27.08.2022 | Prva liga Telemach
Prvi prejeti gol Olimpije, a nova zmaga

Olimpija - Kalcer Radomlje 2:1 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vukan, Vidali.
* Strelci: 1:0 Nukić (25.), 2:0 Kvesić (56./11 m), 2:1 Nuhanović (95./11 m).
* Olimpija: Pintol, Sualehe (od 78. Estrada), Milović (od 78. Karamatić), Ratnik, Lasikcas, Doffo (od 64. Rui Pedro), Elšnik (od 85. Gavrić), Kvesić, Samuel Pedro (od 64. Ziljkić), Sešlar, Nukić.
* Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Guček, Ševelj, Nuhanović, M. Čuić (od 46. Hrvoj), Cerar (od 69. Šošić), Tahiraj (od 57. Sever), Sokler (od 79. Nadarević), Hadžić (od 69. Justin).
* Rumeni kartoni: Karamatić; Cerar, Šošić.
* Rdeči karton: Guček (55.).

Ljubljanska zgodba o uspehu - vsaj na igrišču - se nadaljuje. Čeprav so zeleno-beli zaradi poškodbe pogrešali prvega in še nepremaganega vratarja Matevža Vidovška, so tudi tokrat v večjem delu pokazali dobro igro, ki so jo nadgradili z zmagovitima zadetkoma. Kazalo je tudi, da bodo tudi z rezervnim vratarjem Denisom Pintolom še na sedmi letošnji ligaški tekmi zapovrstjo ohranili mrežo nedotaknjeno, a je na koncu ljubljanski vratar klonil po strelu z bele pike. Kljub temu je Olimpija pri popolnih 21 točkah, Radomlje pa so ostale šeste z devetimi.

Izbranci Alberta Riere so odločneje začeli tekmo, med drugim je po desetih minutah prvič na tekmi poskusil Svit Sešlar, ki je kar nevarno meril z roba kazenskega prostora, pozneje pa so tudi Radomljani za kratek čas pokazali svoje napadalne namere, a niso bili posebej nevarni.

V 23. minuti je pri Olimpiji sprožil Mario Kvesić, a je žogo poslal po tleh po sredini gola, tako da Emil Velić ni imel veliko dela. A zeleno-beli so hitro zatem povedli. Vodilni podajalec lige Kvesić je s svojo četrto asistenco sezone z leve strani zaposlil Mustafo Nukića, ta pa je z glavo dosegel svoj tretji gol sezone.

V 39. minuti je Nukić še enkrat zadel, vendar so sodniki pred tem dosodili njegov prekršek nad Vickom Ševeljem. Olimpija je sicer, tako kot si želi Riera, žogo imela skoraj dve tretjini časa v svoji posesti, večino časa igrala na polovici tekmeca, v 44. minuti pa znova zagrozila, ko je z roba kazenskega prostora streljal Timi Max Elšnik in za približno pol metra zgrešil cilj.

Ljubljančani so v uvodu drugega dela prišli do najstrožje kazni, Luka Guček, ki je posledično dobil rdeči karton, je storil prekršek nad Nukićem, z bele pike pa je nato na 2:0 povišal Kvesić. Ta je tudi v 62. minuti podal Nukiću na glavo, a je bil Velić takrat na mestu.

V 77. minuti je prvič resneje posredoval tudi Pintol po poskusu Madžida Šošića, tudi sicer pa so Radomljani nekajkrat stopili pogumneje v napad, a brez uspeha. Pintol je ustavil tudi poskus z glavo Ismirja Nadarevića v 83. minuti. Že v sodniškem dodatku pa so tudi gosti prišli do enajstmetrovke po igranju z roko Matea Karamatića, Sandi Nuhanović pa je nato z bele pike kot prvi v sezoni zatresel Olimpijino mrežo.

Olimpija bo v 8. krogu prihodnjo nedeljo gostila Domžale, Radomlje pa dan pozneje Bravo.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Olimpija je niz zmag nadaljevala tudi na Bonifiki, zmaji pa se bodo od avgusta poslovili z domačo tekmo proti Radomljam. Rumeno-črni so se po porazu v Kopru pobrali z remijem. Kdo bo boljši v Stožicah?

DELI NA