01.04.2023 | Prva liga Telemach
Radomlje do točke v Celju

Celje - Kalcer Radomlje 1:1 (1:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: M. Jug, T. Jug, Špur.
* Strelca: 1:0 Matko (15.), 1:1 Šošić (50.).
* Celje: Obradović, Štefulj (od 71. Matić), Zec, Nemanič, Karničnik, Kouter (od 64. Zabukovnik), Bobičanec, Popović, Bizjak, Matko, Ikwuemesi (od 56. Bajde).
* Radomlje: Velić, Marković, Jazbec, Korun, Hrvoj, M. Čuić, Nuhanović, N'Landu (od 79. Ševelj), Tahiraj (od 64. Sever), F. Čuić (od 64. Samba, od 89. Vrhovac), Šošić (od 79. Pogačar).
* Rumeni kartoni: Štefulj; Šošić, Pogačar.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so kljub temu, da so imeli nekaj težav s sestavljanjem ekipe, med drugim pa po dogovoru ni smel igrati niti napadalec Ester Sokler, vpisali novo pomembno točko v boju za obstanek. Izbranci Oliverja Bogatinova so spomladi izgubili le proti Olimpiji in vse bolj večajo točkovno zalogo pred Gorico in Taborom, pred katerima imajo na osmem mestu pet oziroma sedem točk prednosti. Hkrati pa so - ob tekmi več - točkovno ujeli sedmouvrščeni Bravo. Celjani so se po točkah izenačili z drugouvrščenim Mariborom, bodo pa tudi po tem krogu obdržali tretje mesto.

Tekma v Celju se je začela kar živahno, med drugim je Žan Karničnik enkrat zgrešil, v osmi minuti je v kazenskem prostoru streljal tudi Charles Ikwuemesi, na mestu pa je bil Emil Velić.

Ob tem je bilo nekaj akcije in tudi blokiranih na obeh straneh, so pa v 15. minuti Celjani zasluženo povedli. Po kotu z desne strani je David Zec streljal z glavo, Emil Velić je žogo odbil, a le do Aljoše Matka, ki jo je iz bližine poslal v mrežo.

V 27. minuti je žogo le malo čez prečko s strelom z dobrih 20 metrov poslal Luka Bobičanec, tudi sicer so bili konkretnejši domači, v 39. minuti je Velić obranil nov močan strel Bobičanca, kar je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

V 50. minuti so Radomljani izenačili, potem ko so domači branilci premalo odločno pokrivali Madžida Šošića pred svojimi vrati, kar je igralec Radomelj brez težav unovčil za 1:1.

Malce pozneje je moral Matko Obradović posredovati po novem strelu mlinarjev, v 65. minuti pa so po dolgem času spet zagrozili Celjani, a je pred golom žogo po močni podaji čez vrata poslal Gregor Bajde. V 68. minuti pa je Velić dobil dvoboj z Matkom.

Velić je obranil tudi nov Bobičančev poskus v 69. minuti, tudi on je meril preveč po sredini, tako kot Lovro Bizjak v 76. minuti. Že v 82. minuti se je pred svojimi vrati nevarno poigraval Obradović, a je na koncu vendarle izbil žogo, v 87. minuti pa je Tin Hrvoj iz ugodnega položaja žogo poslal čez celjski gol.

Celje bo v 30. krogu 10. aprila gostovalo pri Muri, Radomlje pa bodo dva dni prej gostile Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Prva liga Telemach se po dvotedenskem reprezentančnem premoru vrača z zaključkom prvenstva. Spored 29. kroga bosta odprla Celje in Radomlje, kdo bo v april zakorakal z boljšo popotnico?

DELI NA