20.03.2023 | Sodniki
Radio Aktual, Ekipa SN in Slavko Vinčić skupaj za pomoč dečku Urbanu

Z današnjim dnem se začenja velik družbeno odgovorni projekt Radia Aktual, športnega dnevnika Ekipa SN in Zveze nogometnih sodnikov Slovenije na čelu z najvidnejšim slovenskim sodnikom Slavkom Vinčićem.

Humanitarna akcija, katere osrednja nit je licitacija avtoriziranih uradnih sodniških dresov in žoge iz 22. svetovnega prvenstva v Katarju (FIFA World Cup Qatar 2022) bo potekala od ponedeljka do petka, od 20. do 24. marca, celoten izkupiček dražbe pa bo preko društva Palčica Pomagalčica namenjen za pomoč štiriletnemu fantu Urbanu, ki potrebuje sredstva za financiranje genske terapije.

Vsi dražitelji, ki želijo odpreti svoje srce za pomoč dečku Urbanu imajo od danes izvrstno priložnost, da si zagotovijo ekskuziven paket unikatnih treh različic sodniških dresov in žoge iz največjega tekmovanja na planetu, kjer je Pravila igre na južni polobli kot eden izmed izbranih 11 sodnikov iz Evrope uveljavljal naš najboljši sodnik Slavko Vinčić iz Maribora. Dobrosrčni arbiter se je ponovno z veseljem odzval na nov družbeno odgovoren projekt in tokrat iz svoje osebne kolekcije podaril spominsko obeležene kreacije dresov z žogo, ki so jih s personaliziranimi avtorizacijami obogatili Slavko in njegova pomočnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Do dražbe in oddaje finančnih ponudb za pomoč Urbanu lahko pridete na povezavi: https://radioaktual.si/skupaj-za-urbana 

Spomnimo, da je na svetovni izložbi najboljšega reprezentančnega nogometa v Katarju, ki je potekal med 20. novembrom in 18. decembrom 2022 slovenski mojster s piščalko Slavko Vinčić upravljal dve tekmi skupinskega dela tekmovanja in sicer dvoboj Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, deloval pa je še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.

Štiriletni deček Urban je prvi otrok v Sloveniji, ki so mu ob rojstvu diagnosti­cirali sindrom okvare gena CTNNB1, zato ne more hoditi in govoriti. Pomagala bi mu lahko genska terapija, ki jo razvijajo slovenski in tuji raziskovalci za to pa potrebuje tudi vašo pomoč.

Vse podrobnosti o ekskluzivnem sodniškem paketu za Urbana in poteku celotne dražbe najdeš na povezavi: https://radioaktual.si/clanek/na-aktualu/novice/6415000d123de/tokrat-skupna-akcija-aktuala-ekipe-sn-in-nzs-za-urbana

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA