Prvoligaška dvoboja pripadla Mariboru in Triglavu

Soboto je za nove preizkušnje izkoristilo kar devet prvoligašev. Tudi po zaslugi manjkajočih reprezentantih smo videli nekaj presenečenj, tako je Triglav premagal Domžale, drugi ligaški spopad Maribora in Rudarja pa je pripadel vijolicam.

Robert Pevnik je na ljubljanski klopi debitiral z remijem. Olimpija bi se morala po prvotnem načrtu pomeriti z Varaždinom, a igrišče v mestu ob Dravi ni dovoljevalo nogometa. Tako so zmaji ostali v Čatežu, vskočil pa je madžarski drugoligaš Budafoki, ki je ob polčasu zaostajal z 2:0, po menjavah v nadaljevanju srečanja in vstopu mladincev pa izničil prednost zeleno-belih. Ljubljančani so sicer povedli z golom Lukanovića, deset minut pred odmorom pa je prednost podvojil Lupeta. Pevnik je ob reprezentantih Črnicu, Vidmarju in Vombergarju pogrešal še rahlo poškodovane Brkića, Valenčiča, Putinčanina in Štigleca, medtem ko Kronaveter s še nekaj soigralci ni odpotoval na priprave v Čatež.

V Ljudskem vrtu sta se v prvoligaškem dvoboju udarili ekipi Maribora in Rudarja, krajšo pa so povlekli Velenjčani. Gostje so se v zaostanku znašli že v drugi minuti, ko je Felipe Santos odvzel žogi velenjski obrambi, po podaji Mešanović pa je spretno zaključil Pihler. Knapi v prvem polčasu niso uspeli resneje ogroziti domačega gola, po rošadah ob polčasu pa se je podobna slika nadaljevala tudi po odmoru. Mariborčani so eno od priložnosti izkoristili v 69. minuti, ko se je z mojstrskih udarcem izkazal mladi Nino Žugelj, ki je po podaji še enega mladinca Aljoše Matka zadel z roba kazenskega prostora. V Mariboru trenutno pogrešajo kar šest članov izbrane vrste.

Svojo zasedbo je močno premešal tudi Simon Rožman, ki je v Kranj odpeljal pravo četico mladincev, saj so se v Španijo preselili Klemenčič, Dobrovoljc, Sikošek, Vetrih, Gnezda Čerin in Lazarević. Žan Žužek še ni nared za nastop, prosto pa je dobil Matej Podlogar. Kranjčani so močno premešano zasedbo kaznovali že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0. V 30. minuti je bil po podaji Majcna uspešen David Tijanić, osem minut kasneje pa je Majcen, potem ko je izsilil prekršek za najstrožjo kazen, podvojil prednost. Rumeni so se v drugem polčasu vrnili z goloma Shamarja Nicholsona, ki je bil prvič natančen v 53., nato pa še v 66. minuti, gostitelji pa so se vnovič veselili v 90. minuti. Žoga je v gneči končala pri Marinoviću, ki jo je s 14 metrov poslal v zgornji desni kot vrat Ajdina Mulalića.

Mura je bila uspšena brez Roka Sirka in Klemna Šturma, ki se potita v španski Marbelli, ter poškodovanih Luke Bobičanca, Špira Peričića in Mihaela Rebernika. Prekmurci so na domačem igrišču z umetno travnato površino premagali čakovsko Međimurje, ki nastopa v drugi hrvaški ligi, potem ko so že ob polčasu vodili s 3:0. Gostujočo mrežo je z lob udarcem v 12. minuti načel Nino Kouter, kmalu zatem je prednost podvojil Tomi Horvat, izid polčasa pa je postavil Amadej Maroša. Južni sosedje so domačo prednost znižali v 64. minuti, ko so izkoristili najstrožjo kazen. Ante Šimundža je v igro poslal tudi peterico mladincev, v črno-belem dresu so zaigrali Luka Sočič, Žiga Laci, Maksimiljan Zorman, Filip Perčić in Aljoša Šipoš.

Moč Osijeka so na svoji koži dodobra okusili Goričani. Novi strateg vrtnic Nermin Bašić si je verjetno želel lepšega debija na klopi sinje-modrih, ki so se iz Rovinja vrnili s pol ducata zadetkov v svoji mreži. Po slovesu Januša Štruklja in reprezentančnih obveznostih Grege Sorčana sta mesto v golu dobila Uroš Likar in Nick Bičić. Prvi je klonil dvakrat, drugi štirikrat, gostje pa so prvi polčas dobili po zaslugi dveh zadetkov Marića, ki je bil v drugo natančen z bele točke. Po rošadah je v šesti minuti nadaljevanja lastno mrežo zatresel Jani Curk, črne minute Gorice pa sta kmalu zatem kaznovala še Radeljić in Dugandžić. Izid tekme je v 75. minuti postavil zadnji novinec med Osiječani, madžarski reprezentant Kleinheisler. Zaradi bolezni je tekmo izpustil Tine Kavčić, na seznamu poškodovanih so Alen Jogan, Rok Grudina in Leon Marinič.

Celjani so se za uvod merili z mestnim tekmecem Šampionom, v dvoboju s tretjeligašem pa so odigrali 120 minut nogometa. Dušan Kosič in Oskar Drobne sta svojim varovancem namenila dve enourni tekmi. Na prvi sta za zmago grofov zadela Deni Štraus in Dario Vizinger, na drugi, ko so nastopili tudi številni mladinci, pa sta bila uspešna Žan Benedičić in Elvir Ibišević.

Kidričani so brez Tahiraja in Glihe, ki sta se preselila v tujino, ter reprezentantov Janžekoviča in Petroviča gostovali v Veliki Gorici in pri hrvaškem prvoligašu izgubili s 3:1. Poraz "šumarjev" je v izdihljajih tekme omilil Kruno Ivančić, čigar brat je sicer kondicijski trener Gorice.

HNK GORICA - ALUMINIJ 3:1 (2:0)

Strelci: Zwolinski (42'/11m), Šroler (54'), Ndiaye (63'); Ivančić (90')
Aluminij: Kovačić, Kontek, Vrbanec, Leko, Maloku, Horvat, Kidrič, Jakšić, Martinović, Krajnc, Marinšek. Igrali so še: Banić, Dabro, Dalić, Trdina, Bosilj, Bračko, Grgić, Ivančić. Trener: Oliver Bogatinov.

CELJE - ŠAMPION 4:1 (2:0)

Strelci: D. Štraus, Vizinger, Benedičič, Ibišević 

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE 3:2 (2:0)

Strelci: Tijanić (30'), Majcen (38'/11m), Marinović (90'); Nicholson (53', 66')
Triglav: Arko, D. Kryeziu, Alić, Kumer, Mlakar, E. Kryeziu, Udovič, Tijanić, Žurga, Majcen, Crnov. Igrali so še: Čadež, Osikel, Afoakwa, Kopač, Arh Česen, Hasanaj, Pranjić, Marinović, Šalja, Križaj, Rogelj, Bojić. Trener: Dejan Dončić.
Domžale: Milić, Belima, Hodžić, Mujan, Morris, Urh, Ibričić, Melnjak, Pečnik, Svetlin, Vuk. Drugi polčas: Mulalić, Guček, Žinič, Haljeta, Hrovat, Kolobarić, Nicholson, Radovanović, Femec, Urbančič, Čeh. Trener: Simon Rožman.

OSIJEK - GORICA 6:0 (2:0)

Strelci: Marić (7', 18'/pen), Curk (51'/ag), Radeljić (54'), Dugandžić (56'), Kleinheisler (75')
Gorica: Likar, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić, Kolenc, Kotnik, Osuji, Filipović, Smajlagić. Igrali so še: Bičić, Curk, Stratorski, A. Marinič, M. Kavčič, Cvijanović, Matič, Jermol, Humar, Leban, Bužinel, Gulić, Džuzdanović, Trivunović. Trener: Nermin Bašić

MARIBOR - RUDAR VELENJE 2:0 (1:0)

Strelca: Pihler (2'), Žugelj (69')
Maribor - prvi polčas: Pirić, Kramarič, Rajčević, Šuler, Viler, Cretu, Pihler, Vršič, Felipe Santos, Mešanović, Tavares. Drugi polčas: Handanović, Šme, Ivković, Koblar, Kolmanič, Maher, Cretu (62' Grajfoner), Žugelj, Bajde, Matko, Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.
Rudar Velenje - prvi polčas: Pridigar, Dedić, Sekulić, Kašnik, Hrubik, Kitek, Pušnik, Trifković, Škoflek, Tučić, Radić. Drugi polčas: Radan, Pušaver, Pišek, Tomašević, Vasiljević, Grabovac, Arap, Bolha, Vodeb, Črnčič, Li Haoran. Trener: Marijan Pušnik.

MURA - MEĐIMURJE 3:1 (3:0)

Strelci: Kouter (12'), Horvat (13'), Maroša (33')
Mura - prvi polčas: Obradović, Kous, Maruško, Laci, Pucko, Sočič, Lorbek, Horvat, Kouter, Karničnik, Maroša. Drugi polčas: Šafarić (vratar), Šipoš, Bošković, Kurbus, Zorman, Kozar, Šporn, Šušnjara, Ćerimagić, Perčić, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

OLIMPIJA - BUDAFOKI 2:2 (2:0)

Strelca: Lukanović (13'), Lupeta (35')
Olimpija - prvi polčas: Orbanić, Boakye, Gorenc, Maksimenko, Jurčević, Tomić, Kapun, Suljić, Savić, Lupeta, Lukanović. Drugi polčas: Mrežar, Gasser, Gorenc (60' Petrović), Bagnack, Paljk, Burin, Jakupović, Kregar, Kurež, Medved, Kadrić. Trener: Robert Pevnik.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA