Prva petarda
Maribor je v 1. krogu Prve lige premagal Triglav Gorenjsko s 5:0 (3:0).

Prvi favoriti prvenstva so proti novincu med prvoligaši upravičili vlogo favorita in gladko zmagali.

Junak tekme je bil Vito Plut, ki je dosegel kar tri gole, Štajercem pa je pomagalo tudi dejstvo, da so Gorenjci praktično vso tekmo igrali z igralcem manj.

Kranjčani so že v sedmi minuti ostali le z deseterico igralcev na zelenici Ljudskega vrta. Robert Najdenov je namreč kot zadnji mož v obrambi zaustavil akcijo Dragana Jelića in tako dobil rdeč karton.

Številčno prednost je takoj unovčil novinec v ekipi, Hrvat Tomislav Pavličić, ki je z 20 metrov izvedel prosti strel in ob "pomoči" gostujočega živega zidu prinesel vodstvo Mariborčanom.

V 17. minuti je moral domači strateg Darko Milanič zaradi poškodbe menjati Armina Bačinovića s Semirjem Spahićem, le minuto pozneje pa so njegovi izbranci povišali prednost.

Po kotu je najprej poskusil Aleksander Rajčević, nato še Elvedin Džinić, na koncu pa je žoga prišla do Vita Pluta, ki je iz bližine zadel za 2:0. Isti igralec je zadel tudi za 3:0, ko je v 44. minuti učinkovito končal hiter protinapad, ki sta ga izvedla Josip Iličić in Jelić.

Plut pa se je že v 50. minuti veselil "hat-tricka". Mitja Viler je podal na robu kazenskega prostora do Jelića, ta pa je po preigravanju znova podal Plutu, ki je iz bližine povišal že na 4:0. Po všečni mariborski igri je do priložnosti slabih 15 minut pozneje prišel tudi Iličić, ki pa je meril za las previsoko.

Kranjčani so edini pravi strel sprožili v 78. minuti, ko je Josip Špelić poskusil z 20 metrov, vendar je bil Marko Pridigar na mestu. Toda kar ni uspelo Kranjčanom, je ob koncu tekme spet Mariborčanom. Zadeli so namreč še petič, med strelce se je vpisal še Gorenjec v vijoličnem dresu Aleš Mertelj.

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 1. kroga Prve lige Maribor - Triglav Gorenjska.

DELI NA