30.07.2022 | Prva liga Telemach
Radomljani še do druge gostujoče zmage

Gorica - Kalcer Radomlje 0:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Vojska.
* Strelec: 0:1 Hadžić (25.).
* Gorica: Likar, Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok, Ahmetaj (od 86. Jukić), Hrka, Baruca (od 61. Ankrah), Krajnc (od 70. Obi), Leban (od 61. Bešir), Vekić.
* Radomlje: Velić, Marković (od 57. Hrvoj), Vrhovac, Guček, Ševelj, Ćalušić, Čuić (od 79. Tahiraj), Nuhanović (od 57. Cerar), Sokler (od 66. Jazbec), Šošić (od 46. Sever), Hadžić.
* Rumeni kartoni: Leban, Vekić, Ankrah, Urbančič; Ševelj, Čuić, Velić, Hadžić.
* Rdeči karton: /.

Radomljani, ki so na prejšnjih devetih obračunih z Gorico vpisali le eno zmago ob dveh remijih, so tokrat v športnem parku v Novi Gorici igrali kot favoriti, tudi zaradi dejstva, da so dobro začeli sezono z zmago v Mariboru in remiju proti Celju. Ne posebej razburljivo predstavo, v kateri se je zdelo, da so imeli večino časa gosti dogajanje pod nadzorom, je odločil gol Nedima Hadžića v prvem polčasu. To pomeni, da so mlinarji vsaj začasno skočili na sam vrh lestvice, Gorica pa je pri zmagi in dveh porazih.

V uvodnih minutah sta obe ekipi pokazali dokaj živahno tekmo z dogajanjem na eni in drugi polovici, vendarle pa pravih nevarnih strelov gledalci niso videli. Na trenutke so bili celo podjetnejši izbranci Mirana Srebrniča, slednji pa je moral tik pred tekmo iz začetne postave poklicati Etiena Velikonjo, ki ga je zamenjal Luka Vekić.

V 17. minuti je aplavz domačih pristašev požel Luka Baruca, ki pa je z diagonalnim strelom z desne strani za malo zgrešil cilj. Malce zatem je na drugi poskusil Madžid Šošić, toda Uroš Likar je bil na mestu. Je pa slednji spet posredoval v 25. minuti, toda le v noge Nedima Hadžića, ki je iz bližine žogo poslal v mrežo za svoj prvenec v slovenski ligi. Pozneje posebej nevarnih akcij ni bilo, velja omeniti še poskus Alessandra Ahmetaja v 26. minuti, toda Emil Velić ni imel veliko težav.

Uvod drugega polčasa ni prinesel razburjenj, izbranci Nermina Bašića so dobro zapirali vse dohode proti nevarnim conam na svoji polovici, tako da Novogoričani niso prihajali do pravih priložnosti. Zato pa so eno teh imeli gosti v 66. minuti, ko je Leon Sever streljal z glavo iz bližine, Likar pa je izvrstno reagiral.

V 75. minuti je po kotu do strela z glavo pri domačih prišel Denis Cerovec, toda žogo poslal točno v Velića. V 88. minuti so imeli gosti zaključno žogico, ko je Francesco Tahiraj poskusil z nizkim strelom z leve strani, a zgrešil (podobno pozneje tudi Luka Cerar). Pri domačih pa je v končnici s 30 metrov sprožil Nejc Mevlja, izkazal se je radomeljski vratar.

Gorica bo v 4. krogu 8. avgusta gostila Koper, Radomlje pa dan prej Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Radomlje
    V mestu vrtnic se bosta pomerila lanski in letošnji novinec med elito. Kdo bo boljši?

DELI NA