04.10.2019 | 1. SFL
Prvak na generalko, Oplast in KMN Tomaž po prve točke

Petek je dan za ligaški futsal, na sporedu je četrti krog. Po tednu dni počitka se na parket vračajo prvaki, ki jih v Sevnici čaka generalka pred skorajšnjim začetkom lige prvakov, katere turnir glavnega kroga prihodnji teden gostijo v Podčetrtku! Na tem mestu dodajamo, da se danes igra tudi v Litiji, Kobaridu in na Ptuju.

Prosta pa je vodilna ekipa lige FK Siliko.

1. SFL, 4. krog,. 4.10.
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FSK Stripy (20.00)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Bronx Škofije (20.00)

Prepoved nastopa:
Nik Logar (Oplast Kobarid)
Darijo Dragosavac (KMN Tomaž Šic Bar)
Domen Krnc (KMN Sevnica)

Vrača se Vrhovec

Litijani so po malce presenetljivem porazu v 1. krogu nanizali dve zmagi, serijo pa bi radi podaljšali. „Čaka nas zahtevno delo, trda tekma,“ Bojan Žunko, trener Litije, ki ceni in spoštuje tekmeca, ki se je v lanski sezoni vrnil v 1. SFL, kjer kaže zobe konkurenci, za njim pa so trije porazi, vsakič pa je bila zasedba trenerja Mateja Gajserja konkurenčna.

„Domačin je v vlogi izrazitega favorita. Pričakujemo težko tekmo,“ napove Gajser.

V domači litijski vrsti pa nestrpno čakajo vrnitev kapetana Gašperja Vrhovca, Žunko pa upa, da bo zaigral tudi Staš Kazič, ki ima težave z gležnjem.

Nujno rabijo točke

Oplast je v treh tekmah, proti Bronxu, Siliku in Dobovcu, prikazal po en dober polčas, ostalo pa je bilo za pozabo. To jezi trenerja Saša Lebana, ki od svojih igralcev terja več zbranosti. Prva priložnost bo že danes, ko jim v goste prihaja škofjeloški Stripy.

„Pred nami je tekma z zelo neugodnim nasprotnikom, ki igra sproščeno in s polno mero navdiha. Ekipa Stripyja je zelo kompaktna in tekalno dobra. Zato se nam obeta dobro srečanje! Mi smo pod pritiskom rezultat oz. zmage, kar pa ne zmanjšuje naše želje po treh točkah. Spremenili smo določene zadeve v igri. Moramo pa zmanjšati število individualnih napak, iz katerih prejemamo zadetke,“ opozarja Leban.

Gostje se bodo predstavili brez trenerja Tomislava Horvata, ki se je preselil na Hrvaško, ekipo pa bo vodil eden od bratskega dvojca Ahčin – Andi ali Franci, ki skrbita, da futsal v Škofji Loki živi. Po prestani kazni bosta v gorenjski vrsti tudi Urban Tavčar in Vanč Florjančič.

„Čaka nas izjemno težko gostovanje, kjer ima vsakdo težave priti do točk. Zavedamo se, da je ekipa Oplasta drugačna kot lani, predvsem pa kvalitetnejša. Karkolli že: oboji potrebujemo točke, zato menim, da nas čaka zanimiva tekma,“ pa k napovedi pristavi Aleš Bešter, kapetan FSK Stripyja.

Generalka za prvake

„Nikogar se ne bojimo, pa tudi tri točke nam manjkajo,“ pa trener KMN Sevnica Mitja Jontez glasno napove tekmo proti Dobovcu Pivovarni Kozel. „Vemo, kdo so kozli, ki pa prihajajo k nam v goste. Naredili bomo vse, da jih prisilimo, da bo to za njih dobra generalka pred ligo prvakov. Dobovec ima spet dobro ekipo, s katero se bo hitro uigral tudi novinec Matošević,“ napoveduje Jontez, ki se je vrnil s službene poti v Španiji, danes pa se bo spopadel s kozli brez kaznovanega Domna Krnca.

Trener gostov Kujtim Morina ima sladke skrbi, na voljo ima vse igralce. „Odhajamo v Sevnico, proti kateri se vedno mučimo. Pričakujem dobro tekmo in da potrdimo na terenu našo kvaliteto. Na tem mestu pohvala vsem mojim igralcem, ki so cel teden dobro trenirali, vračamo se v ritem tekem,“ napove Morina, ki se nadeja novi zmagi in vrnitvi na vrh prvenstvene lestvice.

Oboji računajo na tri točke

Zanimiv obračun bo na sporedu na Ptuju, kamor k Hiši daril Ptuj prihajajo Bronxi.

„Povsem normalno smo se pripravili na tekmo, naredili pa bomo vse, da točke ostanejo doma. Dobro smo trenirali, odpravljamo napake, ki jih delamo. Smo pač ekipa s sedmimi debitanti v 1. SFL, vsaka tekma pa je za nas darilo. Ob tem pa želimo navdušiti in zadovoljiti tudi našo zvesto publiko,“ razmišlja trener Ptujčanov Dejan Kraut, ki bo tudi to pot brez poškodovanega Aleša Vrabla.

„V petek nas čaka prvo letšsnje gostovanje proti novincu, ki je na obeh uvodnih tekmah pustil zelo pozitiven vtis. Nasprotnik je velika neznanka, in bo zelo težak tekmec. Še posebej na domačem terenu. A mi prihajamo na Ptuj z jasnimi cilji, čeprav pričakujem trdo srečanje na meji dovoljenega,“ pa napove trener škofjotov Marko Hrvatin.  

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA