Prvoligaški generalki pripadli Celju in Mariboru

Prvoligaši zaključujejo priprave na nadaljevanje državnega prvenstva, ki se bo s tekmami 21. kroga nadaljevalo prihodnji konec tedna. Zadnja sobota pred novimi ligaškimi dvoboji je ponudila tudi dva prvoligaška obračuna. Maribor je premagal knape, Celjani so bili boljši od Olimpije. 

Ljubljančani so v knežjem mestu zaigrali brez obolelih oziroma poškodovanih Vukušića, Menala, Čekičija in Lupeta ter tudi Samardžića in Bagnacka, ki bosta izpustila sobotni derbi. Celjani so to znali izkoristiti, saj so po kotu in golu Ivana Božića dobili prvi polčas, v nadaljevanju tekme pa so zadeli še dvakrat. V 57. minuti je bil po prekršku za enajstmetrovko izključen Matija Burin, z bele točke pa je bil natančen Mitja Lotrič. Izid srečanja je v 66. minuti postavil Luka Kerin.

V Ljudskem vrtu so se v generalki udarili Mariborčani in Velenjčani, srečanje pa je v korist vijolic odločila najstrožja kazen. Le-to je v uvodu drugega polčasa priigral Felipe Santos, v vlogi zanesljivega izvajalca pa se je znašel Amir Dervišević. Knapi so bili najbližje golu štiri minute po mariborskem vodstvu, ko se je z odličnim posredovanjem po strelu Pušaverja izkazal Kenan Pirić.

Domžale so ob Kamniški Bistrici gostile goriško zasedbo, ki je na odmor odšla s tremi goli zaostanka. Moštvo Andreja Razdrha je že v 12. minuti vodilo z 2:0. V deseti minuti tekme je globinsko podajo Jakupovića izkoristil Tamar Svetlin, v naslednji akciji pa se je avtor prvega zadetka znašel v vlogi asistenta. Po prodoru in podaji Svetlina je bil pred golom uspešen Predrag Sikimić. Izkušeni Srb je sredi prvega polčasa udaril še drugič, tokrat je zadel po podaji Jakupovića.

Kidričani so gostovali pri drugoligašu iz Beltincev in mu v vsakem od polčasov zabili po zadetek. Domačo mrežo je po pol ure igre načel Jure Matjašič, v 68. minuti pa se je v kazenskem prostoru Beltinčanov najbolje znašel mladi Filip Jauk. Matic Vrbanec je zatem zatresel še okvir gola.

Triglav se je v Umagu pomeril z drugo ekipo Osijeka ter jo, potem ko se je prvi polčas končal z začetnim izidom, premagal z zadetkoma Tilna Mlakarja in Marka Gajića. Slavonci so zaostanek znižali v izdihljajih srečanja. 

Sežanci so z golom v zadnji minuti prišli do zmage v Rovinju, kjer so se pomerili z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v šesti minuti nadaljevanja pa je odpor Štajercev strl Laukžemis. Po izenačenju Mikića je tik pred koncem tekme za zmago Kraševcev zadel Leon Sever.

Bravo je priprave v Istri sklenil z gostovanjem pri reškem Orijentu, ki ga vodi nekdanji branilec Celja in Olimpije Fausto Budičin. Rečani so srečanje dobili z minimalno prednostjo, v uvodu drugega polčasa se je v gneči pred golom najbolje znašel domači kapetan Tadejević.

BELTINCI - ALUMINIJ 0:2 (0:1)

Strelca: Matjašič 31', Jauk 68'
Aluminij: Kovačić (45' Janžekovič), Vrdoljak (67' Ploj), Petek, Pantalon (67' Kontek), Pečnik (67' Jakšič), Čermak, Leko (45' Marinšek), Vrbanec, Matjašič (67' Flakus Bosilj), Klepač (67' Jauk), Živković (67' Štor). Trener: Slobodan Grubor.

BRAVO - ORIJENT 0:1 (0:0)

Strelec: Tadejević 57'
Bravo - začetna enajsterica: Vekić, Trontelj, Brekalo, Agboyi, Kramarič, Nukić, Drkušić, Žinko, Ogrinec, A. Matko. Kurtović. Trener: Dejan Grabić.

KAPFENBERG - CB24 TABOR SEŽANA 1:2 (0:0)

Strelci: Mikić 74'; Laukžemis 51', Sever 90'
Tabor - začetna enajsterica: Rener, Horvat, Azinović, Hlad, Mihaljević, Vukelić, Grobry, Ndzengue, Stevanović, Sever, Laukžemis. Trener: Mauro Camoranesi.

CELJE - OLIMPIJA 3:0 (1:0)

Strelci: Božić 32', Lotrič 58'/11m, Kerin 66'
Celje:  Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Zaletel, Benedičič, Božić, Lotrič, Kerin, Vizinger. Igrali so še: Plantak, Antanavičius, Flis, Štraus, Travner., Štravs. Trener: Dušan Kosić.
Olimpija: Orbanić, Boakye, Burin, Kamy, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Valenčič, Knežević, Pavlović, Savić. Igrali so še: Brkić, Kurež, Petrović, Sešlar, Gajić. Trener: Safet Hadžić.

DOMŽALE - GORICA 3:1 (3:0)

Strelci: Svetlin 10', Sikimić 12', 24'; Osuji 52'/11m
Domžale: Mulalić, Žinič, Pišek, Vujadinović, Karić Šoštarič, Jakupović, Ilić, Sikimić, Svetlin, Vuk, Husmani. Igrali so še: Vuklišević, Kim, Lazarević, Mavretić, Podlogar, Urbančič. Trener: Andrej Razdrh.

MARIBOR - RUDAR VELENJE 1:0 (0:0)

Strelec: Dervišević 49'/11m
Maribor: Pirić, Milec, Peričić, Koblar, Viler, Pihler (64' Cretu), Dervišević (86' Vrhovec), Požeg Vancaš, Kronaveter (74' Kotnik), Felipe Santos (74' Bajde), Zahović (86' Tavares). Trener: Darko Milanič.
Rudar: Radan, Čosić, Džinić, Pavlović, Filipović, Krefl, Anđelković, Črnčič, Koprivnik, Kuzmanović, Petrović. Igrali so še: Stopajnik, Pušaver, Ejup, Škvorc, Kašnik, Trifković, Kitek, Vošnjak, Panadić, Jovan. Trener: Andrej Panadić.

TRIGLAV KRANJ - OSIJEK II 2:1 (0:0)

Strelca: Mlakar, Gajić
Triglav - začetna enajsterica: Arko, Rogelj, Kumer, Milanović, Gliha, Ćerimagić, Mertelj, Janković, Mlakar, Petric, Bečiri. Trener: Vlado Šmit.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA