčan je imel veliko dela, da je žogo ob vratnici odbil.

Že v naslednji akciji pa so priložnost tekme zapravili domači. V protinapadu je po napaki gostujoče obrambe do žoge prišel osamljeni Velikonja, toda njegov poskus s kakšnih desetih metrov je Rener ubranil in ostalo je pri 0:0.

To je bila tudi zadnja večja priložnost za spremembo izida na tekmi. Domači so sicer pritiskali, v 87. minuti je prodiral Osuji, gostje so ga ustavili, po mnenju domačih na nepravilen način, a sodnik ni dosodil prekrška, kar je razburilo domačega stratega Sašo Kolmaniča, ki je tekmo končal z rdečim kartonom.

Sežanci so zdržali tudi pet minut sodnikovega dodatka in se po končnih 0:0 lahko veselili novega prvoligaškega statusa.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA