19.09.2021 | Prva liga Telemach
Prvi poraz tudi za Koper

Koper - Bravo 0:1 (0:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Vinčić, Klančnik, Friš.
* Strelec: 0:1 Drkušič (75.).
* Koper: Adam, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručič, Jelič Balta (od 65. Grudina), Barišič, Varešanović, Tičić (od 70. Guberac), Parris, Colley (od 56. Osuji).
* Bravo: Josipović, Drkušić, Križan, Maruzin (od 70. Memić), Trontelj, Trdin, Kirm (od 65. Spanring), Simon, Jakšić, Kramarič, Bajde (od 82. Ogrinec).
* Rumena kartona: Grudina; Bajde.
* Rdeč karton: /.

Bravo in Koper sta prve uradne medsebojne tekme odigrala v prejšnji sezoni ter dvakrat remizirala brez golov in po enkrat zmagala, obakrat na svojih stadionih. Po osmih krogih te sezone sta bili moštvi na prvem in drugem mestu prvoligaške tabele.

A se ekipi s ta čas najboljšima obrambama v ligi nista posvetili le temu elementu igre. Akcije so lahko gledalci videli na obeh straneh. Tako je v 19. minuti Maks Barišič po levi strani prodrl v kazenski prostor, nogometaši Brava so še pred strelom odbili žogo v kot. Tudi po izvedbi kota je bilo nevarno v kazenskem prostoru, a so gostje ponovno preprečili strel na gol.

Domači so bili v nadaljevanju nevarni prek Kaheema Parrisa in Lamina Colleyja, nekajkrat so zapretili tudi Ljubljančani, a neposrednih strelov na gol ni v prvem delu ni bilo, v drugem pa skupaj štirje.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 75. minuti, ko je bil uspešen po kotu in strelu z glavo obrambni igralec gostov Vanja Drkušić, ki je enega od treh strelov v okvir vrat gostov pretvoril v zadetek. Domači, ki so imeli nekoliko več žogo v posesti, so enkrat sprožili v okvir vrat. Skupaj sta imeli ekipi skoraj dvajset strelov na gol, približno polovica vsako moštvo.

Bravo je s četrto zmago Kopru prizadejal prvi poraz v sezoni, v ligi tako ni več moštva, ki ne bi izgubilo.

Ta krog se bo končal z večerno tekmo med Mariborom in Muro, v 10. krogu pa se bo naslednjo sredo Bravo v Radomljah meril s predzadnjim na lestvici Kalcerjem, dan pozneje bo Koper gostil zadnji Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo
    Na Obali bomo videli spopad vrha lestvice med Koprom in Bravom. Kdo bo boljši?

DELI NA