20.05.2023 | Prva liga Telemach
Radomljani boljši še od Domžalčanov, ki pa slavijo evropsko vozovnico

Kalcer Radomlje - Domžale 1:0 (0:0)

* Športni park, sodniki: Šabanagić, Pospeh, Kužnik.
* Strelec: 1:0 F. Čuić (88.).
* Radomlje: Baš, Marković, Ševelj, M. Čuić (od 70. Gnjatić), Nuhanović, Šošić (od 86. Malenšek), Hrvoj, Zulić, Sever, Korun, F. Čuić.
* Domžale: Tratnik, Mutavčić (od 79. Podlogar), Đurić, Markuš, Kovačević, Barišić, Repas, Nwankwo, Pišek, Strajnar, Vuk (od 46. Offenbacher).
* Rumeni kartoni: M. Čuić, Ševelj, F. Čuić, Šošić, Korun; Repas.
* Rdeči kartoni: /.

Čeprav so Domžale izgubile, so se na koncu izbranci Simona Rožmana veselili. Veselili so se končnega četrtega mesta na lestvici, ki jim zagotavlja igranje v 1. krogu kvalifikacij konferenčne lige. Domžalčani so zbrali 52 točk, toliko kot Mura, pri kateri je Gregor Balažic končal tekmovalno pot, vendar je imela slednja slabše razmerje v medsebojnih tekmah. Pa ne glede zmag in porazov, na koncu je namreč v prid Domžal odločilo več zadetkov v gosteh.

Na drugi strani so Radomljani - ob Celjanih najboljša ekipa spomladanskega dela - sezono končali z nizom enajstih tekem brez poraza, zadnje tri točke pa jim je v izdihljajih tekme priigral Filip Čuić.

Domžalčani so zagrozili že po dobri minuti, ko je Andrej Đurić s strelom z glavo zadel prečko. V osmi minuti pa so nase opozorili tudi Radomljani, Tin Hrvoj je prišel pred vrata Domžal, na koncu pa mu je veselje preprečil Gašper Tratnik. Le malce pozneje je z roba kazenskega prostora streljal še Madžid Šošić, vendar zgrešil.

Radomljani so bili konkretnejši v teh trenutkih, med drugim sta v 18. minuti nevarno merila Mario Čuić in Sandi Nuhanović, vendar brez uspeha, izida ni spremenila niti nova nevarna akcija izbrancev Oliverja Bogatinova v 23. minuti, nenatančen pa je bil tudi Leon Sever po protinapadu v 38. minuti. Eno redkih priložnosti Domžal je ob koncu polčasa s slabim strelom z glavo zapravil Bartol Barišić.

Po mirnejšem uvodu drugega dela je v 60. minuti cilj zgrešil Jošt Pišek, v 62. minuti pa sta imela še Franko Kovačević in Bartol Barišić izvrstni priložnosti, a jima iz ugodnih položajev v kazenskem prostoru ni uspelo zatresti mreže tekmeca.

Pozneje gledalci niso gledali prav posebej razburljive predstave, videli so nekaj nenevarnih strelov na obeh straneh, v 88. minuti pa so Radomljani povedli, ko je po podaji z desne strani iz bližine zadel Filip Čuić. Zatem se je zaiskrilo tudi ob igrišču, posledica tega je bil tudi rdeči karton za trenerja Radomelj Oliverja Bogatinova, kar pa ni več vplivalo na razplet tekme.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Domžale
    Zadnji občinski derbi Radomelj in Domžal v letošnji sezoni bo dal odgovor o tem, kdo bo slovenski nogomet zastopal v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige. Bodo to Domžalčani ali Koprčani?

DELI NA