Prvakinje stavijo na izkušnje, Velenjčanke neobremenjene

Še dober dan nas loči do finala pokala deklet, zasedbi Teleing Pomurja in Rudar Škale bosta nocoj opravila že zadnja treninga, igralke pa dobile še nove detajlne napotke za jutrišnji finalni obračun v Kopru. Po napovedih obeh trenerjev smo se to pot pogovarjali že z igralkama - Tjašo Tibaut in Tino Marolt.

Poraz je zbistril glave

»Na zadnjih tekmah igramo dobro,« pravi reprezentantka v vrstah Pomurja Teleing Tjaša Tibaut, sicer tudi vestna študentka in magistra biotehnologije. V tej sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat, oboji so slavili na domačih tleh (5:1 in 2:1), zadnji poraz v Velenju je, tako Tjaša, blagodejno deloval na ekipo. »Naredile smo preveč napak. Poraz nam je zbistril glave, treniramo boljše, več od sebe dajemo tudi na tekmah.«

Tjaša tekmice spoštuje, opozarja pa na njihovo željo in motiviranost in doda: »Če ne bomo prave, nas lahko tudi presenetijo. Precej bodo nevarne iz hitrih protinapadov, ki jih moramo preprosto ustaviti.«

Izkušnje prednost Pomurk

»Da le ne bomo dobivale poceni zadetkov. Mi moramo biti zbrane do konca in zadeti tisto, kar se nam ponudi,« še opozarja Tibautova, ki pričakuje, da bo finale zanimiv in gledljiv. Prednost Pomurk vidi v izkušnjah, ki jih v ekipi trenerja Bojana Jančarja ne manjka.
»Dlje časa smo skupaj, tudi nekaj naslovov smo že osvojile, zato pričakujem, da dodamo jutri še enega,« pove Tjaša, ki je prepričana, da motivacija ne bo sporna. Na tribuni v Kopru pričakuje tudi nekaj zvestih navijačev, četudi je dolga pot Beltincev do Kopra.

Desno koleno boli

»Malce gre na boljše,« nam uvodoma razkrije kapetanka Velenjčank 18-letna Tina Marolt, ki že dve leti nosi kapetanski trak. »Nekaj me je zapeklo v desnem kolenu na tekmi selekcij U17. Opravili smo pregled, sedaj za mane skrbi fizioterapevtska služba. Upam, da me zakrpajo do jutri,« doda Tina, ki je pri 16-ih že postala kapetanka. Prizna, da je bila to takrat in še danes velika odgovornost, s katero pa se je odločno spoprijela, v pomoč pa ji je (bil) tudi trener Dušan Uršnik.

Brez bele zastave

Slednji ima v teh dneh velik glavobol ob pogledu na zdravstveno stanje, Tina pa upa, da bo jutri lahko pomagala. »Res se nas drži smola. Kar štiri igralke prve ekipe so huje poškodovane. Trenerju ni lahko.« Četudi zdesetkane pa ekipa iz Šaleške doline odhaja na Obalo brez bele zastave. Tina na glas pove, da se nikoli ne predajo, v Kopru pa obljublja ogorčen boj za vsako ped zelenice. Svoje bo dodala še taktika. »To bo pripravil na trener,« še izvemo od kapetanke.

Psihološka prednost

Pohvali tudi ekipo, ki diha kot eden. Poškodbe in težave so jih dodatno povezale, nervoze in napetosti ni. »Smo ena velika homogena celota, veliko se družimo tudi zunaj terena. Če smo že fizično zdesetkane, pa bo zagotovo do izraza prišla naša psihološka trdnost. Tu smo zelo močne!«

Tina na glas pove, da se Pomurja ne bojijo. Še več, meni, da bi morale imeti razloge za strah in skrb tekmice: »Nimamo kaj izgubiti, lahko pa presenetimo. To, kar delamo, pa nam je v veselje in v nogometu uživamo.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Murašice do 11. pokalnega naslova
  S finalom v Stožicah se je sklenila 25. sezona ženskega pokala. Nogometašice ŽNK Mura Nona so obranile naslov in tako prišle po zmagi proti ŽNK Ljubljana (5:1) do 11. pokalne lovorike. Za zmago so zadele Yana Malakhova (2), Lea Dolinar, Špela Kolbl in Lucija Gol.
 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona enajstič ali ŽNK Ljubljana prvič
  V Stožicah se bosta za naslov pokalnih prvakinj, zmagovalk ženskega pokala NZS, ob 16.30 pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mure Nona. Pokal branijo murašice, ki lovijo svoj 11. naslov. ŽNK Ljubljana je drugič v finalu, želi pa si do prve klubske članske lovorike.
 • 23.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mala nogometna družina želi do naslova
  „Mi smo si že na začetku postavili zelo ambiciozne cilje. Eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova,“ napoved petkovega finala ženskega pokala NZS začne Urška Žganec, ki uspešno vodi ŽNK Ljubljano. V petek ob 16.30 bodo Ljubljančanke še drugič igrale finale pokala, na drugi strani bo ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Finale bodo igrale tudi za poškodovano Evelino
  Za naslov prvakinj se bodo pomerile igralke ŽNK Mure Nona in ŽNK Ljubljane. Finale bo v petek, 24.5., ob 16.30. Tudi v prenosu na Sportklubu. ŽNK Mura Nona lovi 11. naslov, ŽNK Ljubljana prvega oz. sploh prvo lovoriko v članski konkurenci.
 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA